Love handles wegwerken

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
man met love handles overgewicht

De woorden ‘love handles’ klinken niet verkeerd, maar toch hebben deze woorden voor heel veel mensen een negatieve lading. Love handles zijn namelijk de vetrollen boven je heupen die precies over de rand van je broek vallen. Wanneer je lichaam niet actief bezig is worden overtollige suikers door insuline omgezet naar lichaamsvet. Dit wordt vervolgens vaak opgeslagen in heupen, bovenbenen of buik. Dat zijn dan ook de plekken waar je lichaam als eerste vet opslaat.

Veel mensen doen hard hun best om van deze love handles af te komen maar zonder de gewenste resultaten. Love handles vallen in de categorie ‘stubborn fat’ wat letterlijk vertaald ‘koppig vet’ betekent. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat op de plek van love handles als eerste vet zal ophopen en het als laatste weer zal verdwijnen.

Wanneer je weinig tot niet beweegt en toch aanzienlijk wat koolhydraten consumeert, is het slechts een kwestie van tijd voordat deze love handles zichtbaar zullen worden. Zowel mannen als vrouwen lopen met dit probleem van overgewicht, want dat is het, en dit kan je flink onzeker laten voelen. Het ontstaan van love handles kan verschillende oorzaken hebben maar gelukkig zijn inmiddels ook een aantal effectieve manieren gevonden om de love handles weg te werken.

Inhoudsopgave

Oorzaken love handles

Het ontstaan van love handles kent verschillende oorzaken. Hoofdzakelijk worden love handles veroorzaakt door suikers (koolhydraten). Maar een veranderde hormoonhuishouding behoort ook tot de oorzaken. In de overgang hebben veel vrouwen last van een toename van vet in korte tijd, terwijl de levensstijl totaal niet veranderd is.

Daarbij zorgt stress ervoor dat het hormoon cortisol wordt aangemaakt. Dit brengt je hormoonspiegel uit balans wat uiteindelijk zorgt dat je lichaam extra vet gaat opslaan. Af en toe een beetje stress met daarbij de ruimte voor de nodige ontspanning is prima. Sta je echter continu onder grote druk en is er ook nog eens geen ruimte voor ontspanning dan zal dat resulteren in extra kilo’s lichaamsvet.

Naast suikers en een veranderende hormoonhuishouding zijn nog meer oorzaken te benoemen voor het ontstaan van love handles. Onderstaand zie je de verschillende oorzaken van love handles overzichtelijk weergegeven.

  • Suikers en zout
  • Hormonen
  • Alcoholische dranken
  • Dranken welke cafeïne bevatten
  • Structureel tekort aan slaap
  • Geen of te weinig beweging
  • Stress

Komen love handles bij zowel mannen als vrouwen voor?

Het antwoord op die vraag is JA, love handles komen bij mannen en bij vrouwen voor. Wel is het een typisch mannen probleem en komt het bij vrouwen minder vaak voor. Maar bij mannen wordt het vet vaak op een net wat andere plek opgeslagen dan bij het merendeel van de vrouwen. Bij de man wordt het vet vaak opgeslagen rond de taille en de buik.

Mannen hebben wel als voordeel dat ze de kilo’s sneller weer kwijtraken dan vrouwen. Bij de vrouwen ontstaan de love handles vaak na de overgang omdat de vrouw dan een meer mannelijke vetverdeling krijgt waardoor relatief meer gewicht wordt opgeslagen rondom de buik en heupen. Voor de overgang is het zo dat veel vet wordt opgeslagen rondom de billen en benen.

VROUWEN: klik hier wanneer je zo snel mogelijk je love handles wilt kwijtraken

MANNEN: klik hier wanneer je zo snel mogelijk je love handles wilt kwijtraken

Love handles komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Gelukkig is dit vet weg te werken

Hoe raak je love handles kwijt?

Wellicht dat je een aantal van de oorzaken zelf ook wel kon benoemen. Je vind het waarschijnlijk veel interessanter om te weten hoe je verlost kan worden van deze love handles. Maar als je nog eens kijkt naar de verschillende oorzaken kan je vast ook een aantal acties bedenken die je zou moeten ondernemen om deze vervelende kilo’s weg te werken en je BMI te verlagen.

Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf meer uit te zoeken, want dat hebben wij al voor je gedaan. Hieronder vind je verschillende tips waarmee succes gegarandeerd is mits je beschikt over een stukje zelfdiscipline en daadwerkelijk wilt veranderen.

Wissel je ongezonde snacks in voor gezonde snacks

Een van de hoofdoorzaken waardoor vet op de plekken rondom je heupen ophoopt is dat je teveel suikers en andere koolhydraten consumeert. Wanneer je daadwerkelijk kilo’s wilt verliezen en in ieder geval van je love handles wilt afkomen, dan kan je veel beter gaan voor een gezond tussendoortje. Kijk in de supermarkt dan ook goed naar de verpakking van de verschillende producten.

Vaak bevatten de producten waar je het niet van zou verwachten ook nog de (on)nodige suikers. Bij gezonde snacks moet je denken aan groentes en fruit. Overigens bestaan er ook relatief gezonde koekjes dus willen we ook niet gelijk zeggen dat je bijvoorbeeld helemaal geen koeken meer mag eten.

Raak love handles kwijt door HIIT training

HIIT training staat voor high intensity interval training en dat slaat dan weer op het leveren veel inspanning binnen een korte tijdsduur. Met een gemiddelde HIIT training verbrand je tot wel 7 keer meer calorieën dan bij cardio en worden ook de snellere spiervezels aangesproken. In verhouding tot cardio zorgt HIIT training voor het verbranden van meer buikvet en vet rond de benen en resulteert het in een aanzienlijk lager vetpercentage.

Naast dat een HIIT training zeer effectief is, duurt de gemiddelde training vaak ongeveer 20 minuten en ook is deze prima thuis uit te voeren.. Een HIIT training helpt je bij het afvallen, spiermassa opbouwen, sterker worden, maar ook bij het opbouwen van conditie. Ook zorgt de HIIT training voor verbranding van calorieën in rust, dus na het sporten.

Voldoende slapen

Onder andere met het oog op vetopslag en je gezondheid is voldoende slaap belangrijk voor je lichaam. Slaaptekort kan je hormoonhuishouding beïnvloeden en ervoor zorgen dat je continu een hongergevoel ervaart. En dat resulteert in, je raad het al, meer eten. Ook zorgt te weinig nachtrust voor een vertraagde metabolisme (stofwisseling). Een gemiddeld persoon heeft 7,5 uur slaap nodig, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Te lang slapen is ook weer niet goed en wellicht dat jij je beter voelt bij 5 of 6 uur slaap.

Ga aan de slag met buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen zijn effectief om de buikspieren beter zichtbaar te maken maar ook om je love handles aan te pakken en vet te verbranden. Oefeningen als de side plank en de Russian twist zijn hiervoor effectief. De side plank is een oefening waarbij de focus met name ligt op het versterken van je core. Het doel van deze oefening is om zolang als mogelijk in dezelfde positie te blijven staan.

De Russian twist focus op de schuine buikspieren maar helpt ook bij het verbranden van vet rondom de heupen. Een derde effectieve oefening voor het wegwerken van love handles (en voor het trainen van de buikspieren) is de bicycle crunch.

Verminder stress

Stress behoort ook tot de hoofdoorzaken van extra kilo’s aankomen. Continu stress zorgt ervoor dat je minder gaat bewegen en meer gaat eten. Wanneer je stress ervaart wordt onder andere het hormoon cortisol aangemaakt wat ook wel vetopslag-hormoon wordt genoemd. Het cortisol hormoon zorgt ervoor dat je hormoonspiegel uit balans raakt wat ervoor zorgt dat je lichaam extra vet gaat opslaan.

Gelukkig kun je op verschillende manieren het stresslevel weer omlaag brengen. Je kunt gaan mediteren, met yoga aan de slag gaan of bijvoorbeeld meer nachtrust nemen. Ook bestaat een kleine categorie mensen die juist afvallen door stress. Daar geldt deze tip met het oog op het kwijtraken van de love handles dan ook niet voor.

Droog trainen

Voldoende bewegen is erg belangrijk. Daar vertellen we je vast niets nieuws mee. Voldoende bewegen werkt bevorderlijk voor je gezondheid, maar het zorgt er ook voor dat je vet verbrand. Wanneer jij je love handles weg wilt werken moet daar wel een stukje beweging tegenover staan. Aangezien je op dit artikel terecht bent gekomen heb je vast al het een en ander geprobeerd en gelezen, maar waarschijnlijk tot op heden zonder het gewenste resultaat. Als je er goed over nadenkt dan klinkt het eigenlijk vrij simpel: veel en vaak specifieke oefeningen uitvoeren om het heupvet of vet op andere plekken weg te werken.

Maar welke oefeningen en hoe vaak moet je deze oefeningen dan doen? En dat is waar het negen van de tien keer misgaat. De juiste instelling is aanwezig, er wordt gesport, alleen worden totaal ineffectieve oefeningen uitgevoerd voor het verliezen van heupvet. Doe dezelfde oefeningen als Joost en Natascha. Zij zijn aan de slag gegaan met het Droog Trainen Protocol. Dit protocol bestaat uit de meest effectieve oefeningen waarmee het zowel Joost als Natascha is gelukt om de onderstaande resultaten binnen een aantal weken te realiseren.

MEER INFORMATIE OVER HET DROOG TRAINEN PROTOCOL VOOR VROUWEN

MEER INFORMATIE OVER HET DROOG TRAINEN PROTOCOL VOOR MANNEN

Love handles wegewerken en kwijtraken met het droog trainen protocol voor mannen en vrouwen

(Artikel voor het laatst bijgewerkt op 11-05-2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *