10 tips om snel je kerstkilo’s weer kwijt te raken

Kerstkilo's kwijtraken door te sporten met dumbbellss

It’s the most wonderful time of the year… De kerstdagen zelf zijn mooi, leuk en gezellig. Echter gaan deze dagen vaak wel gepaard met veel eten en drinken. Maar hoe kan je deze overtollige kerstkilo’s weer kwijtraken? Dat is iets wat veel mensen zich de komende dagen zullen afvragen.

Jij en ik weten allebei dat op de kerstdagen veel gegeten wordt en dat is helemaal niet erg zolang je het zelf maar kunt verantwoorden. Wat we daarmee bedoelen? Het is prima om een keer veel te eten, maar je moet het vervolgens wel op de een of andere manier weer compenseren om niet al te veel kilo’s aan te komen.

Jij bent hier natuurlijk gekomen omdat jij ook het nodige voedsel hebt geconsumeerd en nu benieuwd bent hoe je snel deze kerstkilo’s weer kwijt kunt raken. Met de onderstaande 10 tips ben je voor je het weet weer van de overtollige kerstkilo’s verlost. En klamp je niet vast aan het gewicht op de weegschaal tijdens het afvallen want dat kan schommelen.

1. Zet een startdatum in je agenda (vandaag)

Zet een concrete datum in je agenda waarbij je actief aan de slag met de kerstkilo’s kwijtraken. Zorg dat je een dag voor of op de dag zelf een herinnering krijgt van je agenda. Waar je zelf wel even goed over moet nadenken is of je vandaag al gaat beginnen met een gezonde leefstijl of dat je dat na oud en nieuw gaat doen.

Afhankelijk van wanneer je dit leest is de jaarwisseling ook al met een paar dagen namelijk. Dus denk voor jezelf goed na of jij in staat bent om al het lekkers en alle verleidingen op die data kunt weerstaan. Wanneer je heel erg twijfelt begin je lekker in het nieuwe jaar met een schone lei en aangepast voedingspatroon.

2. Drink voldoende water

Voldoende water drinken is altijd belangrijk, maar zeker de dagen na kerst. Frisdranken en koffies bevatten veel ongezonde suikers en calorieën. Jij wilt juist je kerstkilo’s kwijtraken, dus raden we je aan water of thee zonder suiker te drinken wanneer je dorst krijt.

Vervang je glas met sinas of cola bijvoorbeeld door een watertje met een schijfje citroen. Net zo lekker denken wij en in ieder geval en een stuk gezonder. Voldoende drinken is namelijk erg belangrijk om de vochtbalans goed op peil te houden. Wanneer je voldoende water drinkt, stilt dat gelijk je hongergevoel. Win win dus. En kun je echt niet zonder alcohol? Vervang dan je witte wijn door een rode.

3. Sporten

Het kwijtraken van overtollige kerstkilo’s gaat jou ook lukken door een combinatie van de juiste voeding en voldoende bewegen. Gezond eten heeft al invloed op afvallen en je BMI verlagen, maar deze invloed wordt aanzienlijk vergroot wanneer je daarbij gaat sporten. Waar moet je dan precies aan denken?

Flink voor goud gaan in de sportschool zou natuurlijk het beste zijn. Alleen zijn deze (op het moment van schrijven) nog gesloten door het coronavirus. Hardlopen of thuis sporten zijn goede opties, pak de trap daar waar je normaliter de lift zou pakken en ga fietsen daar waar je anders wellicht met de auto zou gaan.

Dit soort kleine dingen kunnen ook al een wezenlijk verschil maken. Wel is het van belang dat je met enige consistentie beweegt. Je zal begrijpen dat één keer een trap op lopen of één keer een stukje fietsen geen zoden aan de dijk zet.

Wanneer je snel die kerstkilo’s wilt kwijtraken raden we aan om in ieder geval twee keer in de week een uur te sporten. Twee of drie keer in de week 30 minuten wandelen is ook effectief voor het verbranden van calorieën. Heb je weinig tijd en ben je meer van ‘effectiviteit’ dan raden we je aan om eens een HIIT training te proberen.

4. Houd calorieën bij

Wanneer je de kerstkilo’s weer kwijt wilt raken is een stukje bewustwording ook erg belangrijk. Dus hoeveel calorieën consumeer je op een dag en hoe houd je dat bij? Precies, met een app! Je bent wat je eet, wordt wel eens gezegd en daar is geen woord aan gelogen.

Heb jij met kerst veel en ongezond gegeten? Grote kans dat er dan flink wat calorieën zijn bijgekomen. Je zal dus een verandering moeten doorvoeren in je voedingspatroon om deze calorieën weer kwijt te raken. In een app kun je heel gemakkelijk instellen hoeveel calorieën je mag consumeren, al hebt geconsumeerd en wat je precies moet doen om het gewenste gewicht te behalen of het gewenste aantal kilo’s te verliezen.

Bij de meeste apps heb je de mogelijkheid om de voedingsmiddelen te scannen middels een barcode. Op die manier kan je precies bijhouden hoeveel calorieën je op een bepaalde dag nog mag consumeren. De Eetmeter is hier een hele handige app voor. Deze app is er zowel voor IOS als voor Android.

5. Slaap langer

Voor het kwijtraken van de kerstkilo’s, maar ook voor je gezondheid is het belangrijk dat je voldoende slaapt en aan je nachtrust komt. Slechts één uur extra slaap per nacht kan in een heel jaar resulteren in een gewichtsverlies van wel zeven kilo!

Ook voorkom je door langer te slapen dat je een late night snack aanval krijgt en houd je op die manier je cortisolhormonen in balans. Cortisolhormonen zorgen ervoor dat je sneller en vaker honger krijgt. En dat kan jij niet gebruiken wanneer je de kerstkilo’s wilt kwijtraken.

6. Eet langzaam

Wist je dat langzaam eten je ook kan helpen bij het kwijtraken van je kerstkilo’s? Althans, je gaat minder eten wanneer je langzaam eet en je bent sneller verzadigd. Dus wanneer je langzaam eet, heb je sneller het idee dat je vol zit en ook komt je spijsvertering hierdoor beter op gang.

Wanneer jij iedere maaltijd naar binnen schrokt, is de kans groot dat je meer eet dan eigenlijk nodig is voor je lichaam. Het is tijdens het eten belangrijk om goed te kauwen, te proeven en langzaam te slikken. Naast dat je op die manier minder eet en je eten beter verteerd, kan je ook meer genieten van je maaltijd.

7. Pak een kleiner bord

Wanneer jij een lunchbord pakt in plaats van een dinerbord ga je automatisch minder eten. Dit werkt net zo met het drinken wat je consumeert. Wanneer je uit lange dunne glazen drinkt, in plaats van korte brede glazen, drink je ook minder. Dit is meer psychisch, maar kan je wel degelijk helpen bij het verliezen van de kerstkilo’s.

8. Eet de dag voor of na kerst minder

Wanneer je weet dat je met de kerstdagen veel gaat eten (en dat weet je) kan het slim zijn om de dagen daarvoor wat minder te eten en meer gezond te eten. Daarmee bouw je eigenlijk een kleine buffer op voor de komende dagen. Maar je leest dit artikel waarschijnlijk net na de kerstdagen, dus dan is het slim om vanaf nu te gaan minderen en de schade in te halen.

Afvallen gaat simpelweg om meer calorieën verbranden dan consumeren op een dag. Je zult dus moeten gaan compenseren om de kerstkilo’s snel weer kwijt te raken. Ga daarom na de kerstdagen direct weer terug naar je normale en gezonde porties. Dus drie keer daags eten met daarbij een aantal gezonde tussendoortjes.

9. Doe gezonde boodschappen

Snel de kerstkilo’s kwijtraken is voor een groot deel afhankelijk van je voedingspatroon. De eerste winst behaal je dus in de supermarkt. Stop je winkelwagen vol met gezonde voedingswaren zoals groenten en fruit. Kijk ook goed naar wat de etiketten zeggen op de verschillende producten. Hoe minder ongezonde boodschappen er in je huis aanwezig zijn, des te kleiner is de kans dat je de fout in gaat en ongezond gaat snoepen.

10. Houdt een grote schoonmaak in je koelkast

De kans is aanwezig dat je koelkast of vriezer nog gevuld zijn met kliekjes van de afgelopen kerstdagen. Kijk naar de verschillende producten en geef de calorierijke en ongezonde producten aan je buren of familie als je denkt dat zij nog wel wat kunnen gebruiken.

Op deze manier verklein je de kans aanzienlijk dat je later alsnog weer de fout in gaat. Daarbij maak je gelijk andere mensen blij met jouw gulle giften. En zie het vooral als winst, want jij gaat op die manier wel sneller je kerstkilo’s kwijtraken.


Gelijk doorpakken?

Je kerstkilo’s kwijtraken is één, maar misschien wil je je lichaam in zijn totaliteit wel een upgrade geven. In het onderstaande boek krijg je tot wel 50 gezonde en lekkere recepten die je helpen bij het afvallen en je ook kunnen helpen een strakke buik te creëren.

Naast lekkere recepten krijg je ook verschillende oefeningen en trainingsschema’s waarmee je een beter versie van jezelf kunt worden. Dit boek is enorm effectief en daarom leuk om te krijgen, maar ook leuk om te geven.

Wanneer je het boek nu aanschaft krijg je tijdelijk 7 gratis bonussen. Je krijgt verschillende trainings- en voedingsschema’s, een trainingsschema voor strakke billen, strakke benen, een strakke huid, oefeningen om van je ‘love handles’ af te komen en het ultieme afslank programma. Als je het boek waardevol vindt, houd je het. Maar mocht je om welke reden dan ook niet tevreden zijn kan je tot wel 60 dagen je geld terug krijgen.

Geen enkel excuus om geen actie te ondernemen denken wij. Wacht zeker niet op de perfecte dag, want de perfecte dag is nooit en je kunt altijd wel weer nieuwe excuses bedenken. Wij denken dat dit juist jouw perfecte dag is om actie te ondernemen. Waar wacht je nog op?

Strakke buik bijbel voor het kwijtraken van je kerstkilo's en overtollig vet

Wordt een betere versie van jezelf!

  • Makkelijke, leuke en effectieve oefeningen
  • Afvallen en spiermassa opbouwen
  • Veel gemaakte fouten voorkomen
  • Buikspieren trainen schema’s
  • Tijdelijk inclusief 7 gratis bonussen
  • Tot wel 60 dagen ”niet goed geld terug” garantie
B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149