5x de beste crosstrainer voor thuis

5x de beste crosstrainer voor thuis

Focus Fitness Fox 5 iPlus. De beste crosstrainer voor thuis, met verstelbare voetpedalen en lengtepas

Je wilt de beste crosstrainer voor bij jou thuis kopen? Maar het aanbod is zo groot en waar moet je precies op letten? Zeker wanneer je voor het eerst van plan bent een crosstrainer voor thuis te kopen zijn er nogal wat zaken om goed op te letten. Crosstrainers zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. De apparaten zijn dan ook verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en in verschillende prijsklassen.

Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat je met een crosstrainer letterlijk je hele lichaam kunt trainen. Naast dat je met een crosstrainer nagenoeg alle spiergroepen in je lichaam aanspreekt, kan je ook je conditie verbeteren met een crosstrainer, veel calorieën verbranden en een stuk sterker worden.

In deze review vertellen leggen we je uit wat een crosstrainer is, hoe deze werkt, waarom jij een crosstrainer (of beter een ander apparaat) zou moeten kopen en we vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van de beste crosstrainer voor thuis. Vervolgens vind je in het artikel de 5 beste crosstrainers voor thuis. Wanneer je daadwerkelijk op zoek bent naar de beste crosstrainer voor thuis, voor een scherpe prijs, is je scoringskans hier 100%.

Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer is een fitnessapparaat met twee handvatten en twee voetsteunen waarop cardiotrainingen kunnen worden uitgevoerd. De twee voetsteunen of ”loopplanken” zijn bevestigd aan een zogenaamd vliegwiel. Het grote verschil ten opzichte van een loopband, hometrainer of spinningfiets zit hem erin dat je bij een crosstrainer zowel benen alsook armen actief beweegt. Met een crosstrainer worden vrijwel alle spieren in je lichaam aangesproken.

De 5 beste crosstrainers voor thuis
1. Focus Fitness Fox 3 (meest goedkope optie)
2. VirtuFit i Console CTR 2.1 (voor beginners en gevorderden)
3. Focus Fitness Fox 4 (ook voor lange mensen)
4. VirtuFit iConsole Total Fit (meest veelzijdig)
5. Focus Fitness Fox 5 iPlus (meest verkocht)

Overzicht beste crosstrainers voor thuis

Waarom zou je een crosstrainer voor thuis kopen?

Voor het kopen van een crosstrainer voor thuis zijn verschillende argumenten te bedenken. Allereerst worden, zoals reeds aangegeven, alle spieren in je lichaam betrokken tijdens een crosstraining. Dit zorgt er niet alleen voor dat je spiermassa opbouwt, het zorgt er namelijk ook voor dat in een mum van tijd aanzienlijk veel calorieën verbrand kunnen worden. Veel van de mensen die besluiten om een crosstrainer voor thuis te kopen willen dan ook graag afvallen.

Een ander groot voordeel van een eigen crosstrainer is dat je er wanneer je maar wilt op kunt springen. Je hoeft niet eerst naar een sportschool te rijden en je kunt sporten in je eigen vertrouwde omgeving. Omdat je soepele loopbewegingen maakt op een crosstrainer is de kans op blessures niet of nauwelijks aanwezig. Sterker nog, een crosstrainer wordt vaak ook gebruikt om te revalideren van blessures.

Ook maakt het niet uit of je nu een absolute beginner bent of niet. Want ondanks dat je misschien nog nooit op een crosstrainer hebt gestaan heb je binnen een paar seconden door hoe het apparaat werkt. Het merendeel van de betere crosstrainers beschikt tevens over voorgeprogrammeerde trainingen die van a tot z duidelijk te volgen zijn. Vind je stiekem het kijken van een Netflix-serie veel leuker dan een half uur sporten? Met een crosstrainer kan je het allebei tegelijk doen en dat half uur is om voor je het weet.

DIRECT DOOR NAAR DE BESTE CROSSTRAINERS VOOR THUIS

Hoe werkt een crosstrainer?

De werking van een crosstrainer spreekt voor zich. Wanneer je kunt lopen, kan je dat ook op een crosstrainer. Het enige verschil met buiten rondlopen is dat je op een crosstrainer handvatten vasthoudt tijdens het lopen. Op de meeste crosstrainers voor thuis kan je trainen aan de hand van verschillende voorgeprogrammeerde trainingen. Deze kan je eenvoudig selecteren via de trainingscomputer van de crosstrainer. Hierop kan je ook zaken als hartslag, snelheid, afstand, aantal verbrande calorieën enzovoorts aflezen. Op de onderstaande video wordt in het kort uitgelegd hoe een crosstrainer werkt.

MEER INFORMATIE OVER DE CROSSTRAINER UIT DE VIDEO

Wat train je met een crosstrainer?

Zoals eerder aangegeven worden al je spieren aangesproken wanneer je traint op een crosstrainer. Van alle spieren die getraind worden, worden de kuiten, dijbenen, bovenbenen en billen het meest aangesproken. Aanvullend worden hamstrings, buikspieren, armspieren (biceps en triceps), schouders en rugspieren ook getraind. Doordat je zelf de weerstand van de crosstrainer kunt bepalen, kan je ook de intensiteit van je training bepalen.

Nu is de vraag niet per se ”welke spieren train je met een crosstrainer?”, de vraag is ”wat train je met een crosstrainer?”. Naast de genoemde spiergroepen worden ook je inwendige spieren getraind tijdens een crosstraining. Denk hierbij aan je longspieren en hartspieren die worden getraind. Omdat een crosstrainer een cardioapparaat is, verbeter je ook je conditie op een crosstrainer en kan je je vetpercentage omlaag brengen door calorieën te verbranden.

Crosstrainer of loopband kopen?

Crosstrainer vs loopband. Welke kan je beter kopen en waarom? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het doel wat je voor ogen hebt en dit verschilt dus per persoon. Als het aankomt op calorieën verbranden gaan de crosstrainer en loopband in ieder geval aardig gelijk op. Op beide apparaten kan je binnen een uur circa 700 tot 800 calorieën verbranden. Ook kan je op beide apparaten prima werken aan je conditie en uithoudingsvermogen.

Kijkend naar de verschillen tussen de crosstrainer vs de loopband, kan worden geconcludeerd dat het trainen op een crosstrainer iets minder blessuregevoelig is. Dit hoewel de kans op een blessure door te trainen op een loopband ook niet groot is. Desondanks krijgen je knieën en gewrichten op een loopband toch de nodige klappen te verduren. Hiervan is geen sprake wanneer getraind wordt op een crosstrainer. Op een crosstrainer boots je eigenlijk een loopbeweging na waarbij je voeten onafgebroken contact blijven houden met de voetpedalen.

Verder wordt het bovenlichaam dankzij de handvatten van een crosstrainer flink aangesproken. Bij het lopen op een loopband is je bovenlichaam nauwelijks tot niet betrokken. Voor het opbouwen van extra spiermassa of kracht kan je ook beter aan de slag gaan met een crosstrainer. Wanneer je wilt trainen voor bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse kan je dit beter doen op een loopband dan op een crosstrainer. Het trainen op een loopband komt namelijk dichter in de buurt van de bewegingen die je maakt tijdens een dergelijke hardloopwedstrijd.

MEER INFORMATIE OVER DE BESTE LOOPBANDEN VOOR THUIS

Waar moet je op letten bij het kopen van een crosstrainer?

Door de jaren heen is de populariteit van crosstrainers flink toegenomen (en zeker tijdens de Coronaperiode). Op dit moment worden dan ook tientallen verschillende crosstrainers aangeboden door verschillende aanbieders. Door het grote aanbod kan je compleet het spoor bijster raken. Er zijn namelijk nogal wat zaken waarmee je rekening moet houden met betrekking tot het kopen van een crosstrainer.

En hoe definieer je de beste crosstrainer voor thuis? Is dat een crosstrainer met een veelvoud aan trainingsprogramma’s, een groot aantal weerstandsniveaus, een zwaar vliegwiel of juist een hoog belastbaar gewicht? Dit zijn slechts een aantal punten die je tegen zal komen tijdens je zoektocht naar de beste crosstrainer voor thuis. Om je op weg te helpen hebben we de meest relevante aandachtspunten inclusief toelichting voor je op een rijtje gezet:

1. Maximaal belastbaar gewicht

Iedere crosstrainer heeft een bepaald maximaal belastbaar gewicht. Wanneer je zelf aan het gewicht bent of weet dat ook ander zware mensen gebruik zullen maken van de crosstrainer is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Of je nu wat zwaarder bent of niet, let er in ieder geval op dat de crosstrainer waar jij naar kijkt een belastbaar gewicht heeft van minimaal 120 kg. Van de beste crosstrainers voor thuis varieert het maximaal belastbare gewicht tussen de 120 en de 150 kg. De maximale belastbaarheid is indirect ook een graadmeter voor de kwaliteit van de crosstrainer.

2. Gewicht van de crosstrainer

Het is waarschijnlijk niet het eerste punt waar je zelf aan denkt, maar het gewicht van de crosstrainer is ook een belangrijk punt tijdens het aankoopproces. Des te zwaarder de crosstrainer, des te beter deze op zijn plaats blijft staan tijdens het trainen. Naast dat het fijn is dat de crosstrainer stabiel staat voorkomt het ook een hoop geluidsoverlast. Wanneer je traint op een te lichte crosstrainer kan deze gaan schuiven, wiebelen of stuiteren wat het nodige geluid zal veroorzaken. Ook zegt het gewicht van de crosstrainer wat over de kwaliteit ervan. De kwalitatief betere crosstrainers maken gebruik van zwaardere materialen, wat automatisch resulteert in een hoog totaalgewicht. Voor een goede standvastigheid tijdens het trainen is het belangrijk dat je crosstrainer minimaal 40 kg zwaar is.

3. Gewicht van het vliegwiel

De beste crosstrainer voor thuis beschikt over een vliegwiel van minimaal 7 kg. Een voldoende zwaar vliegwiel zorgt er namelijk voor dat je mooie vloeiende bewegingen kunt maken op je crosstrainer. Daarbij zegt het gewicht van het vliegwiel ook iets over het aantal weerstandsniveaus van de crosstrainer. Des te hoger het gewicht van het vliegwiel, des te hoger het aantal weerstandsniveaus. Met name omdat het gewicht van het vliegwiel van grote invloed is op het trap- en traincomfort is dit een belangrijk aandachtspunt.

4. Vliegwiel voorin of achterin

Ook kan de plaatsing van het vliegwiel verschillen tussen de verschillende crosstrainers. Zo kan je crosstrainer ”front driven” zijn, dus met het vliegwiel aan de voorkant of ”rear driven”, dus met het vliegwiel aan de achterkant. Doordat je voeten zich dichterbij elkaar bevinden op een front driven crosstrainer, zijn de bewegingen die je maakt minder belastend voor je gewrichten. Desondanks komt de beweging die je maakt op een rear driven crosstrainer dichter in de buurt van wandelen of hardlopen. Ook zorgt een achterwiel aangedreven crosstrainer voor een kortere paslengte, een meer ronde beweging en een groter hoogteverschil. Het een is niet per definitie beter dan het ander. Dit heeft vooral ook te maken met persoonlijke voorkeur. In de meeste winkels heb je de mogelijkheid om verschillende crosstrainers te testen en dit zelf te ondervinden.

crosstrainer fox 4 met vliegwiel voorin
Crosstrainer met vliegwiel voorin
Crosstrainer fox 5 iPlus met vliegwiel achterin
Crosstrainer met vliegwiel achterin

5. Afmetingen van de crosstrainer

Voordat je besluit een crosstrainer te kopen, moet je bedenken waar je deze wilt plaatsen. Qua grootte verschillen crosstrainers onderling niet heel erg, maar toch moet je er rekening mee houden dat de gemiddelde crosstrainer nogal wat ruimte in beslag neemt. Daarbij moet je de voldoende beweegruimte hebben en de ruimte om op- of af te stappen. Verder moet je er rekening mee houden dat de ruimte waarin je de crosstrainer plaatst hoog genoeg is. De gemiddelde plafondhoogte van een kamer ligt tussen de 2,2 en 2,4 meter wat over het algemeen meer dan voldoende is. Wel moet je bij het puntje afmetingen zowel kijken naar de crosstrainer alsook naar je eigen lichaamslengte.

6. Aandrijving

Naast dat de aandrijving van je crosstrainer voor- of achterwiel kan zijn, kan het soort aandrijving ook verschillen. Crosstrainers kunnen worden aangedreven middels een V-snaar (ook wel V-Belt) of een ketting. Op crosstrainers met een V-snaar kan je nagenoeg geruisloos trainen. Handig wanneer bijvoorbeeld je kinderen ’s avonds op bed liggen. Een kettingaandrijving heeft precies dezelfde werking als een fiets. Een crosstrainer met een kettingaandrijving maakt meer lawaai dan een crosstrainer met een V-snaar. Aan de andere kant zijn crosstrainers met een kettingaandrijving vaak wel een stuk goedkoper.

7. Prijs

De prijs zegt vaak iets over de kwaliteit. Zo ook bij crosstrainers. Van een goedkope crosstrainer kan je daarom niet te veel verwachten. In deze review zal je dan ook geen goedkope low budget crosstrainers van €100,- of €200,- aantreffen. De beste crosstrainers voor thuis variëren tussen de €350 en €800,-. Wanneer je een crosstrainer koopt in dit prijssegment kan je in plaats van kosten, beter spreken over een investering. Niet voor niets worden in dit prijssegment garanties afgegeven van enkele jaren tot zelfs levenslange garanties. Veel van de mensen die op zoek zijn laten zich toch vaak leiden door het prijskaartje. Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief goede crosstrainer, maar het budget toch wel een belangrijk punt vindt, raden we je aan te kijken naar optie 1 van de onderstaande 5 crosstrainers. Een budget van slechts €375,- is namelijk voldoende om deze crosstrainer in huis te halen.

8. Garantie

De fabrikant die vertrouwen heeft in zijn eigen producten durft ook goede garanties af te geven. In die zin zegt garantie dus iets over de kwaliteit van het product. Des te langer de afgegeven garantieperiode, des te meer je er vanuit kunt gaan dat je te maken hebt met een betrouwbaar product. Voordat je besluit een crosstrainer voor thuis te kopen is dit een belangrijke indicator om de kwaliteit van het apparaat in te schatten. Koop nooit een (goedkope) crosstrainer waarover je geen garantie krijgt. De garanties op de betere crosstrainers variëren van enkele jaren tot zelfs levenslange garanties.

9. Verstelbaarheid

Wanneer meerdere personen gebruik gaan maken van de crosstrainer die je wilt kopen, is het handig dat in ieder geval de voetpedalen te verstellen zijn. Voor grotere personen zullen de pedalen verder naar achteren moeten worden geplaatst dan voor kleinere personen. De verstelbaarheid van de pedalen is daarmee dus ook van invloed op je lichaamshouding. Verstelbare pedalen zijn daarbij ook van invloed op de lengtepas. Ook zijn steeds meer crosstrainers waterpas afstelbaar wat handig is wanneer je niet traint op een vlakke ondervloer.

10. Lengtepas

De lengtepas of paslengte zegt iets over de grootte van de ronddraaiende beweging die je maakt met je voeten op de pedalen. Crosstrainers met het vliegwiel aan de voorzijde (front driven) hebben een grotere lengtepas. De beweging die je op dit type crosstrainer maakt, lijkt veel op langlaufen. De lengtepas van de crosstrainer is korter wanneer het vliegwiel aan de achterkant zit. Ben je zelf erg lang of weet je dat er ook andere mensen zullen trainen op jouw crosstrainer, kijk dan naar een crosstrainer met een te verstellen lengtepas. Houd in je achterhoofd dat verstelbare voetpedalen ook van invloed zijn op de lengtepas. In het onderstaande overzicht zie je welke gemiddelde lichaamslengte past bij welke lengtepas. Let op dit zijn gemiddeldes en naast het feit dat de gegevens elkaar deels overlappen, kan een en ander op basis van jouw lichaamsbouw toch (lichtelijk) afwijken.

LichaamslengteIdeale lengtepas
(<) 1,60 m – 1,75 m 30 – 40 cm
1,75 m – 1,83 m40 – 51 cm
> 1,8351 – 60 cm

Wat is de beste crosstrainer om te kopen voor thuis?

Inmiddels weet je waar je op moet letten bij het kopen van de beste crosstrainer voor thuis. Nu is er niet per se ”één” beste crosstrainer voor thuis, maar dat kunnen er meerdere zijn. Wat voor jou de beste crosstrainer voor thuis is is afhankelijk van jou persoonlijke voorkeur, je wensenlijst en je lichaamsbouw. Feit is wel dat de onderstaande 5 apparaten allemaal thuis horen in de categorie ”beste crosstrainer voor thuis”. Stuk voor stuk hebben de onderstaande crosstrainers verschillende Kieskeurig awards in de wacht gesleept en in de onderstaande reviews lees je waarom. In deze selectie hebben we ook al de bovengenoemde punten mee laten wegen.

1. Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 (meest goedkope optie)

Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 - beste goedkope crosstrainer voor thuis

Wanneer je op zoek bent naar de beste crosstrainer voor thuis is dit een goede optie voor iedere thuissporter (met een maximale lichaamslengte van circa 1,70 m). Liggen je kinderen al op bed, maar wil je toch nog graag trainen? Met deze crosstrainer is dat geen probleem. Deze crosstrainer maakt weinig geluid tijdens het gebruik dankzij een fluisterstille V-Belt wat resulteert in geruisloze work-outs. En mede dankzij het 7 kg zware vliegwiel kan je comfortabel en stabiel trainen op dit apparaat. Dat je stabiel kunt trainen op deze crosstrainer is ook te danken aan het totaalgewicht van 48 kg van de crosstrainer.

De maximale belastbaarheid van deze crosstrainer is 120 kg. En doordat de lengtepas van deze crosstrainer 40 cm lang is, voelt iedere pas zeer natuurlijk aan. Groot voordeel van deze crosstrainer voor thuis is ook dat deze beschikt over een kleuren led display waarmee je 16 verschillende weerstandniveaus kunt bedingen. Ook kan je op dit display zaken als tijd, afstand, snelheid, hartslag, aantal omwentelingen en het aantal verbrande calorieën aflezen. Voor de absolute beginner is deze crosstrainer ook perfect aangezien je kunt sporten aan de hand van 18 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Ook kan je met deze crosstrainer zelf een persoonlijk trainingsprogramma samenstellen. Hierbij heb je de mogelijkheid om te werken met 5 verschillende user profielen. Dat voorkomt dat je alles weer opnieuw moet instellen wanneer andere gezinsleden of vrienden gebruik maken van je crosstrainer. We hebben nu een aantal punten uitgelicht, maar deze crosstrainer is nog zoveel meer. Het is niet voor niets dat deze crosstrainer meermaals verschillende Kieskeurig awards in de wacht heeft gesleept. En over de prijs hebben we het nog niet gehad, want daar wordt het pas echt interessant…

Crosstrainer Focus Fitness Fox 3
MerkFocus Fitness
Afmetingen120 x 60 x 160 cm
Belastbaar gewicht120 kg
Gewicht vliegwiel7 kg
Totaal gewicht crosstrainer48 kg
VerstelbaarheidVoetpedalen verstelbaar
Aantal weerstandsniveaus 16 weerstandsniveaus
Lengtepas40 cm
Garantie op frame & laswerk10 jaar

2. Crosstrainer VirtuFit i Console CTR 2.1 (voor beginners en gevorderden)

De VirtuFit i Console CTR 2.1 behoort tot de beste crosstrainers voor thuis

In de categorie beste crosstrainer voor thuis heeft de VirtuFit iConsole CTR 2.1 ook zeker een plek verdiend. Deze crosstrainer is gemaakte van kwalitatief hoogwaardige materialen en is maximaal te belasten tot een gewicht van maar liefst 150 kg. Dit apparaat is zowel geschikt voor de beginnende alsook voor de meer gevorderde thuissporter en crosstrainer. Doordat deze crosstrainer op 32 verschillende weerstandniveaus is in te stellen kan je het apparaat gebruiken voor verschillende bewegingsdoeleinden.

Of je nu aan het revalideren bent, spierkracht wilt verhogen, calorieën wilt verbranden of je conditie wilt verbeteren, met deze crosstrainer is het mogelijk. Met de geïntegreerde trainingscomputer kan je aan de hand van 24 verschillende programma’s je work-out volbrengen. Hierin is het zelfs mogelijk om hartslag programma’s of wattage programma’s uit te voeren of je lichaamsvet op te meten. Naast de voorgeprogrammeerde trainingen kan je ook zelf een training samenstellen. Met deze crosstrainer kan je ook je tablet of smartphone via bluetooth verbinden. Dit in combinatie met iConsole app maakt het mogelijk om door de bergen te lopen, door hartje New York of over je favoriete boulevard in het buitenland.

Daarbij kan je ook zien welke routes je vrienden hebben afgelegd zodat je hun records kan verbreken en snellere tijden kunt neerzetten. Ook kan je met deze crosstrainer sporten aan de hand van Kinomap (gratis te downloaden app) welke je kunt koppelen aan Strava of Runkeeper. Alles wat je je bij een crosstrainer kunt wensen heeft dit apparaat. Je kunt deze crosstrainer waterpas verstellen, makkelijk transporteren, het apparaat beschikt over een bidon- en tablethouder, de pedalen zijn te verstellen, enzovoorts. Ook is deze crosstrainer voor thuis meermaals uitgeroepen als best reviewed en best getest door Kieskeurig.nl.

Crosstrainer VirtuFit i Console CTR 2.1
MerkVirtuFit
Afmetingen132 x 74 x 170 cm
Belastbaar gewicht150 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Totaal gewicht crosstrainer41 kg
VerstelbaarheidVoetpedalen verstelbaar, waterpas afstelbaar
Aantal weerstandsniveaus 32 weerstandsniveaus
Lengtepas30 cm
Garantie op frame & laswerk2 jaar

3. Crosstrainer Focus Fitness Fox 4 (ook voor lange mensen)

Voorwiel aangedreven crosstrainer (front driven) voor thuis

De Focus Fitness Fox 4 is de beste voorwiel aangedreven crosstrainer voor thuis. Van de 5 crosstrainers uit deze review is dit ook het enige apparaat waarbij het vliegwiel zich aan de voorkant bevindt. Groot voordeel van front driven crosstrainers is dat de ruimte tussen je voeten klein is doordat het vliegwiel zich niet tussen je benen bevindt. Dit zorgt ervoor dat je automatisch op een meer natuurlijke wijze gaat lopen. Dankzij de stille V-snaar aandrijving wordt geluidsoverlast voorkomen en kan op vrijwel ieder tijdstip getraind worden.

Ook deze crosstrainer beschikt over een trainingscomputer waarop verschillende voorgeprogrammeerde trainingen kunnen worden gekozen. Hierdoor kan je intervaltrainingen, hellingtraining en revalidatieprogramma’s uitvoeren en ook kan je specifiek focussen op het vergroten van spiermassa, conditie of juist het verbranden van veel calorieën om af te vallen. Op het display van de trainingscomputer zijn onder andere je snelheid, hartslag, vermogen en het aantal verbrande calorieën af te lezen.

Deze crosstrainer is geschikt voor intensief thuisgebruik en is belastbaar tot een gewicht van 135 kg. Het apparaat heeft een totaalgewicht van 67 kg. De combinatie van het vliegwiel van 7 kg en een lengtepas van maar liefst 50 cm maken dit apparaat tot een comfortabele en stabiele basis om op te trainen. Voor een crosstrainer van deze kwaliteit en functionaliteit kan gesproken van een scherp geprijsd apparaat. Alles bij elkaar opgeteld heeft ook deze crosstrainer de kieskeurig award in de wacht gesleept (en nee, die krijg je niet zomaar).

Crosstrainer Focus Fitness Fox 4
MerkFocus Fitness
Afmetingen147 x 64 x 180 cm
Belastbaar gewicht135 kg
Gewicht vliegwiel7 kg
Totaal gewicht crosstrainer67 kg
VerstelbaarheidNiet verstelbaar
Aantal weerstandsniveaus 16 weerstandsniveaus
Lengtepas50 cm
Garantie op frame & laswerkLevenslang

4. Crosstrainer VirtuFit iConsole Total Fit (meest veelzijdig)

VirtuFit iConsole Total Fit, beste crosstrainer voor intensief thuisgebruik, ook voor lange mensen

In de categorie beste crosstrainer voor thuis hoort de VirtuFit iConsole Total Fit ook thuis. Deze zware crosstrainer van 52,6 kg staat stabiel op ieder soort vloer. Deze crosstrainer is zelfs waterpas te stellen en dankzij de grote, verstelbare anti-slip pedalen lukt het je altijd om de juiste sporthouding te vinden. Dit apparaat is geschikt voor intensief thuisgebruik en dit is de crosstrainer die vaak door meerdere mensen binnen hetzelfde huishouden wordt gebruikt. Deze crosstrainer beschikt over een zwaar vliegwiel van 22 kg en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg.

Zowel lichte en korte alsook langere en zwaardere mensen kunnen dus geschikt op deze crosstrainer voor thuis trainen. De veelzijdigheid van deze crosstrainer is ook een pluspunt. Zo kan je het apparaat instellen op maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus. Via de trainingscomputer kan je sporten aan de hand van 24 verschillende programma’s. En via het display zijn de snelheid, afstand, tijd, het calorieverbruik, de hartslag en het wattage af te lezen. Met een paslengte van 35 cm kan je op een ergonomische manier elliptische stapbewegingen maken.

Deze crosstrainer werkt ook met iConsole en KinoMap. Via bluetooth kan je op eenvoudige wijze je smartphone of tablet verbinden. Hierdoor zijn de trainingsmogelijkheden ongekend en kan je via Google Maps wandelen door de mooiste gebieden. KinoMap is ook eenvoudig te koppelen aan bijvoorbeeld Strava of Runkeeper. Bij deze crosstrainer is veel tijd en aandacht besteed aan gebruikersgemak, design en uitgebreide functionaliteiten. Ook deze crosstrainer heeft inmiddels meerdere Kieskeurig awards in de wacht gesleept en voor deze prijs haal je absoluut een topper in huis.

Crosstrainer VirtuFit iConsole Total Fit
MerkVirtuFit
Afmetingen156 x 72 x 169 cm
Belastbaar gewicht150 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
Totaal gewicht crosstrainer52,5 kg
VerstelbaarheidVoetpedalen verstelbaar, waterpas afstelbaar
Aantal weerstandsniveaus 32 weerstandsniveaus
Lengtepas35 cm
Garantie op frame & laswerk3 jaar

5. Crosstrainer Focus Fitness Fox 5 iPlus (meest verkocht)

Focus Fitness Fox 5 iPlus, V-belt aangedreven crosstrainer voor thuis gebruik met belastbaar gewicht van 150 kg

De Focus Fitness Fox 5 iPlus hoort ook zeker thuis in de categorie beste crosstrainer voor thuis. Als we punten zouden geven voor de looks, dan zou dit apparaat absoluut bovenaan staan. Naast dat dit apparaat er fantastisch uitziet, heb je ook veel mogelijkheden met deze kwalitatief hoogwaardige crosstrainer voor thuis. De voetpedalen zijn verstelbaar maar ook de hoek van de lengtepas. Dankzij de vernieuwde anti-slip handgrepen train je niet alleen erg comfortabel, maar heb je gelijk de mogelijkheid om verschillende spieren in je bovenlichaam te trainen.

Bijkomend voordeel van deze handgrepen is dat je je handen in maar liefst 7 verschillende posities kunt plaatsen. De voetpedalen zijn voorzien van dikke Cushion Pad’s die een verende en dempende werking hebben bij iedere stap die je zet. Naast een stukje comfort, wordt hierdoor de belasting op je kuiten ook minder. Ook is deze crosstrainer voor thuis ijzersterk en zeer stabiel dankzij de extra zware constructie van 68 kg. Het apparaat is te belasten tot een gewicht van maar liefst 150 kg. Mede dankzij een solide V-Belt aandrijving kan je altijd geruisloos trainen zonder dat je andere mensen tot last bent.

Deze crosstrainer is middels een app ook te koppelen met je smartphone of tablet en het apparaat zelf heeft 14 verschillende trainingsprogramma’s. Hierbij moet je denken aan interval-, fat burn-, beginner-, advanced-, cardio- en wattage programma’s. De combinatie van kwaliteit, geruisloosheid, het zware vliegwiel, de grote lengtepas en het uitgebreide display maakt dit tot de perfecte crosstrainer voor intensief thuisgebruik. Voor thuisgebruik heb je met deze crosstrainer de absolute top te pakken. Zie het prijskaartje dan ook niet als kosten, maar als een investering, een investering in jezelf. Je krijgt namelijk een levenslange garantie op het frame & laswerk. Deze crosstrainer voor thuis is meermaals als best getest en heeft ook meerdere Kieskeurig awards in de wacht gesleept.

Crosstrainer Focus Fitness Fox 5 iPlus
MerkFocus Fitness
Afmetingen130 x 73,5 x 160 cm
Belastbaar gewicht150 kg
Gewicht vliegwiel10 kg
Totaal gewicht crosstrainer68 kg
VerstelbaarheidVoetpedalen + lengtepas verstelbaar, waterpas afstelbaar
Aantal weerstandsniveaus 16 weerstandsniveaus
Lengtepas47 cm
Garantie op frame & laswerkLevenslang

Misschien vind je dit ook interessant:

(Artikel voor het laatst bijgewerkt op 21-07-2023)

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149