De beste loopbanden voor thuis om te kopen

5x de beste loopband voor thuis

De beste loopband voor thuis: Focus Fitness Jet 9 iPlus

De kans dat het nu regent terwijl je dit leest is best aannemelijk. En daar gaat je goede voornemen om hard te lopen. In Nederland regent het gemiddeld 120 tot 155 dagen per jaar. Het zou jammer zijn als het precies steeds regent wanneer jij wilt gaan hardlopen. Deze struggle behoort tot het verleden wanneer je besluit een loopband te kopen.

Hardlopen op een loopband is meer praktisch, kost je minder tijd en je kunt het vanuit huis doen. Daarnaast is lopen op een loopband een stuk minder belastend voor je knieën en kan je met een groot aantal voorgeprogrammeerde trainingen aan de slag. Denk hierbij aan interval-, duurloop- en heuveltrainingen.

In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten wanneer je een loopband (voor thuis) wilt kopen en waar een goede loopband minimaal aan moet voldoen. Vervolgens geven we je een review van de 5 beste loopbanden die op dit moment te verkrijgen zijn en voldoen aan alle selectiecriteria.

Wat is een loopband?

Een loopband is een trainingsapparaat of cardio apparaat voor thuis of in de sportschool om op hard te lopen. Loopbanden vallen onder andere in de categorie ‘fitness-materiaal’ en worden toegepast in de sportwereld, sportgeneeskunde, tijdens het revalideren en zelfs in de ruimtevaart. Met een loopband kan je vanuit huis fit en in shape geraken of blijven. De motor in de hardloopband zorgt ervoor dat het loopoppervlak ronddraait waardoor je op dezelfde plek kunt blijven hardlopen. Van de meeste loopbanden is de snelheid alsook de hellingshoek aan te passen waardoor je jezelf continu kunt blijven uitdagen.

de 5 beste loopbanden voor thuis om te kopen

Overzicht van de beste loopbanden voor thuis

Voordat je besluit een loopband (voor thuis) te kopen is het van belang dat je weet wat je kan verwachten van het apparaat. De 5 beste loopbanden voor thuis die wij hebben geselecteerd voldoen allemaal aan de onderstaande selectiecriteria.

5x de beste loopband voor thuis

1. Focus Fitness Jet 5

Loopband kopen met goede prijskwaliteitverhouding Focus Fitness Jet 5

Wanneer je een loopband voor thuis wilt kopen met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is deze loopband een goede optie. Deze Focus Fitness Jet 5 loopband beschikt over 36 verschillende trainingsprogramma’s die bestaan uit intervaltrainingen, heuveltrainingen en combinatieprogramma’s. Dankzij het eenvoudig te bedienen display en sneltoetsen heb je deze loopband binnen een handomdraai onder de knie. Ook beschikt deze loopband over geïntegreerde hartslagsensoren, een ingebouwde tablethouder en kan deze loopband je een indicatie van je vetpercentage geven. Voor wat betreft de hellingshoek kan je deze loopband instellen op 12 verschillende hoogtes. Dankzij de 2 pk motor kan je snelheden van 1 t/m 16 km/h behalen op deze loopband. Het traincomfort is hoog op deze loopband. Dit omdat het loopvlak, van 130 cm lang en 45 cm breed, is voorzien van een achtvoudige flex suspension vering. Ook moet je deze loopband kopen wanneer je het belangrijk vindt dat je het apparaat gemakkelijk op kunt bergen. Deze loopband is namelijk eenvoudig in te klappen.

Loopband Focus Fitness Jet 5
MerkFocus Fitness
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Maximale snelheid16 km/h
Oppervlakte loopvlakLengte: 130 cm / breedte: 45 cm
Hellingshoek12 niveaus (max 12%)
Inclusief geïntegreerde trainingscomputerJA
In/uitklapbaarJA
Aanvullende optiesHartslagsensoren, vetmeting functie, tablethouder
Garantie (op onderdelen)2 jaar
Korte product videoKlik hier

2. Focus Fitness Jet 9 iPlus

Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus - met tablethouder en bluetooth

Dit is de loopband voor thuis die je moet kopen wanneer je van plan bent om er veel en intensief gebruik van te maken. Dankzij de krachtige, maar zeer stille motor (van 2,5 pk) kan je snelheden behalen tot 20 km/h. Het brede loopvlak van 54 cm (bij 137 cm lang) is uitgerust met een achtvoudig dempingssysteem wat zorgt voor extra comfort tijdens het hardlopen. Wanneer je besluit deze loopband voor thuis te kopen krijg je een apparaat wat voorzien is van veel handige technische snufjes. Zo bevat deze loopband naast ventilatoren en speakers ook hartslagsensoren en kan je met een HRC-programma geheel geautomatiseerd trainen op hartslag. Daarnaast kan je ook aan de slag met een groot aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. De programma’s verschillen van elkaar op basis van snelheid-, interval-, hrc, en bergprogramma’s. Deze loopband is in te stellen op 15 verschillende hoogteniveaus welke automatisch veranderen tijdens een voorgeprogrammeerde heuveltraining. Doordat deze loopband beschikt over bluetooth is op eenvoudige wijze verbinding te maken met je smartphone of tablet. Zo kan je tijdens het hardlopen je favoriete serie, film of sportdocumentaire kijken. Met gratis te downloaden en te koppelen trainingsapps kan je verbinding maken met Google Maps waarbij jijzelf de route bepaalt die je wilt afleggen. Altijd al een keer door hartje New York willen hardlopen? Met deze loopband kan het!

Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus
MerkFocus Fitness
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Maximale snelheid20 km/h
Oppervlakte loopvlakLengte: 137 cm / breedte: 54 cm
Hellingshoek15 niveaus (max 15%)
Inclusief geïntegreerde trainingscomputerJA
In/uitklapbaarJA
Aanvullende optiesHartslagsensoren, tablethouder, Bluetooth, ventilatoren, speakers
Garantie2 jaar op onderdelen / levenslang op frame en laswerk
Korte product videoKlik hier

3. VirtuFit Elite TR-500i

Deze loopband voor thuis moet je kopen wanneer je van plan bent om serieus hard te lopen en te trainen. Deze loopband beschikt over eigenschappen die je bijvoorbeeld niet terugvindt op de gemiddelde loopband waar je een uurtje in de week op loopt. De loopband is geschikt voor intensief gebruik, heeft weinig tot geen onderhoud nodig en waarschuwt bovendien als het bijvoorbeeld nodig is om de band de voorzien van nieuwe smeerolie. Op de Elite TR-500i kunnen snelheden tot 20 km/h behaald worden en het apparaat is belastbaar tot 150 kg. De loopband beschikt over 30 programma’s om jezelf uit te dagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hartslag gestuurde trainingen, vetmetingsprogramma’s, intervaltrainingen en heuveltrainingen. De maximale hellingshoek van deze loopband is 15%. Dankzij het speciale schokdempingsysteem kan onder alle omstandigheden comfortabel worden hardgelopen op deze loopband. Naast geïntegreerde speakers beschikt deze loopband ook over bluetooth, een verlicht 7 inch kleurendisplay, smartphone of tablethouder en bijbehorende Fitshow app. De loopband is eenvoudig opklapbaar en dankzij de transportwielen gemakkelijk te verplaatsen.

Loopband VirtuFit Elite TR-500i
MerkVirtuFit
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Maximale snelheid20 km/h
Oppervlakte loopvlakLengte: 140 cm / breedte: 51 cm
Hellingshoek15 niveaus (max 15%)
Inclusief geïntegreerde trainingscomputerJA
In/uitklapbaarJA
Aanvullende optiesHartslagsensoren, tablethouder, Bluetooth, speakers
Garantie3 jaar
Korte product videoKlik hier

4. Virtufit TR-200i

Virtufit TR-200i hardloopband voor thuis

Deze loopband is op zo’n manier ontworpen dat zowel beginners als ook ervaren hardlopers hier goed en uitgebreid op kunnen trainen. Met de sterke, maar geruisloze motor (van 2,5 pk) kunnen snelheden worden behaald tot 18 km/h. Het loopvlak is 141 cm lang en 50 cm breed en de loopband kan een maximaal gewicht aan van 140 kg, zelfs op de maximale hellingshoek van 12%. Dankzij een aantal handige sneltoetsen kan je vrij simpel en op ieder moment de hellingshoek of de snelheid aanpassen. Zoals ook al de andere geselecteerde banden kan je ook deze loopband eenvoudig in- en uitklappen en gemakkelijk opbergen. Via het verlichte display van 5 inch krijg je inzicht in onder andere de snelheid, afstand, verbrande calorieën, hartslag en de hellingshoek. Met maar liefst 36 verschillende trainingsprogramma kan je jezelf continu blijven uitdagen en kan je letterlijk stappen blijven maken. Omdat de loopband beschikt over een viervoudige demping is het traincomfort hoog op iedere snelheid, waardoor de kans op eventuele loopblessures een stuk kleiner wordt. Ook beschikt deze loopband over bluetooth waardoor je dus eenvoudig je telefoon of tablet kunt verbinden en kunt trainen aan de hand van bijvoorbeeld de FitShow app. Verder beschikt deze loopband ook over geïntegreerde speakers, een bidon-, telefoon-, of tablethouder. Wanneer je van plan bent een kwalitatief goede en functionele loopband te kopen is deze optie zeker het overwegen waard.

Loopband VirtuFit TR-200i
MerkVirtuFit
Maximaal belastbaar gewicht140 kg
Maximale snelheid18 km/h
Oppervlakte loopvlakLengte: 141 cm / breedte: 50 cm
Hellingshoek12 niveaus (max 12%)
Inclusief geïntegreerde trainingscomputerJA
In/uitklapbaarJA
Aanvullende optiesHartslagsensoren, tablethouder, Bluetooth, speakers
Garantie3 jaar
Korte product videoKlik hier

5. Bowflex BXT226 Results Series

De beste loopband kopen van Bowflex BXT226 Results Series de minst goedkope loopband van de 5

Door deze loopband te kopen doe je een investering voor het leven. Doordat het loopoppervlak van 152 cm bij 51 cm is gescheiden van de motor is deze minder gevoelig voor stof en vuil. Dit maakt deze loopband onderhoudsvriendelijk en het zorgt voor een aanzienlijke verlening van de levensduur. Los van het feit dat dit de minst goedkope loopband is, is dit kwalitatief gezien dus wel de beste optie van deze 5 loopbanden. De Bowflex BXT226 is samengesteld op basis van competitieve onderzoeken en is voorzien alle denkbare handigheden en technische snufjes. Denk hierbij aan een USB-oplaadpunt, een tablethouder, comfort tech plank ondersteuning, ingebouwde speakers en een geïntegreerde calorieverbrandingsmeter. Via handige sneltoetsen kan je aan de slag met kant-en-klare trainingsprogramma’s. Een groot voordeel aan het kopen van deze loopband voor thuis is dat je deze dankzij een Bluetooth-verbinding kunt koppelen aan je smartphone of tablet. Hierdoor kan je dus trainen aan de hand van de Bowflex app of apps als MyFitnessPal, GoogleFit en RunSocial koppelen. Deze loopband heeft een strak design wat ook functioneel is. Het loopvlak is namelijk eenvoudig in te klappen en in combinatie met 4 transportwielen maakt dat deze loopband tot een eenvoudig op te bergen apparaat.

Bowflex BXT226 Results Series
MerkBowflex
Maximaal belastbaar gewicht170 kg
Maximale snelheid20 km/h
Oppervlakte loopvlakLengte: 152 cm / breedte: 51 cm
Hellingshoek15 niveaus (max 15%)
Inclusief geïntegreerde trainingscomputerJA
In/uitklapbaarJA
Aanvullende optiesHartslagsensoren, tablethouder, Bluetooth, speakers
Garantie3 jaar op onderdelen / 10 jaar op frame en laswerk
Korte product videoKlik hier

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband?

Los van het doel wat je voor ogen hebt zijn er nogal wat zaken om goed op te letten wanneer je besluit een loopband te kopen. De meest belangrijke punten lichten we hieronder kort toe. Op basis van deze criteria hebben we de 5 beste loopbanden voor thuis (van dit moment) voor jou geselecteerd. Deze vind je verderop in het artikel.

Gewicht

Bij het kopen van een loopband is het belangrijk om te letten op het gewicht van het apparaat. Het gewicht van de loopband hangt nauw samen met de constructie ervan. Zo bestaan er loopbanden die vervaardigd zijn uit lichtere, meer plasticachtige materialen. Het enige voordeel daarvan is dat dit type loopbanden iets makkelijker te verplaatsen zijn. Dat kan echter niet de hoofdreden zijn waarom je besluit een loopband te kopen. Je wilt namelijk veilig, comfortabel en lekker kunnen lopen op een loopband waarbij je enkel hoeft te focussen op het lopen. Om te voorkomen dat de loopband te veel beweegt en misschien wel verschuift wanneer je er op loopt moet de band een minimaal gewicht hebben van 60 kg.

Kracht van de motor

Hoe krachtiger de motor van de loopband, hoe harder je kunt lopen zonder dat de band veel lawaai maakt. Een zwakke motor in je loopband maakt relatief veel geluid en zeker wanneer je op snelheden loopt boven de 10 km/h (en dat loop je al snel). Wanneer je besluit een loopband voor thuis te kopen is het belangrijk om te kijken naar het continu vermogen van de band. Het piekvermogen is hierin minder relevant. Wanneer je wilt afvallen en flink wat calorieën wilt verbranden zal je al snel 20 minuten of langer op de loopband staan. Je loopt niet 20 minuten lang op het piekvermogen van de loopband.

Verstelbaarheid van de hellingshoek

Door een loopband te kopen met een verstelbare hellingshoek heb je veel meer trainingsmogelijkheden. Zeker wanneer je aan het trainen bent voor bijvoorbeeld de Alpe d’huzes (een hardloopwedstrijd door de bergen) is een verstelbare hellingshoek een must om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Je zou ook buiten kunnen hardlopen, maar als je in Nederland woont weet je dat de omgeving nogal vlak is. Door de hellingshoek van de loopband te verstellen kan je beter wennen aan de omstandigheden waar je mee te maken krijgt in de bergen. Je maakt je training direct een stuk zwaarder en meer uitdagend wanneer je de hellingshoek verhoogd. Van al de onderstaande loopbanden is de hellingshoek aan te passen. Ook beschikken de loopbanden over programma’s en heuveltrainingen waarin de hellingshoeken automatisch veranderen tijdens het trainen. Let er op dat de hellingshoek van de loopband die je koopt in ieder geval 10% verhoogd kan worden.

Demping

Tijdens het hardlopen krijgen je gewrichten bij iedere stap een aardige klap te verduren. Om schade en eventuele blessures te voorkomen is het daarom van belang dat de loopband die je koopt beschikt over een goed demping systeem. Wanneer je hardloopband beschikt over een goed demping systeem is de belasting een stuk minder dan wanneer je buiten zou hardlopen. De onderstaande loopbanden beschikken over een schokdemping systeem. Dit schokdemping systeem zit verwerkt onder het gehele loopvlak en houdt het hardlopen onder alle omstandigheden comfortabel en voorkomt blessures.

Lengte en breedte van het loopoppervlak

Bij het kopen van een loopband voor thuis is het loopoppervlak ook een belangrijk onderdeel om op te letten. Des te groter het loopoppervlak van de bank, des te minder je zorgen hoeft te maken dat je verkeerd stapt en van de loopband afvalt. Een voldoende groot loopoppervlak zorgt ervoor dat je meer relaxed op de band staat en dus niet bang hoeft te zijn dat het mis gaat. Wanneer je besluit een loopband te kopen is het van belang dat het loopoppervlak minimaal 45 cm breed is. De lengte van het loopoppervlak is minder spannend en dat zit in de meeste gevallen wel goed. Houdt als vuistregel aan dat het loopoppervlak van de band circa 130 cm lang is (of langer natuurlijk). Wanneer je sneller wilt lopen en de paslengte vergroot is het wel zo handig dat hier de ruimte voor is.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Op deze afbeelding zie je een vrouw aan het hardlopen op een loopband

Maximaal belastbaar gewicht

Het merendeel van de loopbanden is in ieder geval belastbaar tot 100 kg. Desondanks is het wel een punt van aandacht tijdens het kopen van een loopband voor thuis. Wanneer je zelf 100 kg bent is een loopband met een hogere maximale belastbaarheid aan te raden. Bij iedere stap die je zet komt je volle gewicht namelijk met relatief veel geweld op de band terecht. De onderstaande loopbanden zijn te belasten tot een gewicht van 120 kg tot maar liefst 170 kg.

Maximale snelheid

Ben je een beginnende hardloper? Dan kan je prima een wat goedkopere loopband kopen met een maximale snelheid van 15 kilometer. Op de meeste loopbanden kan deze snelheid behaald worden. Ben je echter een meer gevorderde hardloper of ben je van plan het hardlopen serieus op te pakken? Ga dan voor een loopband waar je in ieder geval snelheden van 20 km/h op kunt behalen. Wanneer je 2 tot 3 keer in de week hardloopt kan het opbouwen van snelheid en conditie snel gaan. Van de onderstaande loopbanden kunnen de meeste snelheden van 20 km/h halen.

Gebruiksvriendelijkheid

Wanneer je een loopband hebt gekocht en geïnstalleerd wil je er zo snel mogelijk mee aan de slag. Het is wel zo fijn dat je niet eerst een half uur bezig moet zijn met de loopband om te snappen hoe deze werkt. De meeste loopbanden zijn erg gebruiksvriendelijk en beschikken over voorgeprogrammeerde trainingen, sneltoetsen, een speciale drinkfles of tablethouder en ergonomische handrails.

Garantie

De door de fabrikanten afgegeven garantie over de loopbanden zegt vaak iets over de kwaliteit van de loopbanden. Krijg je bij aankoop van een specifieke (goedkope) loopband geen garantie, dan moet je je afvragen wat de kwaliteit van het apparaat is. Wanneer de leverancier zelf al geen garantie durft af te geven zegt dit vaak iets over het vertrouwen van de fabrikant in zijn eigen loopband. Dat is er dan namelijk niet. Ondanks dat kan je ook best langere tijd plezier hebben van een goedkopere loopband, maar is de kans dat deze (relatief snel) kapot gaat wel een stuk groter. De fabrikanten van betere loopbanden geven al snel 2 jaar garantie op de aangeboden loopbanden.

Prijs

Bij het kopen van een loopband voor thuis is de prijs een cruciaal punt. Maar wat vind jij belangrijker? De prijs of de kwaliteit van een loopband? In dit artikel hebben wij de primaire focus gelegd op de kwaliteit van de loopband. Een goedkope loopband van bijvoorbeeld €100,- ga je dus niet vinden in dit artikel. We zijn ervan overtuigd dat je een loopband koopt voor de langere termijn en dat je niet na een half jaar alweer een andere moet kopen omdat de oude niet meer werkt. Een loopband met een goede kwaliteit, voldoende groot loopoppervlak, hoge maximale snelheid en belastbaar gewicht ga je simpelweg niet vinden voor dit bedrag. Veel slimmer is het om eenmalig goed te investeren in een betere loopband waar je vervolgens jaren lang plezier van kunt hebben.

De beste loopband om te kopen is de loopband die:

Welke loopband heeft onze voorkeur en waarom?

Al de 5 geselecteerde loopbanden zijn stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige loopbanden met voldoende trainingsmogelijkheden waar je voor langere tijd plezier van zult hebben. Wanneer we er echt één moeten kiezen als absolute winnaar, dan gaat onze voorkeur uit naar de Focus Fitness Jet 9 iPlus (nummer 2). Met deze loopband krijg je naar ons idee het meeste waar voor je geld.

De Focus Fitness Jet 9 iPlus:

Focus Fitness Jet 9 iPlus beste loopband om te kopen voor thuis
B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149