10 x de beste draadloze sport oordopjes

De meeste sporters vinden het fijn om tijdens het trainen naar muziek te kunnen luisteren. De juiste muziek welke geproduceerd worden door de beste draadloze sport oordopjes geven je een boost en kunnen net dat verschil maken. Dat kan jou helpen om toch nog even die extra herhaling te pakken of tijdens het hardlopen sneller rennen.

Muziek zorgt er namelijk voor dat sporters op het ritme gaan bewegen. Het is bewezen dat de beste draadloze sport oordopjes hier een wezenlijk verschil kunnen maken. Door de juiste muziek, met goede geluidskwaliteit, wordt namelijk efficiënter en meer constant gesport, wat resulteert in betere prestaties of een beter uithoudingsvermogen. Daarbij heeft onderzoek ook uitgewezen dat sporters tijdens een krachttraining gewichten langer konden vasthouden wanneer ze luisterden naar muziek.

Wel zijn er natuurlijk verschillen op te merken als we kijken naar de verschillende soorten oortjes, headsets of hoofdtelefoons die er beschikbaar zijn. Daar zit namelijk ook een hoop troep tussen. Geloof ons maar als we zeggen dat je voor €20,- geen oortjes zult vinden welke lang mee gaan en goed geluid produceren. Ben je daar op uit, dan moeten we je helaas teleurstellen. Dat type oortjes ga je niet terugvinden in dit artikel.

Onze focus in dit artikel ligt op het aanprijzen van de beste draadloze sport oordopjes van hoogwaardige kwaliteit welke stuk voor stuk fenomenaal geluid produceren. Ja, deze oortjes kosten een paar euro, maar we beloven je dat je er ook lang plezier van zult hebben!

De beste draadloze sport oordopjes op een rij. Apple, Sony, Jabra, Jaybird, Bose, Samsung

(Artikel voor het laatst bijgewerkt op 22-09-2023)

Op basis van welke factoren is de selectie gedaan?

Voor de selectie van de 10 beste draadloze sport oordopjes hebben we verschillende factoren afgewogen. Er zijn grote verschillen op te merken tussen de verschillende draadloze oordoppen. De grootste verschillen zitten hem vaak in de prijs maar ook in de kwaliteit. Kwaliteit van de oordopjes zelf, maar ook kwaliteit van het geluid kan nogal eens verschillen. Dit zijn slechts een paar van de factoren die hebben meegewogen. Ook hebben we goed gekeken naar het draagcomfort van de oortjes en of ze goed in je oren blijven zitten. Onderstaand het volledige overzicht van selectiecriteria:

  • Beste prijs- kwaliteitverhouding
  • Ruisonderdrukking
  • Batterijduur
  • Spatwaterdicht
  • Volume regeling
  • Geluidskwaliteit
  • Uitstraling
  • Draagcomfort

1. Rolfstone Nova Sport

In de categorie beste draadloze sport oordopjes hebben we de gloednieuwe oortjes van Rolfstone op nummer 1 gezet. Met deze oordopjes krijg je naar ons idee de beste kwaliteit geleverd voor een (in verhouding) lage prijs. Deze vernieuwde versie beschikt over een wingtip aan de bovenkant van de oortjes waardoor deze draadloze oordopjes perfect in je oren blijven zitten bij iedere denkbare sport. Bij de oude versie (Rolfstone Nova) moest je een knop indrukken. Deze vernieuwde versie werkt met touch control wat het super makkelijk maakt om muziek door of terug te spoelen, het volume aan te passen of om bijvoorbeeld je telefoon op te pakken. Ook is het goed om te weten dat deze oordopjes zweet en regenbestendig zijn en beschikken over extra bass. Verder werken de oordopjes met bluetooth 5.0 en zijn ze binnen een splitsecond gekoppeld met je smartphone of met een ander willekeurig apparaat (mits het apparaat bluetooth heeft). Dus of je nu een Android telefoon hebt of juist werkt met IOS maakt hierbij niet uit. Deze draadloze oordopjes beschikken over een sterke batterij waarmee je tot wel 20 uur luisterplezier ervaart. Deze apparaatjes behoren met recht thuis in de categorie ‘beste draadloze sport oordopjes’ en dan hebben we het nog niet eens gehad over de prijs. De bovengenoemde features zijn slechts een aantal punten van de oordoppen, maar bij de prijs wordt het pas echt interessant.

De beste draadloze sport oordopjes zijn die van Rolstone Nova. Met bluetooth 5.0 en ruisonderdrukking. Zweet en regenbestendig. Blijven goed in oren zitten door wingtip
Sport oordopjes Rolfstone Nova Sport
Batterijduur20 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)7
Spatwaterdichtheidstof- en spatwaterdicht (IP64)
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)9
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingNEE (wel active noise reduction technology)
Onderscheidend doorExtra bass, verwisselbare wingtips, klein formaat

Review Rolfstone Nova Sport

Ik heb heel lang gezocht naar een goede prijs kwaliteit verhouding, waarmee ik kon sporten en kon genieten van goede kwaliteit van geluid. Bijna alle oordopjes passen niet bij mij, maar deze zitten goed. Ik kan er alles mee doen en ze blijven zitten! Geluid is van hoge kwaliteit en je hoort nog maar heel weinig van de omgeving. Heel fijn!

Iskjrghler

Geweldige pasvorm en geluidskwaliteit voor een acceptabele prijs! Lang getwijfeld tussen verschillende merken in het duurdere segment, waarna ik bij toeval uitkwam bij deze oordopjes van Rolfstone. Geen moment spijt gehad van mijn aankoop! Ook bij het sporten (hardlopen) blijven de oordopjes uitstekend zitten.

Kevin001

Geweldige oortjes echt de beste die ik tot nu toe gehad heb. Ik doe freerunning en ik kan zo hard over de kop gaan als ik wil, ze blijven altijd zitten. Goed geluid lekkere bas en heldere tonen. Accu is ook geweldig bijna 5 uur met alleen de oortjes en 4 of 5 keer opladen via bakje. Ik doe bijna een week zonder op te laden.

Rickrusschen

2. JLAB GO Air Sport

Voor de beste draadloze sport oordopjes hebben we besloten om de JLAB Go Air Sport op plek 2 te zetten. Waarom? Grotendeels vanwege de bizarre prijs voor deze kwaliteit. We vertellen je wel vast dat je hiermee wel gelijk de onderkant van de markt te pakken hebt. Onder deze prijsklasse ga je naar ons idee verder geen kwaliteit meer vinden. Maar bij deze relatief goedkope headset krijg je een bizar goede geluidskwaliteit en kun je tot wel 8 uur onafgebroken luisteren. Naast dat de oordoppen waterbestendig zijn worden de oortjes automatisch geactiveerd wanneer deze in contact komen met je oren. Dit dankzij de ‘powerhook feature’.

JLAB Air Sport draadloze oordoppen
Sport oordopjes JLAB Go Air Sport
Batterijduur8 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)8
Spatwaterdichtheidzweet- en spatwaterbestendig met IP55 rating
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)8
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingNEE (de oortjes sluiten wel goed af)
Onderscheidend doorPowerhook (oorhaakontwerp)

Reviews JLAB Go Air Sport

Deze oortjes zitten super fijn voor bij het hardlopen. De bandjes om de oren zorgt dat ze goed en niet te strak zitten waardoor je niet het gevoel hebt ze te verliezen tijdens het sporten.

Hofster68

Prima oortjes. Blijven goed zitten tijdens het sporten. Geven een goed geluid en zijn makkelijk in de bediening.

Spittie

Op zoek naar budgetvriendelijke oordopjes kwam ik deze tegen. bleek ook nog een keer product van het jaar geweest te zijn. blijkt absoluut te voldoen aan mijn wensen, ze zitten comfortabel en stevig, ook tijdens het sporten.

Lanro

3. Jabra Elite Active 85T

Deze oortjes van Jabra Elite Active zien er fantastisch uit en horen ook zeker thuis in de categorie beste draadloze sport oordopjes. Waarom? Ze hebben de looks en door de speciale coating zijn ze stof- en waterbestendig. Daarnaast zijn deze draadloze sportoordoppen ideaal om mee te bellen en zal je niet snel een oproep missen. Daarbij werken deze oordoppen fantastisch met Siri en Google Assistent. Je telefoon kan dus in je broekzak blijven zitten. Ideaal wanneer je super druk bent met je werk of met sporten en niet steeds je telefoon wilt pakken. De batterij is in 15 minuten op te laden in de oplaadhouder die je erbij krijgt en gaat vervolgens tot wel 5 uur mee. De kleine en handige oplaadhouder kan de batterijduur verlengen tot wel 15 uur. Door je oortjes te verbinden met de Jabra Sound+-app wordt elke stap die je zet ook nog een bijgehouden en kun je je sportprestaties meten.

Sport oordopjes Jabra Elite Active 85T
Batterijduur5,5 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)7
Spatwaterdichtheidstof- en spatwaterdicht (IP56)
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)7
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingNEE
Onderscheidend doorJabra Sound+ app (geluid naar wens in te stellen)

Reviews

Zeer tevreden met deze earbuds. Net 2 uur ingehad tijdens het fietsen en totaal geen last/pijn gehad. Zitten zeer comfortabel ondanks dat ze toch stevig in je oor zitten om te voorkomen dat ze uitvallen. Gemakkelijke bediening. Kwaliteit van geluid is prima en goed aan te passen met de Jabra app. Hear trough is een zeer handige optie maar tijdens het fietsen geeft het teveel windruis. Voor het hardlopen werkt het prima. Bellen met beide buds. Kortom goed product!

Sjorsvem

Beste True Wireless In-ears alternatief op de Apple pods. Bluetooth 5.0 ondersteuning. Bediening mogelijk op de oortjes is mooi meegenomen. Goede App ondersteuning voor extra uitgebreide instellingen (in app Equalizer). Heartrough functie is geniaal en goed toe te passen door dubbel tap op de headset. Bel kwaliteit is goed, vooralsnog geen klachten ontvangen van de tegenpartij. Bereik BT 5.0 is erg goed. Standaard met 3 maten eartips maar je kan eventueel ook de Comply TWS schuimdopjes proberen voor een nog betere seal (+/- 21 euro voor setje van 3).

TrunksNL

Goede oortjes. Vooral met de app wanneer je de equalizer gebruikt wordt het geluid kwaliteit nog beter. Met de focus mode en de juiste oor tipjes hoor je bijna niks meer dus dat is top. Ook vallen ze niet zo groot in je oren.

Chikiwurst

4. Sony WF-1000XM3

Deze draadloze oordopjes van Sony horen ook zeker thuis in de categorie beste draadloze sport oordopjes. Naast dat de oortjes er fantastisch uitzien en fantastisch geluid leveren, beschikken ze ook over noise cancelling. Ook beschikken de oordoppen over bluetooth 5.0 waardoor de stabiliteit tussen de oordopjes super is. Hierdoor storen de oortjes niet en heb je links en rechts hetzelfde geluid. Ook beschikken de oordoppen over een Smart listening-functie. Wanneer de oortjes ”denken” dat je je in een te luidruchtige omgeving bevind, dan zullen de oortjes het achtergrond geluid automatisch verminderen of helemaal uitschakelen. Naar ons idee een super coole en handige feature! Met deze oordoppen heb je tot wel 6 uur onafgebroken luisterplezier. Dankzij de snel-laadfunctie kun je met 10 minuten laden weer 1,5 uur luisteren. Dankzij de fantastisch afgewerkte oplaadcase kan je de oordopjes 3 keer volledig opladen en daarmee de totale accuduur verlengen tot 24 uur.

Draadloze Sony WF-1000XM3 met snel laadfunctie en noise cancelling.
Sport oordopjes Sony WF-1000XM3
Batterijduur24 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)9
SpatwaterdichtheidNEE, niet waterdicht (IP00)
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)6,5
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingJA
Onderscheidend doorRuis onderdrukkende smart listening functie, 7 paar eartips

Reviews

Ik gebruik de Sony WF-1000XM3 oordopjes nu enkele dagen en ben erg tevreden. Belangrijkste, de oordoppen zitten goed. Laten niet los en zien er mooi uit. Met een simpele aanraking van de oordopjes kan je een nummer pauzeren of overslaan. Geen gedoe met je telefoon erbij pakken bij een minder nummer. Met je linker oordop kun je noice cancelling inschakelen. Dit werkt perfect, dusdanig goed dat je zeker moet opletten bij het bv dragen op de fiets. Ik hoor de collega die naast mij zit niet bellen. Heeft daarnaast een microfoon en makkelijk te gebruiken bluetooth, ook zonder de app. Als je opzoek bent naar oordopjes die lekker zitten en een uitstekende noice cancelling hebben, zou ik deze zeker aanbevelen.

Bianca90b

Geweldige oordopjes. Installatie is heel makkelijk en het geluid is fantastisch. De oplader (doos) is mooi en de doppen zitten er stevig in. Laadt vrij snel op. Dopjes zitten fijn, je krijgt er ook nog 6 andere dopjes bij zodat ze perfect passen. Ze zitten lekker en na een paar minuten vergeet je dat je ze in hebt. Geluid is gewoonweg goed. Ook makkelijk aan te passen aan je eigen smaak.

Aniekie

Nadat mijn zoon het product aangeraden had, besloot ik om het aan te schaffen. Het was de bedoeling dat ik de oordoppen zou gebruiken voor bellen. Echter beviel de geluidskwaliteit zo erg dat ik het ook begon te gebruiken voor het kijken van video’s. Daarnaast beschikt het product ook over noisce cancelling. De batterijduur is uitstekend en de oordopjes zitten lekker en stevig in het oor.

Sakar8

5. Jaybird Run XT

In de categorie beste draadloze sport oordopjes horen deze oortjes van Jaybird ook zeker thuis. Deze draadloze oordopjes zijn namelijk speciaal voor het sporten gemaakt en ontworpen. De vleugeltjes die je bij deze oordoppen geleverd krijgt zorgen ervoor dat de oortjes rotsvast in je oren zitten. Tijdens het sporten hoef je je dus totaal geen zorgen te maken over het feit dat de oortjes uit je oren zouden kunnen vallen, want dat gaat niet gebeuren. Dankzij de IPX7 behuizing zijn de oordoppen volledig waterdicht en zweetbestendig. Deze Jaybird’s bezorgen je 4 uur onafgebroken luisterplezier, welke je nog eens met 8 uur kunt verlengen met de meegeleverde oplaadcase. Deze oordoppen hebben geen noise cancelling zodat je tijdens het sporten (hardlopen) altijd de omgevingsgeluiden zult horen.

Jaybird RUN XT draadloze sport oordopjes ontworpen voor hardlopen.
Sport oordopjes Jaybird Run XT
Batterijduur12 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)8
SpatwaterdichtheidSpatwaterdicht (IPX7)
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)8
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingNEE
Onderscheidend doorDesign, eartips

Reviews

Eindelijk oordopjes die echt goed blijven zitten. Je hebt geen last van kabels die in je nek op en neer klappen. Verder zijn ze water en zweetproof. En door de bijgeleverde hulpstukken passend te maken voor ieder oor.

MelodyLie

Goed geluid, blijft goed in oren zitten door de vleugeltjes en ze worden gelijk weer opgeladen in het doosje.

Close2you

Goede kwaliteit, voordelige koop, duurzaam, ik ben enthousiast!

Edan2124
https://youtu.be/dH6exncRpRg

6. Rolfstone Neo

Houd je van klein en wil je dat de oordopjes in je oren niet te veel opvallen? Dan zijn de oordopjes van Rolfstone Neo wat voor jou. Op basis van hoe klein deze oortjes zijn en op basis van de hoogwaardige kwaliteit hebben we besloten deze ook op te nemen in de categorie beste draadloze sport oordopjes. Deze kleine stijlvolle oordopjes zijn naast het sporten ook perfect te gebruiken wanneer je onderweg bent, muziek wilt luisteren, video’s wilt kijken of moet bellen. Wanneer je aan het bellen bent filtert de active noise reduction alle omgevingsgeluiden weg, wat maakt dat je aardig te verstaan bent tijdens het bellen. Doordat de oortjes inclusief microfoon ver in je oren zitten ben je niet altijd voor iedereen goed te verstaan. Maar je koopt deze oortjes niet omdat je ermee wilt bellen, maar omdat je er lekker mee wilt sporten. Naast dat de oordopjes erg klein zijn is de oplaadcase dat ook. De meegeleverde oplaadcase behoort tot de kleinste cases die momenteel op de markt zijn. Met de oortjes heb je tot wel 6 uur onafgebroken luisterplezier. Na een kwartier laden kun je de oortjes weer 3 uur achter elkaar gebruiken.

Draadloze kleine oordopjes van Rolfstone Neo. Deze oortjes behoren tot de kleinste op de markt.
Sport oordopjes Rolfstone Neo
Batterijduur30 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)8
SpatwaterdichtheidSpatwaterdicht (IPX6)
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)8
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingNEE
Onderscheidend doorKlein formaat van oordopjes en oplaadcase

Reviews

De Rolfstone Neo aangeschaft omdat ik regelmatig in de sportschool zit. Dit product is hiervoor zeer geschikt. Tijdens het sporten geen last meer gehad van een draad die in de weg zit. De oordopjes kreeg ik in een mooie kleine oplaadcase waarvan je voelt dat dit goede kwaliteit is!

TomBAmsterdam

Heel mooi design klein en compact. Geeft een heldere en diepe bass wat ik heel belangrijk vindt bij het luisteren van mijn favoriete muziek. Blijven goed zitten tijdens het sporten. Handig: op de indicators van de oplaadcase kan je zien hoe vol ze zijn. Heel blij met mijn aankoop!

Natalifrl

Ik had de markt doorzocht naar een paar Bluetooth oortjes en kwam uiteindelijk bij de Rolfstone Neo. Van mijn aankoop heb ik zeker geen spijt gekregen. Ze passen goed in de oren en vallen er niet uit tijdens sporten, fietsen of rennen. Er is geen hapering in de verbinding en ze hebben een grote reikwijdte waardoor ik in een andere kamer nog steeds mijn muziek kan horen. Het doosje waar ze in opladen is voorzien van magneten waardoor je ze makkelijk erin en eruit kunt halen. De knop op het oortje zelf is wel een fysieke knop, maar het is nog steeds gemakkelijk in te drukken. Het geluid is goed en zeker voor wie van bass houdt is de Neo een goede keuze. Alleen voor podcasts is het minder geschikt, aangezien er bass toegevoegd wordt aan de stemmen. Al dat gedoe met kabels van mijn oude oortjes is verdwenen. Ze verbinden automatisch met het device waarmee je ze als laatst hebt verbonden dus je kunt ze gewoon uit het doosje halen, indoen, en op play drukken. Al in al zijn het top oortjes met een goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad ze aan.

ItsYaBoi

7. Bose Soundsport Free

Waarschijnlijk wist je al dat Bose bekend staat vanwege de fenomenale geluidskwaliteit die al de apparaten van het merk leveren. Het geluid wat geproduceerd wordt door deze oordopjes is net zo helder, krachtig en goed als de duurste en beste speakers van Bose. Dat is ook waarom ze naar ons idee thuishoren in de categorie beste draadloze sport oordopjes. De kleine vleugeltjes zorgen ervoor dat de oortjes nergens meer naartoe gaan wanneer je ze in je oren plaatst. De oordopjes zijn zweet- en waterbestendig en bezorgen je tot 5 uur onafgebroken luisterplezier. De batterijduur kun je met 10 uur verlengen dankzij de meegeleverde oplaadcase. Een oordopje kwijtgeraakt? Geen zorgen! Deze heb je zo weer gevonden met de ”find my buds” vanuit de Bose Connect-app. Vanuit de Bose Connect-app kun je de oortjes ook volledig instellen naar jouw persoonlijke wens.

Bose Soundsport Free. Draadloze oordoppen voor het sporten en voor de beste geluidskwaliteit.
Sport oordopjes Bose Soundsport Free
Batterijduur15 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)9
SpatwaterdichtheidSpatwaterdicht
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)7
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingNEE
Onderscheidend doorBose connect-app met zoekfunctie, hoge geluidskwaliteit

Reviews

Super!! Na twee miskopen, Philips, toch deze, aan de dure kant, Bose in ear-oordopjes aangeschaft. Ik loop veel, tot vier keer in de week, en vind muziek nou eenmaal belangrijk tijdens het hardlopen. Wat een geluid!! Echt super mooi. De oortjes zitten perfect, even wennen, want ik had het gevoel dat ze uit zouden vallen, maar ze blijven goed zitten zelfs bij harde wind en regen. Groot voordeel is de oplaadbox, waar je ze in bewaart en waar ze ook in opgeladen worden. Super koop, hoop er lang van te genieten.

LBrian

Ik heb ze als cadeau gekregen, en ze zijn fantastisch. De muziek klinkt top in je oren. Het is alsof je in de concertzaal op de eerste rij zit. Belachelijk goed. Maar van een Bose product mag je dit verwachten. Het maakt zijn naam van beste sound meer dan waar.

Zon007

Dit is echt een topproduct. Als je het uitpakt heb je meteen al de indruk dat je iets moois gekocht hebt, en Bose is Bose, en je mag er zeker van uitgaan dat je niet teleurgesteld wordt. De pods zitten in een stevig doosje waarin ook een accu verwerkt zit, dus als je ze bij hebt kun je ze opladen in het losse doosje. De pods zijn van een hele mooie kwaliteit en worden geleverd met drie maten van rubbers om ze in je oor vast te zetten. Past bij mij prima, en ze zitten goed vast, ook bij hardlopen of fietsen. De Bluetooth verbinding loopt vlot en zonder vertragingen. Het geluid is gewoon uitstekend; mooie diepe bas, en goede balans van hoge tonen. Het is duur, maar je hebt er ook echt een toppertje voor.

PaulW123456

8. Samsung Galaxy Buds Live

In het rijtje van de beste draadloze sport oordopjes horen de Samsung Galaxy Buds ook zeker thuis. De oortjes zijn te koppelen aan IOS en ook aan andere Android apparaten. Deze oordoppen hebben active noise cancelling waarmee je alle omgevingsgeluiden uitschakelt. Dit is handig voor wanneer je gefocust wil blijven tijdens het sporten. De oortjes produceren kraakhelder geluid en hebben een batterijduur van maar liefst 29 uur! Dus na deze 29 uur hoef je de oordopjes pas weer op te laden. Wanneer je gebruik maakt van fast charging, zijn de oortjes binnen 3 minuten opgeladen. Ben je een oortje kwijtgeraakt? Deze heb je zo weer teruggevonden met de ”Find My Earbuds” functie vanuit de app. De oortjes zijn ook goed en geschikt om mee te bellen. De microfoon van de oortjes focust op je stem. Dit maakt dat je altijd en overal goed te verstaan bent. En doordat de oortjes zijn afgesteld door de geluidsexperts van AKG ervaar je een prachtig en rijk gedetailleerd geluid; alsof je vooraan staat bij je favoriete concert.

Samsung Galaxy Buds Live voor fenomenaal geluid. Met lange batterijduur van wel 29 uur. Draadloos.
Sport oordopjes Samsung Galaxy Buds Live
Batterijduur29 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)9,5
SpatwaterdichtheidSpatwaterdicht (IPX2)
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)7
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingJA
Onderscheidend doorHoge geluidskwaliteit (door geluidsexperts van AKG afgesteld)

Reviews

Het zit erg fijn in je oor. Je voelt hem niet. Batterij gaat super lang mee. Bij het bellen in een niet stille auto tijdens het rijden ben ik goed te verstaan. Echt heel erg blij. Muziek geeft ook echt heerlijk geluid.

Hielkje88

Heb ze binnen en even getest, kwam dus van Apple Airpods 2. De Buds Live klinken vele malen beter, veel diepere bas en hoge tonen. Ze gaan ook harder zonder vervorming, echt ik sta versteld! Gebruik de Buds Live in combinatie met S20 plus, echt een aanrader, je krijgt hier geen spijt van 😉

Albertams

Glijd gemakkelijk in je oor, zitten fijn, je voelt haast niet dat je ze in je oor hebt. Na 3 uur non-stop in het oor nog nergens last van. Zitten perfect. Super geluid, goeie bass, met de active noice cancelling hoor je alsnog wel een beetje de omgeving maar werkt voor de rest super. Goede upgrade vergeleken met de voorgaande galaxy buds. Ik raad deze oordopjes zeker aan om aan te schaffen. Prijs is het zeker waard.

SvenWieten

9. Aftershokz Aeropex

Wij vinden dat de Aftershokz ook thuis horen in de categorie beste draadloze sport oordopjes. Deze headphone maakt gebruik van next generation ‘bone conduction’ technologie en is speciaal ontwikkeld voor het sporten. Generatie bone conduction technologie betekent dat de oordoppen niet in het oor maar voor het oor worden gedragen en dat zie je niet vaak. De oordoppen werken met een open ear principe waarbij het geluid door wordt gegeven via vibratie van de jukbeenderen naast je oor. Super nice! Dit maakt dat je gehoorgang vrij blijft en je dus nog goed de omgevingsgeluiden kunt waarnemen. De Aftershokz zijn dus ideaal voor het hardlopen, fietsen en andere sporten. Ze zijn zweet en spatwaterdicht en houden het 8 uur vol alvorens ze moeten worden opgeladen. Waarschijnlijk hebben je vrienden deze niet. Dus wil je uniek zijn? Dan moet je deze hebben!

draadloze Aftershokz Aeropex bone conduction oordopjes met Bluetooth
Sport oordopjes Aftershokz Aeropex
Batterijduur8 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)7,5
Spatwaterdichtheidwaterdicht (IP67)
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)8,5
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingNEE
Onderscheidend doorGeneratie bone conduction technologie

Reviews

Zocht iets om muziek te luisteren tijdens het hardlopen. In-ears koptelefoons vielen steeds uit en zorgden voor een druk bij elke stap. Deze hoofdtelefoon geeft je de vrijheid van kabels met een redelijke geluidskwaliteit. Het omgevingsgeluid wordt niet geblokkeerd zodat je veiliger kunt lopen. Het geluid zit meer in je hoofd dan dat het via je oren binnenkomt wat voor een zekere rust zorgt. Het zit zeer comfortabel zelfs in combinatie met bril en muts. Verder zeer eenvoudig in gebruik en zweetdicht. Batterij gaat lang mee (langer dan 8 uur).

Runner77

Dit is echt een fantastische ervaring. Draadloos muziek beluisteren op kantoor, op de fiets, bij het lopen of wandelen zonder dat je iets in je oor moet pluggen (want dat bleef bij mij nooit zitten en deed pijn na een tijd). Echt fijn op deze manier. En de batterij gaat echt uuuren mee. Het is even wennen dat dit niet op/in je oren zit maar op het gehoorbeen, maar daardoor hoor je dan ook nog alle andere geluiden (wanneer je het niet te hard zet) zoals het verkeer, mensen die je aanspreken, .. En hoe hard je het ook zet, je stoort niemand. Dus op kantoor een leuk nummer keihard opzetten, geen probleem.

Kenvem

Dit is echt een top headset om te hardlopen omdat je muziek kunt luisteren en alles om je heen nog hoort, het is even wennen de eerste 2 minuten maar daarna is het heel fijn. Ook blijft de headset goed zitten tijdens het rennen.

RideBoer

10. Apple Airpods Pro

Als laatste hebben we de Airpods Pro van Apple geselecteerd. Deze oortjes horen ook zeker thuis in de categorie beste draadloze sport oordopjes. Waarom staan deze op plek 10? Alle andere plekken waren al vergeven en kwalitatief zijn dit misschien wel de beste oortjes, alleen is de prijs van deze airpods wel hoger dan al de andere opties. De oortjes beschikken over een in-ear design met verschillende eartips voor fantastisch draagcomfort. Wanneer je de oortjes in hebt, heb je dat nauwelijks of niet door. De airpods zijn zweet en waterbestendig en dankzij de oplaadcase kun je ze tot wel 24 uur gebruiken. Deze oortjes produceren weergaloos goed geluid waar je dankzij de actieve ruisonderdrukking volledig in opgaat. De speciaal ontworpen high-excursion driver zorgt voor een krachtig basgeluid met minimale vervorming. De oortjes werken met een super efficiënte versterker welke zorgen voor een groot dynamisch bereik en zo een kraakhelder geluid produceren. Bovendien verlengt dit de batterijduur. Met de functie ‘Audio delen’ kun je samen met een andere Apple Airpod bezitter naar dezelfde muziek luisteren. Samen muziek luisteren, gamen of films kijken kan dus ook met deze oortjes. Naar ons idee de beste draadloze sport oordopjes (maar ook gelijk de duurste).

De beste draadloze sport oordopjes zijn de Apple Airpods Pro
Sport oordopjes Apple Airpods Pro
Batterijduur24 uur afspeeltijd
Geluidskwaliteit (op schaal van 1 tot 10)9,8
SpatwaterdichtheidSpatwaterdicht (IPX4)
Draagcomfort (op schaal van 1 tot 10)10
CompatibiliteitTe koppelen met elk apparaat wat beschikt over Bluetooth
RuisonderdrukkingJA
Onderscheidend doorFantastische geluidskwaliteit en draagcomfort, goede noise cancelling

Reviews

”Price is what you pay, value is what you get”. Ja, ik heb er maanden over nagedacht; wat een geld! Betaal je een hoge prijs voor de status, het merk, de looks? Ik heb de knoop doorgehakt omdat ik al jaren een tevreden gebruiker ben van het merk. Ook dit keer ben ik niet teleurgesteld. Mijn eisen; in-ear, niet groot, bluetooth, lange batterijduur, Airpods Pro! De noise cancellation is alleen al het geld waard. Volledige rust in het openbaar vervoer, in stilte studeren zonder dat je omgevingsgeluiden hoort, muziek pompen in de sportschool… Het opladen in de case terwijl je ze niet gebruikt ook. Daarnaast de smalle form factor. De fijne pasvorm. De batterijduur. Heerlijk product. Hetgeen wat ik als negatief ervaar is de witte hoogglans afwerking. Zodra ze in het zwart verkrijgbaar zijn wissel ik ze meteen om. Conclusie; niet twijfelen – je zal versteld staan van een product met features waarvan je niet dacht dat ze belangrijk zouden zijn.

PerfektOne

Super! De noise canceling is verrassend goed, ik heb ook een Sony WH1000XM3 en op het ”over-ear” voordeel na doen de Airpods Pro er niet voor onder. Wat een nog grotere verrassing was, is de ”transparency mode”. Die maakt het grootste verschil. Buiten lopend, rijdend of fietsend hoor je gewoon je hele omgeving uitstekend, en dat is veilig. Maar ook als je belt klinkt je eigen stem daardoor gewoon en niet dreunend in je oren. Waarschijnlijk combi van electronics en de luchtkanalen. Één keer een seconde knijpen en hij switcht van NC naar transparency. Draagcomfort is zo hoog dat ik voor het eerst m’n oortjes zocht terwijl ik ze in had. Deze Airpods zijn echt een klasse apart wat deze eigenschappen betreft. Qua geluid is het een kwestie van smaak. Ik heb ook Beats X oortjes en daarmee hoor je veel nadrukkelijker een zware bas. De Airpods zijn neutraler. Helder en mooi van hoog tot laag, maar als je meer voor bassen bent dan doen de Beats het beter. Maar: een kwestie van smaak dus. Ik ben superblij met deze kleine wonderen van techniek en comfort.

Wreckjack

Beste aankoop van het jaar. Geweldig op kantoor met de transparante modus zodat ik mijn collega’s nog kan horen. En dan lekker in het openbaar vervoer de noise cancelling aan. Dit maakt reizen zoveel fijner. Je hebt na een paar seconden al niet eens meer door dat je ze in je oren hebt.

Max706

Wat is onze favoriet?

Als we alle plussen en minnen, voors en tegens tegenover elkaar zetten zijn we gewoonweg genoodzaakt om 2 favorieten te benoemen. In onze ogen zijn de uitblinkers in de categorie ”beste draadloze sport oordopjes” de volgende 2:

  1. Apple Airpods Pro
  2. Samsung Galaxy Buds Live

Waarom de Apple Airpods Pro? Om te beginnen hebben we deze niet verkozen tot de nummer 1 favoriet omdat ze zo duur zijn. Maar aan de andere kant geldt zeker ook bij deze oordoppen: price is what you pay, value is what you get. Ze kosten het meest, maar we zijn ervan overtuigd dat je van deze apparaatjes ook het meeste plezier zult hebben. Deze oortjes beschikken naar ons idee over de beste noise cancelling ten opzichte van alle andere oordoppen uit de markt. Echt alles aan de oortjes werkt goed fijn en snel en de geluidservaring voor oortjes is ook subliem. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan willen je ook zeker aanraden om de bijbehorende bovenstaande video te bekijken. PS ik gebruik deze oortjes zelf ook al een aantal maanden en ik wil nooit iets anders meer!

Apple Airpods Pro bovenkant

Waarom de Samsung Galaxy Buds Live behoren tot de beste draadloze sport oordopjes? Ze zijn gewoon heel erg gewaagd aan die van Apple. En dat terwijl de prijs van de Samsung oortjes (op het moment van schrijven) bijna de helft onder de prijs van de Apple Airpods ligt. Zowel de oortjes alsook de oplaadcase zijn mooi afgewerkt en hebben een innovatief en ergonomisch ontwerp. Mede dankzij de active noise cancelling kan je optimaal genieten van het kraakheldere geluid dat door deze oortjes geproduceerd wordt. De geluidskwaliteit is ook het meest bijzondere aan deze draadloze oordopjes wat ons betreft. De oortjes zijn namelijk afgesteld door geluidsexperts van AKG en dat kan je horen. Door het volle, rijke en gedetailleerde geluid lijkt het alsof je vooraan staat bij je favoriete concert. Mocht het mogelijk zijn om de oortjes te testen, dan ben je waarschijnlijk verkocht en overtuigd. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan willen je ook zeker aanraden om de bijbehorende (bovenstaande) video te bekijken.

Samsung Galaxy Buds Live behoort tot de beste draadloze sport oordopjes. Super goede geluidskwaliteit.

(Artikel voor het laatst bijgewerkt op 01-07-2021)

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149