De voordelen van sporten bij Basic-fit

GO FOR FIT!

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
Basic-fit Zwolle, op deze afbeelding zie je verschillende apparaten. Alle voordelen van sporten bij Basic-fit.

Basic-fit is een grote speler in de sportwereld. In Nederland zijn ze de grootste en in een groot deel van Europa timmeren ze hard aan de weg. Ondanks de hevige concurrentie in de wereld van sportketens lukt het Basic-fit toch om continu nieuwe leden te werven. Dit komt natuurlijk doordat het sporten bij de Basic-fit zo z’n voordelen heeft.

Bij Basic-fit is het zo dat je voor een vast en laag bedrag per maand onbeperkt kunt sporten. En dat sporten kun je in de sportschool in je eigen woonplaats doen, maar ook elders in Nederland en zelfs in het buitenland. Wanneer je voor Basic-fit gaat kun je niet meer als excuus gebruiken dat je in je vakantie niet kunt sporten.

In Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje zijn inmiddels meer dan 800 clubs en dit aantal blijft toenemen. En met jou lidmaatschap kun je bij al deze clubs terecht. Maak je veel kilometers voor je werk of ben je een echte reiziger?

Dan raden we je zeker aan om je aan te sluiten bij deze formule. Maar het sporten bij Basic-fit heeft natuurlijk nog veel meer voordelen. Hierover lees je meer in dit artikel.

Prijs

Comfort lidmaatschap

Een van de voordelen van sporten bij Basic-fit is de prijs. Binnen de Basic-fit formule bestaan verschillende abonnementsvormen. Het ‘Comfort‘ lidmaatschap kost je slechts €19,99 per vier weken. Bij dit lidmaatschap horen de volgende voordelen:

 • Toegang tot meer dan 800 clubs (in binnen en buitenland)
 • Inclusief virtuele assistent
 • Mogelijkheid om thuis te trainen met GXR
 • Geen inschrijfgeld
 • Sporttas cadeau
 • Je sport de eerste 6 weken gratis
 • Toegang tot gratis Basic-fit App
Een van de voordelen van sporten bij Basic-fit is de prijs. Je betaalt slechts €19,99 voor vier weken sporten met een comfort lidmaatschap

Premium lidmaatschap

Naast het bovengenoemde lidmaatschap, heb je bij Basic-fit ook de mogelijkheid om een ‘premium‘ lidmaatschap af te sluiten. Deze abonnementsvorm kost je €29,99 per vier weken. Als grootste voordeel ten opzichte van het ‘comfort’ lidmaatschap heb je met deze pas de mogelijkheid om je broer, zus, beste vriend of vriendin mee te nemen. Wanneer je een vaste sportbuddy hebt waarmee je iedere week gaat sporten, dan kun je de kosten dus mooi delen. Dus voor weinig geld samen sporten met dezelfde pas(sie)!

Als dat het scenario is, is het premium lidmaatschap prijstechnisch gezien dus nog meer aantrekkelijk dan het ‘comfort’ lidmaatschap. Maar dit is niet het enige voordeel. Wanneer je het ‘premium’ lidmaatschap afsluit krijg je het volgende:

 • Toegang tot meer dan 800 clubs (in binnen en buitenland)
 • Inclusief virtuele assistent
 • Mogelijkheid om thuis te trainen met GXR
 • Geen inschrijfgeld
 • Sporttas cadeau
 • Je sport de eerste 6 weken gratis
 • Je kunt je pas (en de kosten) delen
 • Toegang tot gratis Basic-fit App
Voordelen van sporten bij Basic-fit met een premium pas. Een van de voordelen is dat je samen kunt sporten en de kosten kunt delen.

Wanneer je weet dat je voor een gemiddeld sportabonnement bij andere sportscholen al snel €42,50 per maand betaalt, is het bedrag wat je bij Basic-fit betaalt slechts een schijntje. En hoe duur of goedkoop je sportabonnement ook is… het is in ieder geval een extra motivatie en een stok achter de deur om te blijven gaan. En om het Basic-fit pakket helemaal compleet te maken kun je aan je lidmaatschap ook nog de volgende extra’s toevoegen:

Niet gebonden aan één club

Maak je veel kilometers voor je werk, ga je graag op reis of wil je gewoon ook wel eens ergens ander kijken? Met elk willekeurig lidmaatschap van Basic-fit heb je die mogelijkheid. Binnen de Basic-fit formule is het namelijk mogelijk om te sporten in meer dan 800 verschillende sportscholen van de keten.

Om precies te zijn telde Basic-fit in Europa 828 sportscholen in maart 2020. Deze sportscholen zijn verdeeld over België (188), Luxemburg (10), Frankrijk (390), Spanje (38) en Nederland (202). Met andere woorden… er is altijd wel een Basic-fit vestiging bij je in de buurt.

Mogelijkheid om thuis te sporten

Ondanks dat bij iedereen wel een Basic-fit vestiging in de buurt zit kan je toch een keer verhinderd zijn omdat je bijvoorbeeld geen vervoer hebt of omdat het veel te hard regent om te fietsen. Geen probleem! Een van de voordelen van sporten bij Basic-fit is dat je dat ook prima thuis kunt doen.

Met de Basic-fit App heb je namelijk de mogelijkheid om thuis fit en in shape te blijven of te komen. Via de Basic-fit App kun je verschillende trainingsprogramma’s en oefeningen terugvinden waarvoor je niet in een sportschool aanwezig hoeft te zijn.

Veel van de oefeningen die je daar zult aantreffen zijn oefeningen die je kunt doen met enkel je lichaamsgewicht. Hiervoor heb je dus geen fitnessapparaten nodig. Hoe hoger je het aantal sets en/of herhalingen maakt, hoe meer je uit deze trainingssessies kunt halen.

Ook heb je de mogelijkheid om je favoriete GXR groepslessen thuis, of waar dan ook, te streamen. De Basic-fit App telt namelijk 150 GXR lessen die je thuis ook kunt uitvoeren.

Voor iedere spiergroep is apparatuur aanwezig

Of je nu enkel naar de Basic-fit komt om je biceps, borst, rug of billen te trainen of juist omdat je gaat voor die full body workout… het is allemaal mogelijk. Iedere Basic-fit vestiging heeft tientallen verschillende apparaten waarmee je iedere willekeurige spiergroep kunt trainen.

Door deze variëteit in apparaten raak je nooit uitgekeken en kun je ook blijven afwisselen. Heb je bijvoorbeeld nog spierpijn in je biceps van je vorige trainingssessie, dan zijn er genoeg apparaten aanwezig waar je een andere spiergroep mee kunt trainen zoals bijvoorbeeld je benen.

Daar komt bij dat de meeste apparaten in de sportschool van hoogwaardige kwaliteit zijn. Ze worden veelvuldig gebruikt, maar als ze aan vervanging toe zijn, dan worden ze vernieuwd. Dat zorgt ervoor dat de apparatuur waar jij op kunt trainen vaak het nieuwste van het nieuwste is.

Ook betekent de grote hoeveelheid apparaten bij Basic-fit dat je niet vaak hoeft te wachten tot iemand anders klaar is op het apparaat waar jij graag op wilt sporten.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Basic-fit Zwolle / veel verschillende apparaten

Groepslessen

Groepslessen behoren ook tot de voordelen wanneer je besluit te sporten bij Basic-fit. Zeker wanneer je er niet van houdt om alleen te sporten kunnen we je dit aanraden. Wanneer je samen met anderen aan het sporten bent blijf je ook gemotiveerd.

Motivatie is misschien bij jou ook wel een puntje van aandacht, maar samen trainen geeft je zo’n boost om net even een stapje harder te lopen of om toch maar weer je sporttas te pakken en naar de sportschool te gaan.

En dat stukje motivatie haal je wellicht uit de groepslessen, maar de aanwezigheid van andere sporters in de sportschool zorgen onbewust ook al voor extra motivatie. Daar komt bij dat je in de sportschool ook andere mensen kunt ontmoeten. En nee, je komt niet in de sportschool voor de gezelligheid, maar er zijn daar al heel wat vriendschappen en liefdes ontstaan.

Sporten bij Basic-fit heeft veel voordelen. Zo kun je ook deelnemen aan groepslessen. Wellicht goed voor je motivatie. Op deze afbeelding zie je een aantal vrouwen en een man die een groepsles doen bij Basic-fit.

Haal Basic-fit in huis

Wanneer je een keer verhinderd bent om naar een van de Basic-fit vestigingen te komen, dan is dat niet gelijk een excuus om helemaal niet sporten. Met de onderstaande producten kun je namelijk prima thuis verschillende oefeningen uitvoeren. Deze producten kun je ook goed gebruiken tijdens verschillende GXR lessen vanuit de Basic-fit App.

Oranje rubberen dumbbells van Basic-fit. Deze gewichten wegen 2 kilo per stuk

Basic-fit Dumbbells 2 x 2 kg

Deze rubberen dumbbells zijn uitermate geschikt om thuis te gebruiken. Zeker wanneer je deelneemt aan de bovengenoemde GXR lessen van Basic-fit.

Met deze laag geprijsde dumbbells kun je individuele- en grote spiergroepen trainen.

Weerstandsbanden Basic-fit. Vijf verschillende weerstandsbanden met elk een andere weerstand. Uitermate geschikt voor het trainen van je billen.

Basic-fit weerstandsbanden

Tijdens de GXR lessen van Basic-fit kun je deze weerstandsbanden ideaal gebruiken. Met deze weerstandsbanden kun je goed je billen trainen maar je kunt er ook full body workouts mee doen.

Deze set bestaat uit 5 weerstandsbanden met elk een andere weerstand. De banden ondersteunen je tijdens je GXR Booty workout en helpen je mobiliteit en kracht ook verbeteren.

Met deze foam roller van Basic-fit kun je je spieren masseren en het herstelproces van je spieren stimuleren en versnellen. Zowel te gebruiken bij de warming up als bij de cooling down

Basic-fit foam roller

Met deze foam roller van Basic-fit kun je heel gericht verschillende spieren masseren. Wanneer je flink aan het trainen bent geweest kan je spierpijn ervaren.

Deze foam roller zorgt voor ontspanning van je spieren en stimuleert het herstelproces. Dat zorgt ervoor dat je ook sneller weer kunt beginnen aan je volgende workout.

Deze foam roller is te gebruiken als warming up en als cooling down. De foam roller is hard, klein en licht dus ook gemakkelijk mee te nemen.

Deze fitnessmat van Basic-fit is dikker dan de gemiddelde yogamat. Dat maakt deze fitnessmat uitermate geschikt om buikspieroefeningen op uit te voeren.

Basic-fit fitnessmat

Deze fitnessmat is een must have wanneer je thuis de GXR lessen van Basic-fit volgt. De fitnessmat is gemaakt van dik materiaal wat een zachte ondersteuning biedt tijdens het sporten.

Doordat deze fitnessmat wat dikker is dan de gemiddelde yogamat, maakt deze fitnessmat het meer comfortabel om bijvoorbeeld buikspieroefeningen op uit te voeren.

Basic-fit fitnessbal ter versterking van je balans, coördinatie en kracht. Ook is de fitnessbal goed voor het uitvoeren van buikspieroefeningen en lowerbody oefeningen.

Basic-fit fitnessbal

Met deze fitnessbal van Basic-fit kun vanuit je huis je balans, coördinatie en kracht verbeteren. Daarnaast is deze fitnessbal geschikt voor het uitvoeren van verschillende buikspieroefeningen en lowerbody oefeningen.

In plaats van zitten op een stoel kun je beter op een fitnessbal gaan zitten. Op die manier train je namelijk ook nog eens je core, je houding en je stabiliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.