De beste krachtstations voor thuis

Krachtstation voor thuis kopen? Dit zijn de 5 beste home gyms

Een van de beste home gyms voor thuis is de VirtuFit KH1

Wil je kunnen sporten wanneer het jou uitkomt, alle spieren van je lichaam kunnen trainen en onderaan de streep geld besparen? Dan is een krachtstation wat voor jou. Een krachtstation ook wel home gym of fitness station heb je in veel verschillende vormen en maten en je kunt er tientallen verschillende oefeningen op uitvoeren. Maar wat is nu het beste krachtstation voor bij jou thuis? Want een krachtstation neemt nogal wat ruimte in beslag.

Wat het beste krachtstation voor bij jou thuis is is nogal afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Denk alleen al aan de vraag of de gewichtsblokken meegeleverd worden of niet. Je wilt na de montage toch direct aan de slag kunnen? En hoe zwaar ben je en wat is de maximale belastbaarheid van het krachtstation? En welke accessoires krijg je meegeleverd? Of moet je deze ook nog allemaal apart aanschaffen?

In dit artikel krijg je een uitgebreide review van de 5 beste en laag geprijsde krachtstations voor thuis. Voordat je aankomt bij de krachtstations leggen we je eerst uit waar je allemaal op moet letten bij de aankoop van jouw perfecte home gym. Of je nu een gevorderde sporter bent of juist een beginner, wanneer je graag vanuit huis aan de slag wilt met een goed en multifunctioneel krachtstation, dan ga je hier ongetwijfeld vinden wat je zoekt.

Overzicht beste krachtstations voor thuis

Waar moet je op letten bij het kopen van een krachtstation voor thuis?

Bij het kopen van het beste krachtstation voor thuis komt nogal wat kijken. Omdat het nogal een investering is die je doet en omdat je waarschijnlijk maar 1 of 2 keer een krachtstation zult aanschaffen vind je hieronder de belangrijkste aandachtspunten. Bij het selecteren van de 5 beste krachtstations voor thuis hebben al deze punten meegewogen.

Afmetingen

Een belangrijk punt bij het kopen van jouw beste krachtstation voor thuis zijn de afmetingen van de home gym. Krachtstations nemen aanzienlijk wat ruimte in beslag en daarom is het belangrijk om van tevoren te kijken naar de beschikbare ruimte. Houdt hierbij ook rekening dat er beweegruimte over moet blijven. Neem hierbij als vuistregel dat je rondom het krachtstation in ieder geval één meter bewegingsruimte hebt. Daarbij zijn bepaalde home gyms ook uit te breiden waardoor je nog meer ruimte nodig hebt. Denk hier van tevoren dus goed over na.

Montagewerk

Houd er rekening mee dat het krachtstation wat je besluit te kopen niet kant-en-klaar wordt aangeleverd. Dus ook niet de 5 krachtstations uit deze review. Een krachtstation wordt vaak in meerdere dozen aangeleverd en bestaat uit verschillende losse onderdelen. Houd je van puzzelen of bouwen? Dan ga je dit leuk vinden en anders zal je toch even door de zure appel heen moeten bijten. Wat je ook nog kan overwegen is om de montage op afspraak uit te besteden. Hiervoor vragen de toeleveranciers een kleine meerprijs, maar het scheelt jouw uren (zo niet dagen) aan montagewerk.

Inbegrepen gewichtsblokken home gym fitness station VirtuFit KH1

Het inbegrepen gewicht

Bij het kopen van een krachtstation voor thuis moet je kijken of de prijs van de home gym inclusief gewichtsblokken is. Bij een groot deel van de verkrijgbare krachtstations moet je namelijk zelf achteraf nog gewichtsblokken bij bestellen en dat wil je niet. Mochten de gewichtsblokken wel inbegrepen zijn, kijk dan goed om hoeveel kilo’s het gaat. Met 20 of 30 kg kan je namelijk niet zwaar trainen. De betere krachtstations van tegenwoordig beschikken ook over ingenieuze katrollensystemen waardoor de meegeleverde gewichtsblokken in gewicht worden verdubbeld.

Het totaalgewicht

Al met al weegt een gemiddeld krachtstation al snel 100 kg. En dat moet ook wel om te voorkomen dat het apparaat gaat schuiven of omvalt wanneer je aan het trainen bent. Bij de wat lichtere krachtstations is vaak vooral goed nagedacht over de opbouw om het tot een stabiele basis te maken. Wel is het goed om van tevoren te bedenken op welke vloer of ondergrond je het krachtstation wilt plaatsen. Komt het krachtstation te staan op een vloer die gemakkelijk beschadigd? Dan kan je om deze beschadigingen te voorkomen overwegen om sport puzzelmatten onder het krachtstation te plaatsen. Naast dat deze matten beschadigingen voorkomen, zorgen ze ook voor een stukje geluidsdemping en zijn ze makkelijk aan elkaar te leggen (als een puzzel).

Maximaal belastbaar gewicht

Bij het maximaal belastbare gewicht wordt gekeken naar het eigen lichaamsgewicht. Wanneer je met je eigen lichaamsgewicht al (bijna) komt aan het maximaal belastbaar gewicht dan kan je het apparaat snel beschadigen wanneer je erop gaat trainen. Des te meer kilo’s tussen jou en het maximale gebruikersgewicht zit, des te beter. Vaak zegt het maximaal belastbaar gewicht ook iets over de kwaliteit van het krachtstation. Hoe hoger de belastbaarheid, des te sterker en beter is het krachtstation. De betere home gyms zijn minimaal te belasten tot 100 kg.

Inbegrepen accessoires

triceps touw triceps rope

Het beste krachtstation voor thuis is het krachtstation waar je na de installatie direct mee aan de slag kunt. Let dus bij het aankopen van de home gym goed op wat inbegrepen is en wat niet. Bij een deel van de krachtstations moet je zelfs los de gewichtsblokken bijbestellen. De krachtstations uit deze review zijn allemaal voorzien van gewichtsblokken of weerstandsstaven. Bij ieder krachtstation kan je zien welke accessoires je na aankoop kunt verwachten. Bij krachtstation accessoires moet je denken aan een curl stang, een lat pulley (kort of lang), een enkel strap, single grips, triceps touw en bijvoorbeeld triangle handles.

Hoeveel verschillende oefeningen je er op uit kunt voeren

Hoeveel verschillende krachtstation oefeningen je uit kunt voeren op een home gym verschilt heel erg per apparaat. Daar waar je op de ene home gym niet meer dan 20 verschillende oefeningen kunt uitvoeren, kan je op een ander krachtstation meer dan 60 verschillende oefeningen uitvoeren. Dit maakt wel het verschil tussen alle spiergroepen van je lichaam kunnen trainen of slechts een deel ervan. Vind je het belangrijk om vanuit huis vooral je bovenlichaam of bijvoorbeeld je benen te kunnen trainen, kijk dan naar een apparaat die daar in ieder geval in kan voorzien. Wanneer je doorklikt op de onderstaande krachtstations kan je zien welke oefeningen je op er op uit kunt voeren.

Garantie

De garantie van je krachtstation, het is misschien niet het eerste waar je bij stil staat, maar het is zeker wel een punt van aandacht. Wanneer een fabriek geen garantie afgeeft, zegt dat vaak iets over de kwaliteit van zijn product. Kom je erachter dat de kwaliteit te wensen overlaat wanneer het apparaat het na korte tijd begeeft, dan is je geld weg wanneer er geen garantie zit op het product. Voor wat betreft krachtstations is het vrij gebruikelijk dat de fabrikant een bepaalde garantie afgeeft. Deze garantie kan een garantie op de onderdelen zijn of een garantie op het frame en laswerk. De meeste fabrikanten geven in ieder geval 2 jaar garantie op hun krachtstations.

Prijs

Nee, een krachtstation is niet goedkoop en het kopen van een krachtstation kan een flinke aanslag zijn op je portemonnee. Alleen moet je het ook afwegen tegen wat het oplevert. Ons inziens is het kopen van een krachtstation voor thuis juist een duurzame investering. Je kunt namelijk altijd trainen, jaren achter elkaar spiermassa opbouwen en je bespaart ook nog eens de maandelijkse kosten uit van een duur sportschool abonnement. Wel kan je de plank flink mis slaan als je op zoek bent naar een kwalitatief goed krachtstation voor €100,- of €200,-. Een krachtstation van een goede kwaliteit ga je niet vinden in die prijsrange. De betere krachtstations voor thuis, met een degelijke tot goede kwaliteit, beginnen vanaf €500,-. En natuurlijk kan je ook een krachtstation kopen boven ver boven de €2000,- , maar dan heb je het over apparaten voor sportscholen of topsporters. Het beste krachtstation voor thuis kost je tussen de €500,- en €1.200,-.

Multifunctionele krachtstations om vanuit huis te trainen

Waarom zou je een krachtstation voor thuis kopen?

Trainen vanuit huis met een krachtstation kent nogal wat voordelen. Zo kan je ongelofelijk veel tijd besparen en ook geld. Je kunt altijd trainen en ook al je spieren. En doordat het krachtstation binnen handbereik staat (thuis) zal je eerder geneigd zijn om te gaan sporten. Onderstaand vind je een toelichting op deze verschillende punten. Uiteindelijk zal je zelf moeten bepalen of jij het kopen van een krachtstation de moeite waard vindt.

Je bespaart tijd

Tijd is zeker vandaag de dag voor veel mensen schaars. Wanneer je thuis een krachtstation hebt staan kan je direct aan de slag wanneer jij daar behoefte aan hebt. Of je nu liever in de ochtend sport, in de middag of ’s avonds, je kunt zelf bepalen wat jou het beste uitkomt. Vervolgens kan je na het sporten direct douchen en ben je helemaal klaar. Wanneer je buitenshuis sport moet je eerst naar de sportschool toe rijden, daarna omkleden, douchen en weer terug naar huis. Je bent dan misschien dezelfde tijd aan het sporten in de sportschool, maar onderaan de streep ben je veel meer tijd kwijt.

Je bespaart geld

In eerste instantie denk je misschien ”hoe kan je nu geld besparen met zo’n duur apparaat?” en we snappen de vraag. Maar in plaats van het woord ”duur” zouden we het woord ”duurzaam” willen gebruiken. Je zult namelijk op de lange termijn gaan zien dat een krachtstation stukken voordeliger is dan een duur sportschool abonnement. Stel je sportschool abonnement kost je €30,- per maand, dan kost je dat €360,- per jaar (+ brandstofkosten van je auto). Doe dat eens keer 2 jaar en je zit al in het segment van de beste krachtstations voor thuis. Oja, en tijd is ook geld. Dus indirect bespaar je ook nog eens geld doordat je tijd bespaart met een krachtstation.

Je kunt altijd trainen

Met een krachtstation in huis ben je eigen baas over wanneer jij wilt sporten, dus ook tijdens een pandemie. Door het Coronavirus zijn de sportscholen lang genoeg gesloten geweest en voor de meeste sporters betekende dat minder, anders of niet sporten. Met een eigen krachtstation ben je nergens in beperkt en kan je overdag, ’s avonds en zelfs ’s nachts sporten als je dat wilt. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je sportschool volgeboekt is of dat je moet wachten op mensen die eerst hun oefening af willen maken voordat jij erbij kunt.

Je kunt alle spieren trainen

Misschien wel het grootste voordeel van een krachtstation in huis is dat het multifunctioneel is en dat je al je spieren kunt trainen. Het uitvoeren van full body workouts is een effectieve trainingsmethode waarmee je veel kunt bereiken in relatief weinig tijd. Precies daar kan een krachtstation in voorzien. Eigenlijk kun je een krachtstation zien als meerdere krachtapparaten samengevoegd in één trainingsplatvorm. Met een beetje creativiteit en kennis kan je op sommige krachtstations meer dan 60 verschillende oefeningen uitvoeren. Borst, rug, schouders, triceps, biceps, benen, billen, buikspieren… met de meeste fitness stations kan je al deze spieren trainen.

Je gaat automatisch vaker sporten

Het is bewezen dat de mensen die thuis beschikken over een krachtstation gemiddeld genomen sneller en dus vaker sporten dan de mensen die een abonnement hebben lopen bij de sportschool. Wanneer je de beschikking hebt over een krachtstation hoef je je huis niet uit. Hierdoor ligt de psychische drempel om daadwerkelijk te gaan sporten ook een stuk lager. Daarbij wordt je niet afgeleid door andere mensen en kan je veilig sporten in je eigen vertrouwde omgeving.

De 5 beste krachtstations voor thuis

Hieronder vind je de 5 beste krachtstations voor thuis. Al deze krachtstations zijn kwalitatief hoogwaardig voor thuisgebruik en multifunctioneel vanwege de vele oefeningen die je er op uit kunt voeren. Een deel van de krachtstations is door Kieskeurig.nl zelfs meerdere malen benoemd tot beste krachtstation van het jaar. De onderlinge verschillen tussen de krachtstations zitten met name in het aantal uit te voeren oefeningen, de grootte en de prijs.

1. Krachtstation Focus Fitness Unit 6

Beste krachtstation voor thuis - Focus Fitness Unit 6 - Home gym

In de zoektocht naar het beste krachtstation voor thuis hebben we de Focus Fitness Unit 6 bewust op de eerste plek gezet. Dit krachtstation is een veelzijdige, multifunctionele home gym waarmee je tot wel 60 verschillende oefeningen kunt uitvoeren. Het pulley station geeft je ontzettend veel trainingsmogelijkheden doordat deze onder ander is in te stellen op maar liefst 16 verschillende hoogtes. Borst, rug, triceps, biceps, benen, billen, buikspieren… welke spiergroep je ook wilt trainen, met deze home gym is het mogelijk.

Dit krachtstation wordt geleverd inclusief 70 kg aan gewichtsblokken. Dankzij het katrollensysteem wordt dit gewicht bij een aantal oefeningen zelfs verdubbeld. Doordat het kabelstation kwalitatief sterk is en beschikt over verstelbare trainingsstangen en een verstelbare zitting, kan op ieder gewicht comfortabel en ergonomisch worden getraind. Dit krachtstation wordt onder andere geleverd inclusief een lange curl stang, korte lat pulley, enkel strap en 2 single grips. Groot voordeel van dit krachtstation is dat deze zeer compact is en daardoor in goed te plaatsen is in de meeste thuissituaties.

Nadat je het krachtstation in elkaar hebt gezet is deze namelijk 149 cm lang, 102 cm breed en 198 cm hoog. Wel is het belangrijk om van tevoren te meten of je deze ruimte tot je beschikking hebt. Dit krachtstation is niet alleen populair onder een groot aantal thuissporters, want in een groot aantal hotels en welness centra is de Focus Fitness Unit 6 inmiddels terug te vinden. Door de combinatie van het grote aantal oefeningen, de kwaliteit en de prijs kan je niet om deze home gym heen en kan het met recht het beste krachtstation voor thuis genoemd worden. Niet voor niets is dit krachtstation tot 5 keer toe als beste uit de test gekomen bij Kieskeurig.nl.

Krachtstation Focus Fitness Unit 6
MerkFocus Fitness
Afmetingen149 x 102 x 198 cm
Totaal gewicht krachtstation136 kg
Belastbaar gewicht140 kg
Bijgeleverde hoeveelheid gewicht70 kg (dankzij katrolsysteem te verdubbelen)
Aantal uit te voeren oefeningen+/- 60 oefeningen
Bijgeleverde accessoiresLange curl stang, korte lat pulley, enkel strap, 2x single grip
Garantie2 jaar op onderdelen / 10 jaar op frame en laswerk
Korte product videoKlik hier

2. Krachtstation VirtuFit Homegym KH1

VirtuFit multifunctioneel Krachtstation Homegym KH1 de beste voor thuis

In de review voor het beste krachtstation voor thuis scoort de VirtuFit Homegym KH1 ook goede cijfers. Dit krachtstation is erg veelzijdig en ook met deze home gym kan je iedere denkbare spiergroep trainen. Zo kan je met de hoge latbar bijvoorbeeld verschillende latt pulldown- en pressdown oefeningen uitvoeren. Ook deze home gym is te gebruiken als pulley station door enkel- en polsstraps te bevestigen. Door te trainen aan de hand van kabels is een setje dumbbells bijvoorbeeld al overbodig.

Door te trainen met kabels kan je bijvoorbeeld je buikspieren trainen aan de hand van cable crunches, je rug met cable rows en je billen met leg raises. De mogelijkheden zijn enorm met dit multifunctionele krachtstation en naarmate je langer met dit krachtstation voor thuis traint, zal je steeds meer mogelijkheden ontdekken. Bij een groot aantal krachtstations worden standaard geen gewichtsblokken meegeleverd, maar bij deze home gym wel. Wanneer je besluit dit krachtstation te kopen krijg je namelijk 67,5 kg aan gewichtsblokken meegeleverd.

De chestfly, leg extension, lat pull down, bicep curl, ticeps push down, seated row, lateral raise, back row zijn slechts een aantal van de vele oefeningen die je op dit krachtstation kunt uitvoeren. Wanneer je op zoek bent naar een relatief goedkoop krachtstation voor thuis van een goede kwaliteit kom je uit bij deze home gym. Naast dat dit de meest goedkope krachtstation is uit onze lijst is deze home gym door Kieskeurig.nl maar liefst 4 keer uitgeroepen tot beste krachtstation voor thuis. Ook dit krachtstation is erg compact waardoor deze zelfs in de kleinere ruimtes van je huis geplaatst kan worden. De afmetingen van deze home gym zijn namelijk 173 cm x 106 cm x 207 cm (LxBxH).

Krachtstation VirtuFit Homegym KH1
MerkVirtuFit
Afmetingen173 x 106 x 207 cm
Totaal gewicht krachtstation112 kg
Belastbaar gewicht135 kg
Bijgeleverde hoeveelheid gewicht67,5 kg
Aantal uit te voeren oefeningen+/- 40 oefeningen
Bijgeleverde accessoiresLatbar, korte straight bar, enkel strap
Garantie2 jaar
Korte product video

3. Krachtstation Bowflex PR1000 (inklapbaar)

beste krachtstation voor thuis - Bowflex PR1000 homegym - inklapbaar inclusief weerstandstaven

De Bowflex PR1000 is een unieke en complete home gym. Dit apparaat hoort dan ook met recht thuis in de categorie ”beste krachtstation voor thuis”. Dit is ook weer een van de krachtstations waarmee je je complete lichaam kunt trainen. Met de mogelijkheid om meer dan 30 verschillende oefeningen uit te voeren op deze home gym raak je er niet snel op uitgekeken en kan je je sportschool abonnement wel vaarwel zeggen. Deze home gym beschikt zelfs over een ingebouwd roeistation waarmee je flink wat calorieën kunt verbranden.

Wat uniek is aan dit krachtstation is dat je deze kunt inklappen tot een compact pakket zodat je de home gym eenvoudig kunt opbergen na gebruik. Wat verder ook uniek is aan dit krachtstation is dat je traint met weerstandstaven (power rods) waarmee je kunt gaan tot een maximale weerstand van 95 kg. Dit betekent ook voor dit krachtstation dat je zelf NIET nog losse gewichten hoeft te bestellen, maar dat je gelijk aan de slag kunt. Ook beschikt dit multifunctionele krachtstation over een mediarek waarin je een telefoon of tablet kunt plaatsen.

Hier ga je zeker gebruik van maken wanneer je aan de slag gaat met de meegeleverde en uniek samengestelde workouts en trainingsvideo’s. Doordat getraind wordt met weerstandstaven in plaats van gewichtsblokken is dit een enorm veilig en stil krachtstation voor thuis. In de wereld van krachtstations is de Bowflex PR1000 door het trainen met weerstandstaven een absolute gamechanger. Wanneer je resultaatgericht wilt trainen, niet afhankelijk wilt zijn van de sportschool en het krachtstation gemakkelijk moet kunnen opruimen, is deze home gym wat voor jou.

Krachtstation Bowflex PR1000 (inklapbaar)
MerkBowflex
Afmetingen203 x 262 x 208,4 cm
Totaal gewicht krachtstation65 kg
Belastbaar gewicht250 kg
Bijgeleverde hoeveelheid gewichtWeestandstaven welke gewicht van 95 kg vertegenwoordigen
Aantal uit te voeren oefeningen>30 oefeningen
Bijgeleverde accessoires2 triangle handles, tablet/smartphone houder, trainingsschema’s
Garantie3 jaar
Korte product videoKlik hier

4. Krachtstation Focus Fitness Unit 2

Beste goedkope krachtstation voor thuis - Focus Fitness Home Gym Unit 2

Dit krachtstation is vaker uitverkocht dan dat deze te verkrijgen is en daar is een reden voor. Wat zie je als je naar de afgebeelde Focus Fitness Unit 2 kijkt? Precies een compacte, maar ongelofelijk sterke en stabiele home gym voor een lage prijs. Des te langer je kijkt, des te meer trainingsmogelijkheden je ziet. Voor de beginnende krachtsporter die vanuit huis wil trainen is dit het ideale krachtstation. Met dit krachtstation kan je meer dan 30 verschillende oefeningen uitvoeren om iedere spiergroep in je lichaam aan te pakken.

Doordat het krachtstation wordt aangeleverd inclusief 50 kg aan gewichtsblokken, kan je na het installeren direct aan de slag. Dankzij een ingenieus katrollensysteem wordt dit gewicht bij bepaalde oefeningen zelfs verdubbeld waardoor je met maar liefst maximaal 100 kg kunt trainen. Mocht je het krachtstation helemaal hebben uitgespeeld, dan heb je ook de mogelijkheid om het apparaat uit te breiden. Het krachtstation wordt geleverd met een lange en korte lat pulley en een enkel strap. Later kan je dit uitbreiden met bijvoorbeeld een gebogen lat pulley stang, dubbele handgreep, single grip en het welbekende triceps touw.

Dit krachtstation heeft een stoere look en is erg stevig en compact. Zeker wanneer je niet veel ruimte tot je beschikking hebt, is dit misschien wel het beste krachtstation voor thuis om te kopen. De afmetingen van deze home gym zijn 150 x 95 x 190 cm (L x B x H). Ben je op zoek naar een relatief goedkoop krachtstation met de beste prijs-kwaliteitverhouding, dan kom je uit bij deze home gym. Van de 5 verschillende krachtstations is deze optie (samen met de VirtuFit KH1) het meest goedkoop. Wanneer je onbeperkt veel trainingsmogelijkheden wilt hebben kan je beter gaan voor zijn grote broer: de Focus Fitness Unit 6 (nummer 1 uit de lijst).

Krachtstation Focus Fitness Unit 2
MerkFocus Fitness
Afmetingen150 x 95 x 190 cm
Totaal gewicht krachtstation100 kg
Belastbaar gewicht120 kg
Bijgeleverde hoeveelheid gewicht50 kg (dankzij katrolsysteem te verdubbelen)
Aantal uit te voeren oefeningen>30 oefeningen
Bijgeleverde accessoiresLange lat pulley, korte lat pulley, enkel strap
Garantie2 jaar op onderdelen / 10 jaar op frame en laswerk
Korte product videoKlik hier

5. Dione Krachtstation Homegym HG5

Beste krachtstation voor thuis - Dione Krachtstation Homegym HG5

De Dione Homegym HG5 hoort ook zeker thuis in de categorie ”beste krachtstation voor thuis”. Met dit krachtstation kan je meer dan 44 verschillende oefeningen uitvoeren. Het is zelfs mogelijk om met meerdere personen tegelijk te trainen op deze home gym. Borst, benen, armen, schouders, rug, billen… je kunt echt iedere denkbare spiergroep trainen met deze home gym. Bij aankoop van dit krachtstation krijg je zelfs een bokszak meegeleverd (t.w.v. €79,95). Het krachtstation wordt standaard aangeleverd met 65 kg aan steekgewichten welke je zelf kunt uitbreiden tot 100 kg.

Wanneer je besluit dit krachtstation te kopen kan je je sport abonnement wel opzeggen. Alle oefeningen kan je dan ook prima thuis uitvoeren. Dit krachtstation focust op een hoog traincomfort. Zo is het krachtstation voorzien van een zogenaamde ”V-belt” wat ervoor zorgt dat de home gym relatief weinig geluid maakt tijdens het trainen. Hierdoor kan je volledig gefocust blijven sporten en hoef je niet snel bang te zijn dat je teveel geluid maakt voor je buren of voor je kinderen als die al op bed liggen.

Voor deze prijs, deze kwaliteit en het grote aantal mogelijkheden ga je niet snel wat beters vinden. Er bestaan namelijk genoeg krachtstations die een keer duurder zijn en waar je veel minder verschillende oefeningen op uit kunt voeren. Kijk wel van tevoren of je een ruimte in je huis kan vinden waar je deze home gym kunt plaatsen. Het krachtstation is 218 x 225 x 232 cm (L x B x H) en het is wel fijn als je ook wat bewegingsruimte overhoudt.

Dione Krachtstation Homegym HG5
MerkDione
Afmetingen218 x 225 x 232 cm
Totaal gewicht krachtstation191 kg
Belastbaar gewicht120 kg
Bijgeleverde hoeveelheid gewicht65 kg (uitbreidbaar tot 100 kg)
Aantal uit te voeren oefeningen>44 oefeningen
Bijgeleverde accessoiresBokszak, latbar, korte straight bar, hand grip, enkel strap
Garantie2 jaar
Korte product video

Welke oefeningen kan je doen op een krachtstation?

Wat voor soort oefeningen en hoeveel oefeningen je kunt uitvoeren op een krachtstation verschilt heel erg per apparaat. Wel is het zo dat je al snel minimaal 20 verschillende oefeningen kunt uitvoeren op een krachtstation en op sommige krachtstations kan je zelfs meer dan 60 verschillende oefeningen uitvoeren (mits je zelf ook een beetje creatief bent). Op alle krachtstations uit deze review zijn minimaal 30 verschillende oefeningen uit te voeren. In het onderstaande overzicht zie je een aantal basisoefeningen die op de meeste krachtstations in ieder geval uit te voeren zijn.

Leg extensionTriceps push downLat pulley
Leg curlFlysBack row
Abdominal crunchSide raiseSeated row
Upright rowChest pressShoulder press
Biceps curlChest flyHigh pulls

Krachtstation thuis work-out

Zoals je reeds hebt kunnen lezen kan je op je krachtstation ook complete full body work-outs uitvoeren. Om gelijk goed van start te gaan vind je hieronder een full body work-out die je binnen 20 minuten kunt voltooien. Afhankelijk van de hoeveelheid sets (en herhalingen) kan je deze work-out uitbreiden tot 40 minuten of een uur. Alle oefeningen worden uitgevoerd op de Bowflex PR1000 (krachtstation 3 uit de review). De work-out bestaat uit de volgende oefeningen:

OefeningHerhalingensets
1. Bench press10 – 15 1 – 2
2. Seated lat rows10 – 151 – 2
3. Crossover seated rear deltoid rows10 – 151 – 2
4. Standing biceps curl10 – 151 – 2
5. Triceps pushdown10 – 151 – 2
6. Calf raise10 – 151 – 2
7. Leg press10 – 151 – 2
8. Trunk rotation10 – 151 – 2
9. Seated abdominal crunch10 – 151 – 2

(Artikel voor het laatst bijgewerkt op 21-07-2023)

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149