droog trainen protocol voor mannen

Droog Trainen Protocol voor Mannen review [100% Persoonlijke Review]

Het Droog Trainen Protocol voor Mannen belooft je in 8 tot 16 weken een droomlichaam te geven door overtollig vet te verbranden en je spiermassa te vergroten. Een gedurfde uitspraak omdat bij het droog trainen van het lichaam, voor zowel mannen als vrouwen, veel komt kijken.  

Om een eerlijke review van het Droog Trainen Protocol voor Mannen te geven, heeft onze redacteur Bernd het protocol van begin tot eind gevolgd. Zijn ervaringen schetsen een beeld dat je op de website van de Droog Trainen Academie niet krijgt. 

Want hoe lastig is het nu echt om je lichaam droog te trainen? Hoeveel werk is het om je spiermassa zichtbaar te maken?

Iedereen heeft een ander vertrekpunt en daarom is dit artikel ingestoken op een manier dat het voor iedereen te gebruiken. Dat is dan ook de reden dat de ervaringen van andere deelnemers aan het Droog Trainen Protocol aan het woord komen. 

Bernd deelt zijn ervaring met het protocol onder deze afbeelding. Binnenkort delen we natuurlijk ook het nieuwe Spiermassa Protocol van de Droog Trainen Academie met je!

Hoe je deze review het best kunt lezen

Voordat je een diepe duik neemt in de wereld van droog trainen (en natuurlijk het protocol), wil ik je wat meer vertellen over de opbouw van deze review. Het Droog Trainen Protocol voor Mannen is wat anders vormgegeven dan wat je er misschien van verwacht. Daarom neem ik je stap voor stap mee door de inhoud, oefeningen en potentiële resultaten. 

Ik vertel je waar ik bij mijn onderzoek naar het Droog Trainen Protocol voor Mannen op let. Hoe goed zijn de leraren van dit protocol en kun je iets van ze leren? Zijn de lessen een beetje makkelijk te volgen en wat zijn de potentiële valkuilen als je dit protocol volgt?

Het zijn telkens makkelijke vragen waarop het antwoord je helpt een beter idee van dit protocol en droog trainen te krijgen. Bij de Droog Trainen Academie, het ‘bedrijf’ achter dit protocol, wordt droog trainen namelijk op een volgens velen effectieve manier toegepast.

Ontmoet Henry en Rinus, de leraren van de Droog Trainen Academie

Henry en Rinus zijn het levende bewijs van wat er met droog trainen mogelijk is. Deze twee kurkdroge Rotterdammers zijn de drijvende kracht achter de Droog Trainen Academie. 

Misschien nog wel belangrijker: Henry en Rinus zijn de makers én leraren van het Droog Trainen Protocol voor Mannen en Vrouwen. 

Vanuit een onuitputbare passie voor krachttraining en voeding is de academie tot stand gekomen. Rondom het jaar 2013 werden de eerste mannen en vrouwen met de toen nog jonge techniek van droog trainen bijgebracht. 

Nu er behoorlijk wat meer aandacht is voor een gezonde levensstijl met de juiste beweging en voeding, komt droog trainen steeds vaker in beeld. En dat heeft de Droog Trainen Academie volgens de eigen Facebookpagina gemerkt aan het grote aantal aanmeldingen. 

Even een leuk feitje: volgens mijn onderzoek zijn zowel Henry en Rinus al meer dan tien jaar bezig de principes van droog trainen aan anderen bij te brengen. Aangezien droog trainen pas zo’n twee jaar echt populair is, laat dit zien hoe krachtig het doorzettingsvermogen van je toekomstige leraren is. Deze kracht zie je terug in iedere les en oefening in de cursus. 

Betere leraren kan je niet wensen

Omdat je dit protocol om het lichaam droog te trainen alleen online kunt volgen, is het belangrijk dat je gemotiveerd blijft. In tegenstelling tot een cursus of training waar je echt naar toe moet, kun je nu gewoon besluiten om alles eindeloos uit te stellen. 

Als er iets is dat ervoor zorgt dat je wel aan de slag gaat, is het wel een goede leraar. Iemand die je motiveert en op het hart drukt dat je door moet gaan. Laat dat een van de beste dingen aan het Droog Trainen Protocol voor Mannen zijn. Henry en Rinus zijn goud waard. 

Ik heb ondertussen voldoende cursussen getest om je te kunnen vertellen dat Henry en Rinus een van de weinige leraren zijn die echt begrijpen hoe je online je leerlingen moet motiveren. In alles merk je dat Henry en Rinus passie hebben voor fit zijn en voelen. 

Niet door slordig te zijn maar door stap voor stap aan het lichaam te werken. Door je op een prettige manier te vertellen welke voeding je wanneer het best kunt eten. Of door rustig (en enthousiast!) de oefeningen voor krachttraining door te nemen.

Dit is wat je in het Droog Trainen Protocol voor Mannen leert

Je leert in het Droog Trainen Protocol niet alleen hoe je grote biceps of triceps krijgt. Ook leer je niet alleen hoe je weet wanneer je wat moet eten. Wat je wel leert, is alles wat nodig is om een gespierd lichaam te krijgen met weinig vet waar je trots op kunt zijn. 

In een periode van 12 weken leer je hoe je jouw lichaam kurkdroog kunt trainen. Je ontdekt hoe je met de juiste voeding en krachttraining kunt afvallen van vet terwijl je aankomt in spiermassa. 

Henry en Rinus leggen je dit onder andere uit door je met verschillende eetschema’s en macronutriëntencalculatoren kennis te laten maken. Middels deze twee middelen, weet je wat je moet eten en wanneer. 

Net zoals de meeste andere dingen die je in het leven kunt leren, is het daarom helemaal niet zo ingewikkeld om het lichaam droog te trainen. Als je simpelweg alle stappen uit het ebook volgt, kun je het lichaamsvet wegtrainen en je spieren naar voren halen. Oftewel: droog trainen!  

Wat is de inhoud van het Droog Trainen Protocol ebook?

De opbouw van het Droog Trainen Protocol ebook geeft goed weer welke stappen je de komende tijd doorloopt. Het ebook dat uit 75 pagina’s bestaat, bevat alleen de instructies en kennis die je echt nodig hebt. Je krijgt dus niet te maken met wollige beschrijvingen. Vanaf het moment dat je het ebook digitaal openslaat, op je tablet, smartphone of computer, kun je direct aan de slag. 

In de nieuwste versie van het ebook is gekozen voor een duidelijke structuur met drie overkoepelende hoofdstukken, namelijk:

 1. Voeding
 2. Krachttraining in combinatie met voeding
 3. Progressie meten en je plannen bijsturen

Door deze hoofdstukken heen, komen regelmatig tools aan bod die je veel zult gebruiken. De bekendste daarvan is de macronutriëntencalculator die je momenteel als bonus bij het protocol krijgt. Met de calculator berken je de waardes waarmee je jouw voedingsschema gaat invullen. Wanneer kun je hoeveel calorieën eten? Welke gerechten passen daarbij en welke verhouding in koolhydraten, vetten en eiwitten zijn mogelijk? 

Voor veel mensen is de macronutriëntencalculator in het begin het lastige onderdeel. Het is meteen ook het meest waardevolle onderdeel. Dit komt doordat het je voor de eerste keer helpt op een totaal andere manier naar voeding te kijken. 

Nadat je het protocol doorlopen hebt, stopt het niet. Droog trainen geeft je misschien in 8 tot 16 weken een behoorlijk resultaat, maar het is ook belangrijk dat het onderhouden wordt. Anders zijn al je inspanningen aan het einde van de rit voor niets geweest. 

In het derde hoofdstuk leer je hoe je jouw progressie meet. Je krijgt een idee van de behaalde resultaten waar jij natuurlijk je motivatie uit kunt putten. Daarnaast krijg je voor het eerst geleerd wat je moet doen nadat je met het protocol klaar bent. 

Hoe kun je het lichaam verder droog trainen en het onderhouden? Wat zijn de vervolgstappen om je lichaam te blijven verbeteren? Henry en Rinus geven in het derde en laatste hoofdstuk van het Droog Trainen Protocol voor Mannen uitgebreid antwoord op dit vraagstuk. 

Groepscoaching 

Op basis van recente ervaringen heb ik besloten een kijkje te nemen in de Droog Trainen Academie coachingsgroep. Voor zowel mannen als vrouwen is er een groep gemaakt waar Henry en Rinus, als onderdeel van de cursus, gratis groepscoaching aanbieden. Als ik de ervaringen mag geloven, maken deze twee groepen het verschil met veel andere cursussen. 

Dit komt allereerst omdat je direct gemotiveerd wordt en blijft door de progressie van medecursisten. Je ziet niet meer alleen je eigen lichaam veranderen, maar ook dat van anderen die het droog trainen protocol voor mannen volgen. Je hoort over de uitdagingen waar medecursisten mee te maken hebben en je hebt een plek om eventuele problemen te bespreken. Zie je te weinig vooruitgang? Dan kun je zowel met Henry en Rinus als je medecursisten kijken wat je kunt veranderen. 

Dit zijn de bonussen die je krijgt als je het protocol koopt

Wie binnenkort besluit om aan de Droog Trainen Academie deel te nemen heeft gelukt: je krijgt op dit moment een groot aantal bonussen cadeau. Hierdoor is het heel wat interessanter om zo snel mogelijk je keuze te maken. De volgende bonussen krijg je bovenop het Droog Trainen Protocol e-book:

 • Bonus 1: Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies (Kost normaal € 47)
 • Bonus 2: Hoe om te gaan met krachttraining en cardio ebook (Kost normaal € 47)
 • Bonus 3: Progressie meten en het plan bijstellen (Kost normaal € 27)
 • Bonus 4: Macrocalculator voor Excel of Google Sheets (Kost normaal € 37)
 • Bonus 5: Trainingsschema’s voor in de gym of thuis (Kost normaal € 37)
 • Bonus 6: Toegang tot de DTA support groep – Groepscoaching (Normale kosten onbekend)

Let op: het is onduidelijk hoelang deze bonussen nog gratis bij het protocol meegeleverd worden. Controleer hier of de bonussen nog steeds inbegrepen zijn. 

Kijk uit voor deze valkuilen

Waarschijnlijk heb je nu een goed idee wat er in het Droog Trainen Protocol voor Mannen aan bod komt. Handig, want je weet wat je kunt verwachten en of dit protocol iets is dat jij een kans wilt geven. Voordat je besluit om het Droog Trainen Protocol voor Mannen te kopen, wil ik je op basis van andere ervaringen langs mogelijke valkuilen meenemen. Als je vooraf weet wat mogelijke blokkades of valkuilen kunnen zijn, kun je meteen ervoor zorgen dat jij hier niet in ‘valt’ en zo soepel mogelijk je lichaam kunt droog trainen. 

In het kort, is het belangrijk dat je voor de volgende valkuilen waakt:

 • Te snel resultaat verwachten
 • Afwijken van de voedingsschema’s
 • Afwijken van de trainingsschema’s 
 • Niet strikt genoeg opvolgen van droog trainen principes
 • Terugval na volgen cursus
 • Onvoldoende motivatie of doorzettingsvermogen

Download het Droog Trainen Protocol in pdf [voor mannen]

Wil jij je lichaam droog trainen, vet verliezen en je spiermassa naar voren halen? Dan kun je nadat je het Droog Trainen Protocol voor mannen gedownload hebt hier direct mee van start. Om het ebook te kunnen downloaden, moet je de volgende stappen doorlopen:

 1. Ga naar deze registratiepagina
 2. Vul de gegevens in en schaf het protocol aan
 3. Je ontvangt via het in stap 2 ingevulde e-mailadres je inloggegevens
 4. Gebruik deze gegevens om op de inlogpagina in te loggen
 5. Daar kun je het protocol in pdf eenvoudig downloaden en op je computer, tablet of smartphone bekijken

Hoe zijn de ervaringen met het Droog Trainen Protocol voor mannen?

Mijn ervaring met het Droog Trainen Protocol voor Mannen geeft je een idee hoe iemand met veel sport- en voedingservaring dit protocol ervaren heeft. Mogelijk heb je wat minder of juist meer ervaring, waardoor je vast benieuwd bent hoe andere ‘klanten’ van de Droog Trainen Academie het protocol ervaren hebben. 

Op verschillende websites heb ik echte ervaringen met het Droog Trainen Protocol voor mannen kunnen vinden. De belangrijkste heb ik hieronder op een rij gezet:

Sinds begin oktober gestart met het DTP. Sindsdien heb ik 2.6 kilogram verloren terwijl mijn spiermassa hetzelfde gebleven is. Oftewel, het is gelukt om vet te verbranden en mijn spiermassa gelijk te houden. Ik zie nu al wat meer spier en ik ga volgende week verder met de lessen vanaf week 7.

Frank uit Duivenvoorde

Met nog twee weken te gaan ben ik al behoorlijk tevreden. Het volgen van de voedingsschema’s gaat prima en het eten is nog lekker ook. Ik ben weliswaar naar mijn ervaring wel wat tijd kwijt aan het invullen van de macronutriënten maar dat hoort er volgens Rinus bij. 

Jochem uit Baarn

We zijn nu zo’n maand verder en ik heb dus nog een dikke 12 weken te gaan voordat ik volgens Henry en Rinus de eerste duidelijke resultaten zou moeten zien. Ik heb alleen al erg goed nieuws: ik kan al de eerste verschillen zien! Het vetpercentage lijkt met een volle procent omlaag te zijn en er is voor het eerst wat spier bij de buik zichtbaar. Super dit!

Bert uit Amsterdam

De eerste huidplooimeting na de start is gedaan en ik zie opeens een getal staan dat ik wel drie keer heb moeten nakijken. Ik ben gewoon in 8 weken tijd bijna 4 procent in vetpercentage gedaald. Ik kwam dan wel van een forse 20 procent maar het is een verschil dat echt geweldig voelt. Dat terwijl ik eerst met wat twijfels aan mijn zoveelste cursus begon. Ik ben benieuwd waar ik over 8 weken sta!

Barend uit Heerjansdam

Zwembandje? Die had ik sinds de pubertijd al om. Die dikke vetrand leek echt onmogelijk om weg te krijgen. Het is echt een forse rit geweest. Bijna 20 weken geleden begon ik met het droog trainen protocol voor mannen en sindsdien is veel van wat ik doe, anders geworden. Ik let op wat ik eet en ik ervaar wat de invloed van eten op mijn fitheid is. Als ik gezonder eet, voel ik mij beter. Ik slaap zelfs beter. Dus dat ging eigenlijk verrassend goed en verwacht ik zonder problemen te kunnen volhouden. Alhoewel ik kort geveld was door een blessure, heeft de krachttraining flink bijgedragen aan het vergroten van mijn spiermassa. Behalve dat het zwembandje weg is, zijn mijn buikspieren deels zichtbaar geworden. Kortom, genoeg motivatie om de komende tijd hard door te gaan. Ik ben zo ongelofelijk blij met het resultaat. Bedankt Henry en Rien!

Roderick uit Arnhem

Kunnen vrouwen ook met dit protocol droog trainen?

Toen enkele jaren geleden het DTP voor mannen plotseling heel populair werd, bleken er steeds meer vrouwen aan de DTP cursus mee te doen. In principe was dit geen probleem. Een groot deel van de principes komen namelijk voor iedereen overeen. 

Omdat er heel wat sneller resultaten behaald kunnen worden wanneer er specifiek op vrouwen wordt gericht, is het Droog Trainen Protocol voor Vrouwen gemaakt. Dit protocol geeft gericht advies en oefeningen, van voeding tot beweging, voor vrouwen. Volgens Henry en Rinus kun je als vrouw aanzienlijk sneller met dit protocol zichtbaar resultaat behalen dan met de mannelijke variant. 

Onze vrouwelijke redactrice Laura heeft het Droog Trainen Protocol voor Vrouwen uitgetest. We nodigen je dan ook uit om de review voor vrouwen te lezen of te delen met iedereen waarvan je denkt dat ze er iets aan hebben.

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149