Fitchef Family review header

Review Fitchef Family kookboek

Fitchef family voorkant (review)

Het is voor veel mensen elke dag opnieuw weer een uitdaging. Wat ga ik nu weer op tafel zetten en hoeveel tijd mag dit kosten? Wij van B-sportif weten als geen ander dat het bereiden van maaltijden en zeker voor een compleet gezin enorm uitdagend kan zijn. Je staat de hele middag in de keuken en wanneer het eten eindelijk op tafel staat halen je kids er de neus voor op of ze vinden het niet lekker.

In deze review van Fitchef Family zoomen we verder in op het derde boek uit de succesvolle Fitchef-reeks. Naast onze persoonlijke ervaring met Fitchef komen ook andere mensen aan het woord in deze review. Fitchef Family is een kookboek waarbij goed is nagedacht over de indeling en de inhoud.

Het kookboek van Fitchef Family staat vol gezonde, lekkere en snel te bereiden recepten voor het hele gezin. Omdat de bereidingswijze van de recepten in jip en janneke taal wordt uitgelegd met daarbij duidelijke en aantrekkelijke foto’s, is dit kookboek voor veel stelletjes en gezinnen een absolute no brainer. Maar is het kookboek van Fitchef Family daadwerkelijk de moeite waard? Je leest het in deze review.

Over Fitchef

Wat op een druilerige zondagmiddag begon als een blog over sport en voeding als hobbyproject, is binnen 5 jaar uitgegroeid tot een van de grootste gezondheidsblogs van Nederland (Drogespieren.nl). Het doel van Fitchef en de Fitchef community is gezond en lekker eten, makkelijker maken dan ooit.

Mark van Oosterwijck is de oprichter van de Fitchef community, inclusief de bijbehorende kookboeken. Het doel van Mark is, mensen kennis laten maken met het ‘nieuwe eten’. Dat nieuwe eten houdt in: snel, gemakkelijk, gezond en lekker (voor de hele family).

Mark is ooit (2013) in zijn eentje begonnen met zijn website, maar de afgelopen periode is er veel gebeurt en de Fitchef community groeit harder dan ooit. Inmiddels bestaat zijn team uit 18 man en vliegen zijn boeken als warme broodjes over de toonbank.

Voor wie is Fitchef Family?

Fitchef Family, de naam zegt het al: een kookboek voor gezinnen/families. Wat is er nu leuker dan op een eenvoudige manier samen met je kinderen het eten klaar te maken? Vanwege de hoge gebruiksvriendelijkheid is het koekboek geschikt voor zowel jong als oud, maar de primaire focus ligt op de ouders van (jonge) kinderen.

Bij het kiezen van recepten voor Fitchef Family is ook goed gekeken en geluisterd naar de voorkeuren van kinderen. Er is namelijk niets zo vervelend als je kind de maaltijd, waar jij al je tijd en energie in hebt gestopt, niet lust. Naast dat de recepten uit het Fitchef Family kookboek er aantrekkelijk en lekker uitzien, zitten deze ook nog eens boordevol belangrijke voedingsstoffen voor je kinderen.

Ook zullen er ongetwijfeld recepten in het boek staan, waarvan je kind toch niet heel enthousiast wordt, maar daar heeft de Fitchef community ook iets op bedacht. In het Fitchef Family receptenboek vind je ook allerlei manieren om je kinderen op een leuke manier over te kunnen halen het eten toch te proberen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handige tips om het eten op een leuke manier te serveren, samen klaar te maken en tussentijds te laten proeven.

Het Fitchef Family boek is dus met name gericht op gezinnen die op een eenvoudige manier middels gezonde recepten samen fitter, gezonder en energieker willen leven. Ook is het Fitchef Family kookboek goed te gebruiken door stellen zonder kinderen. Mede dankzij de boeken van Mark hebben inmiddels heel veel mensen hun streefgewicht weten te behalen.

Fitchef Family gezond en lekker koken met het gezin. Man, vrouw en kind.

Wie is Mark van Oosterwijck?

Mark van Oosterwijck

In deze review van Fitchef Family willen we je ook graag kennis laten maken met auteur en voedingscoach Mark van Oosterwijck. Naast Fitchef Family is Mark de auteur van Fitchef (deel 1) en Fitchef Turbo (deel 2). Omdat Mark zelf in zijn jeugd te maken heeft gehad met overgewicht weet hij wat er voor nodig is om fit en in shape te raken en te blijven.

Onder andere door deze periode is hij in de wereld van gezonde voeding en sporten beland. Alle kennis, bewezen theorieën en recepten vind je terug in zijn boeken. Sinds Mark is begonnen met Fitchef is zijn doel altijd geweest om mensen kennis te laten maken met hoe makkelijk het eigenlijk kan zijn om gezond te (blijven) eten. Mark wordt gezien als vakkundig, betrouwbaar en transparant.

Wat is de inhoud van het Fitchef Family receptenboek?

In de review van het Fitchef Family receptenboek willen we ook verder inzoomen op een stukje inhoud. Naast dat in het receptenboek 99 gezonde familierecepten staan bevat het boek ook allerlei handige tips en zorgt het voor een stukje bewustwording. Zo wordt je bijvoorbeeld verteld welke impact zout op een kind kan hebben en wat het effect van teveel vetten en suikers kan zijn. Het doel hiervan is beter overwogen en gezonde keuzes te maken voor jou en je kinderen.

Verder kan gezegd worden dat goed is nagedacht over de indeling, layout en de totale opzet van het boek. Dat begint al met de voorkant van het Fitchef Family boek. Deze ziet er fris, eenvoudig en uitnodigend uit. Omdat is gekozen voor vrolijke plaatjes en illustraties die overal in het boek terugkomen, is het boek ook leuk om te bekijken voor de kinderen. In het boek is gekozen voor een vrij uitgebreide opbouw.

Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van alle hoofdstukken van het boek (lees inhoudsopgave). Hieruit is op te maken dat de auteur zich goed heeft verdiept in de gemiddelde dag van een gezin. Voor ieder gezin en iedere eetgelegenheid komen recepten terug welke direct zijn in te passen in de situatie op dat moment.

Zoals je in de inhoudsopgave kunt zien past het boek perfect in de hedendaagse maar o zo hectische maatschappij waarin de meeste mensen min of meer geleefd worden. Dankzij de uitgebreide en eenvoudig te lezen opbouw van al de recepten is direct duidelijk wat waarmee bedoeld wordt.

1. Als er weinig tijd is om te koken
2. Als er meer ruimte is voor koken
3. Als er iemand gaat sporten
4. Gezellig weekend koken
5. TV dinner
6. Ontbijt
7. Meeneemlunch
8. Snacks om mee te nemen
9. Familie over de vloer
10. Kids in de keuken
11. Basisrecepten

Uitstraling van het Fitchef Family receptenboek

In de review van het Fitchef Family receptenboek hebben we ook gekeken naar een stukje uitstraling. Wat ons betreft verkoopt het kookboek zichzelf alleen al als het op de uitstraling aankomt. Het Fitchef Family kookboek is een fysiek boek, met een sprekende voorkant met daarop bijpassende illustraties.

Zo eenvoudig maar doeltreffend de voorkant eruit ziet, is de inhoud ook opgebouwd. De verschillende recepten uit dit kookboek voor gezinnen zijn uitgebreid, maar daarom enorm eenvoudig en duidelijk opgezet. Zoals we eerder aangaven is dit boek zelfs voor kinderen leuk en begrijpelijk om door te lezen.

Aan de zijkanten van de pagina’s kan je op een handige manier zien bij welk hoofdstuk je zit te kijken. Dit vereenvoudigd de zoektocht naar specifieke recepten of gelegenheden. Het Fitchef Family kookboek is een fysiek boek met een harde kaft. Het boek voelt stevig aan, kan tegen een stootje en valt niet direct uit elkaar wanneer je deze laat vallen. Klik op de boeken voor meer informatie.

Fitchef Family receptenboek review

Voordelen receptenboek Fitchef Family

Een betrouwbare review schrijven kan alleen als je zelf het product hebt gezien en hebt vastgehouden. Naar aanleiding daarvan kunnen we in deze review van het Fitchef Family receptenboek concluderen dat het boek best wat voordelen met zich meebrengt. Naast dat het Fitchef Family kookboek totaal anders oogt en is ingedeeld dan de eerder uitgebrachte Fitchef boeken, beschikt dit kookboek over enorm veel kindvriendelijke recepten.

Iedere ouder kent de uitdaging om iets op tafel te moeten zetten waar ook de kids blij van worden. Daarbij zijn de meeste kookboeken niet ingericht op ”samen koken”, het Fitchef Family kookboek is dat wel. Dit receptenboek nodigt de kinderen aan de hand van leuke en grappige illustraties uit om ook mee te kijken en te helpen met papa of mama.

Naast dat het boek veel verschillende recepten voor kinderen biedt, is het boek ook kinderlijk opgezet, wat het ook nog eens leuk maakt voor je kind om gewoon door te bladeren. Bij al de verschillende recepten wordt op een overzichtelijke manier weergegeven welke ingrediënten en benodigdheden een recept vraagt. Vervolgens is gelukkig goed nagedacht over het op papier zetten van de bereidingswijze, hoelang het duurt om een gerecht klaar te maken en met hoeveel personen je hiervan kunt eten.

review recept kleurige poké bowl fitchef familiy receptenboek

Je zult geen wollige onsamenhangende teksten tegenkomen in het boek. Nee, onder ieder product vind je bij ”Zo maak je het” aan de hand van een paar bullets, to the point wat je wanneer moet doen om het recept klaar te maken. Dit alles maakt het Fitchef Family receptenboek zeer laagdrempelig om te lezen voor zowel ouders als kinderen.

Ben je niet zo’n held in de keuken, dan is het fijn dat je letterlijk en precies wordt voorgekauwd wat je wanneer moet doen met welke ingrediënten. Vind je het leuk om zo nu en dan toch ook zelf wat te experimenteren met de recepten, dan kan dat ook. Zo staat bij verschillende recepten aangegeven hoe je deze een stukje meer pittig of meer kruidig kunt maken.

Een ander punt wat door veel gebruikers als pluspunt wordt ervaren is dat je voor al de producten uit het Fitchef Family receptenboek gewoon naar de supermarkt kunt. Je komt dus geen ‘aparte producten’ tegen waarvoor je eventueel naar een speciaalzaak zou moeten.

Nadelen receptenboek Fitchef Family

Zoals je hebt kunnen lezen zijn we aardig positief in onze review over het Fitchef Family boek, maar zijn er dan ook nog negatieve punten te benoemen? We moesten even goed zoeken en spreken liever niet van negatieve punten, maar meer van focus op bepaalde doelgroepen. Het Fichef Family boek is hoofdzakelijk gefocust op gezinnen die makkelijk, snel, lekker en gezond willen koken.

Het lijkt ons ook vrij logisch dat je met één product niet alle denkbare doelgroepen kunt aanspreken. Zo kunnen veganisten niet zoveel met het Fichef Family kookboek aangezien in ieder recept wel vis, vlees of zuivel verwerkt dient te worden. Voor vegetariërs zijn wel een aantal producten in het receptenboek terug te vinden.

De focus in dit kookboek voor gezinnen is gelegd op een goede en gezonde basis voor het hele gezin. De gerechten uit het kookboek zijn gezond, maar richten zich bijvoorbeeld niet primair op afvallen. Hiervoor zal je aan de slag moeten met de weekmenu’s van Fitchef of bijvoorbeeld met de afslank receptenbijbel.

Fitchef Family ervaringen en recensies

Aangezien duizenden mensen inmiddels dagelijks gebruik maken van het Fitchef Family receptenboek willen we in deze review ook een aantal ervaringen en recensies van mensen de revue laten passeren. Het selecteren van reviews was zo gepiept en we konden enkel positieve reacties vinden. Hieronder laten we van een aantal mensen de ervaringen met het Fitchef Family kookboek voorbijkomen. Deze reviews zijn afkomstig van Bol.com.

Het kookboek is super duidelijk, goed, leuk en lijkt erg lekker, moet de recepten uiteraard nog uitproberen, maar de ervaring met de andere kookboeken van FitChef zijn erg goed. Naast de vele recepten staat er veel achtergrond informatie in en hele mooie duidelijke foto’s. Een echte aanrader.

GezondmetInge

Fijn boek om te lezen, eenvoudig maar ook de boodschappenlijst, lekker eenvoudig! Geen ingewikkelde ingrediënten. Het leukste vind ik dat ik mijn dochtertje van 4 erbij kan betrekken en zij nu zelfs het eten proeft! En als je weinig tijd hebt om te koken ook dan kan je kiezen ook uit lekkere recepten! Kortom een aanrader!

Bianca7819

Dit prachtige kookboek cadeau gekregen van mijn dochter. Erg leuk, al die recepten die samen met mijn kleinkinderen gezellig te maken zijn. De recepten in dit boek zijn over het algemeen makkelijk te doen en gezond. Ik vind zelf de suggesties voor een snel ontbijt erg fijn: Yoghurt met peer en snelle granola, een van mijn favorieten.

EddoR

Het boek is super toegankelijk voor iedereen. Prachtige foto’s en tekeningen en duidelijke stappen hoe iets te voorbereiden en maken. Superduidelijk aangegeven wat de voedingswaarden zijn. Een aanrader als je van lekker, gezond en kleurrijk voedsel houdt. Recepten zijn eenvoudig om te maken.

Henriette1965

Stevig fleurig uitgevoerd kookboek. Recepten voor het hele gezin. Je wordt er blij van dat de recepten zo duidelijk weergegeven zijn zodat de kinderen ook spoedig mee zullen koken. De Mexicaanse bonen met.blz 78 . Zag er bij ons net zo uit als op de foto. Heerlijk boek

Jipje2015
Fitchef Family reviews en ervaringen

Waar kan je het Fitchef Family receptenboek kopen?

Wanneer je aan de hand van deze review besluit het Fitchef Family receptenboek aan te schaffen kan dit via de officiële website van Fitchef, maar ook via Bol.com. Via de overzichtelijke interface op Shop.Fichtef.nl heb je het boek binnen no-time besteld. Het Fitchef Family receptenboek wordt gratis verzonden en wanneer je besluit om gelijk 2 receptenboeken aan te schaffen krijg je ook nog eens €10,- korting. Dat maakt het Fitchef Family koekboek ook een leuke weggever.

Conclusie

Ook nu weer is het Mark en zijn Fitchef team gelukt om een kwalitatief hoogwaardig, gebruiksvriendelijk en relevant kookboek af te leveren. Op voorhand dachten we zelf dat het succes na deel 1 en deel 2 wel op was, maar niets is minder waar. Fitchef kookboek nummer 3 kan dan ook met recht het 3e succesnummer worden genoemd.

Wat is dan het geheime recept van team Fitchef? Wij denken zelf dat ieder boek weer uniek is op zijn eigen wijze en daarmee relevant voor een bepaalde doelgroep. Door niet op ‘iedereen’ te focussen, maar juist om een selecte groep is het boek enorm aansprekend en herkenbaar voor deze bepaalde doelgroepen.

Het meest onderscheidende aan het Fitchef Family kookboek ten opzichte van zijn 2 voorgangers, is dat bij Fitchef Family het gezin centraal staat en dat deze versie ook letterlijk enorm in de smaak valt bij de kinderen. Desondanks doet Fitchef Family het ook goed onder stelletjes. Is het voor jou elke dag weer een uitdaging wat je op tafel moet zetten en om iets klaar te maken wat ook bij je kinderen in de smaak valt? Dan is Fitchef Family wat je zoekt!

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149