practice_happy_with_yoga_review_header

Review Practice Happy With Yoga

Ben je bekend met Happy With Yoga of is dit voor jou nog een compleet nieuw begrip? Eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Waarschijnlijk heeft het onderwerp yoga je interesse en in deze review geven we je alle ins en outs, ervaringen van ons, maar ook van anderen over het Practice Happy With Yoga programma. Het is nu alweer even geleden dat we werden getipt om het Practice Happy With Yoga programma te proberen.

Uiteindelijk heeft Laura van B-sportif het programma een aantal weken gevolgd en we moeten eerlijk toegeven dat de resultaten en haar bevindingen ons aangenaam hebben verrast. Tijdens haar reis door het Practice Happy With Yoga protocol en het maken van de review kwam ze er vrij snel achter dat het programma groter is dan verwacht. Het Practice Happy With Yoga platform bevat meer dan 200 kwalitatief hoogwaardige lessen die je vanuit huis kunt volgen.

Na het aanmelden krijg je direct toegang tot al de lessen en kan je aan de slag met dat type oefeningen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Practice Happy With Yoga is een abonnementsvorm waarbij je online verschillende Yoga en meditatie lessen kunt volgen vanuit huis. De cursus is zeer geschikt voor beginners alsook voor meer gevorderde Yogi’s en telt inmiddels enkele tienduizenden leden en aanhangers.

Review Practice Happy With Yoga. Yoga en meditatie waar en wanneer het jou uitkomt

Wat is Practice Happy With Yoga?

Practice Happy With Yoga is een online yoga en meditatie cursus om zowel lichamelijk als geestelijk stappen vooruit te maken. In deze cursus wordt je aan de hand van praktische video’s begeleid door het hele proces. Deze video’s zijn informatief, duidelijk, leerzaam en bestaan uit oefeningen die je direct zelf ook (en vanuit huis) kunt uitvoeren. Voel je jezelf vaak futloos, moe of bijvoorbeeld gestrest? Dan is Practice Happy With Yoga het middel wat hier verandering in kan aanbrengen.

Practice Happy With Yoga helpt je om je rust weer te vinden of juist weer helemaal op te laden voor de komende periode. Tijdens onze journey en het schrijven van de review zagen we al snel dat de Practice Happy With Yoga cursus is opgedeeld in verschillende sub-cursussen. Afhankelijk van je gemoedstoestand of je ervaring met yoga kan je bijvoorbeeld gaan voor echte beginners lessen, lessen tegen stress of bijvoorbeeld ochtend yoga om de dag goed te beginnen.

Wie zijn de oprichters van Happy With Yoga?

De oprichters van de Happy With Yoga cursus zijn Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart. Twee ‘down-to-earth’ Yogi’s met als missie zoveel mogelijk mensen inspireren het beste in zichzelf naar boven te halen middels Yoga en meditatie. Omdat ze beide al een aantal jaren actief bezig zijn met deze Yoga journey beschikken ze inmiddels over vele internationale Yoga diploma’s, hebben ze zelf inmiddels ook meer dan 1.000 uur aan Yoga gerelateerde trainingen en cursussen gevolgd en mogen ze zich beide Hatha Viyase Yogadocenten noemen. Daarnaast is Melanie ook nog Yin Yoga docente en houdt Rol zich naar Yoga veel bezig met Mindfulness en de Wim Hof methode.

Rolf en Melanie reizen samen de wereld rond om hun passie voor Yoga met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen. Het geld wat ze verdienen aan de cursussen is hoofdzakelijk om van te kunnen leven. Het voornaamste doel van zowel Rolf als Melanie is zoveel mogelijk waarde creëren voor andere mensen. Om ook daadwerkelijk veel mensen te kunnen bereiken zijn ze onder andere veel te zien op de sociale media waar ze handigheden, informatie, tips en tricks delen met betrekking tot het onderwerp yoga en mindfulness.

Bij de gemiddelde review vraagt men zich ook vaak af hoe betrouwbaar de makers zijn en of hierover informatie bekend is. Deze informatie is bekend, maar dit willen we beknopt houden omdat we het zelf meer belangrijk vinden dat de aandacht gaat naar de cursus zelf. De makers van de cursus zijn in ieder geval zeker betrouwbaar te noemen en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Ook blijkt naar aanleiding van onze eigen review, maar ook uit andere reviews dat Rolf en Melanie transparant zijn in de informatie die gedeeld wordt, dat de cursus echt waar voor het geld is en dat dat wat beloofd wordt, ook wordt nagekomen.

De oprichters van de Happy With Yoga cursus Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart

Is Practice Happy with yoga ook voor beginners?

Practice Happy With Yoga is zeker ook geschikt voor beginners. Wanneer je op het ‘welkom-scherm’ aanbeland is het eerste wat je ziet de ”Yin Yoga voor beginners cursus”. Deze Yin Yoga cursus focust primair op de absolute beginners en de oefeningen typeren zich vooral door statische houdingen die lang aangehouden worden. In dit onderdeel van de cursus wordt uitgelegd wat Yin Yoga precies inhoudt en ga je aan de slag met de eerste relatief simpele, maar zeker doeltreffende oefeningen.

Voor wie is het Practice Happy With Yoga verder geschikt?

Zoals we je zojuist verteld hebben is het Practice Happy With Yoga protocol uitermate geschikt voor beginners. Echter is deze cursus natuurlijk niet alleen voor beginners gemaakt. Simpel gezegd is de Practice Happy With Yoga cursus voor iedereen die graag (geestelijk)fit, meer energiek of totaal ontspannen wil worden. Na een drukke school- of werkdag kan je middels de meditatie en Yoga even volledig tot jezelf komen. Omdat je Practice Happy With Yoga cursus niet live hoeft te volgen kan je op je eigen tijd aan de slag gaan met de cursus.

En aangezien je de keuze hebt uit meer dan 200 verschillende lessen kan je ook bepalen met welke oefeningen je op een bepaald moment aan de slag wilt. Het is dus niet zo dat je perse bij video 1 moet beginnen en de lessen in chronologische volgorde moet volgen. Nee, wanneer je je gestrest voelt kan je bijvoorbeeld aan de slag met het onderdeel ‘Yoga tegen stress” en wanneer je wilt ontspannen kan je aan de slag met bijvoorbeeld Yoga Nidra of Savasanas. Dit zijn slechts wat voorbeelden, maar de mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt en zo is er voor ieder wat wils.

Practice Happy With Yoga Soorten cursussen

De inhoud van de Happy With Yoga course

Cursussen

Wanneer je inlogt in de Practice Happy With Yoga omgeving wordt je welkom geheten en wanneer je naar beneden scrolt zie je direct welke lessen je kunt volgen. Je kunt de beginners lessen starten, lessen tegen stress of bijvoorbeeld ochtend Yoga. Verder kan je aan de slag met een aantal losse lessen of zelf zoeken naar een specifieke les binnen de cursus.

Cursus Practice Happy With Yoga

Of je nu behoefte hebt aan goed wakker worden in de ochtend, tot rust komen in de avond of gewoon het ont-stressen van je lichaam, je draait zelf aan de knoppen. Voor iedere gemoedstoestand of gelegenheid zijn wel bijpassende lessen te vinden. Zelf is Laura begonnen met de ochtend Yoga om de dagen met de juiste energie en goede focus te kunnen beginnen. Op de onderstaande afbeelding zie je hoe dit er binnen de cursus uitziet. Door te klikken op de afbeelding start de les. Onder iedere video vind je een korte beschrijving van het doel van een bepaalde les. Zo weet je precies of de lessen ook bij jou en het specifieke moment passen. Daarnaast kan je precies zien waar je gebleven was en welke video’s je al wel of juist nog niet hebt bekeken en gevolgd.

Energiek en goed de dag beginnen met ochtend Yoga

Zoek een les die je wilt volgen

Ondanks dat de cursus overzichtelijk is opgesteld wil je misschien liever zoeken op een bepaald type training die moet voldoen aan een aantal eisen. Hiervoor scrol je op de welkomstpagina naar ”Waar ben je naar op zoek?” en vervolgens klik je daar op ”Zoek je eigen lessen of cursussen”. Aangekomen op die pagina kan je zelf bepalen wat de intensiteit van de training moet zijn, of je de training van Rolf of Melanie wilt krijgen, welke Yoga stijl je wilt uitvoeren en hoelang de les mag duren.

zelf op zoek naar een les die je wilt volgen binnen de online yoga omgeving

Zoals je ziet kan je zelf de filters instellen en precies daarmee aan de slag gaan waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Je hoeft niet perse alle filters in te stellen. Wanneer je lessen wilt volgen welke bijvoorbeeld focussen op ademhaling, dan kan je ook alleen filteren op ‘ademhaling’ en vervolgens krijg je alle lessen te zien die betrekking hebben op deze stijl.

Kom in contact met andere Yogi’s

Kort nadat je je hebt aangemeld voor de Practice Happy With Yoga kan je via de ontvangen mail deelnemen aan de besloten Facebook groep welke inmiddels meer dan twintigduizend leden kent. Via dit online platform kan je al je Yoga gerelateerde vragen stellen, inspiratie op doen van elkaar leren en elkaar motiveren. Ook krijg je via dit platform aanvullende video’s te zien, nieuwtjes, feiten en andere relevante informatie om toe te werken naar een sterk en gezond lichaam en een sterke en gezonde geest.

besloten Facebook groep Practice Happy With Yoga

Naast de Facebook groep heeft Happy With Yoga ook een Instagram account en een YouTube account met beide rond de twintigduizend volgers. Zowel via het Instagram account alsook via het YouTube account kan je video’s, tips en actualiteiten bekijken. Op al de genoemde platformen zijn de lijnen kort, is er veel interactie met en tussen de andere Yogi’s en ook worden regelmatig nieuwe posts gedaan. Thuis sporten en daarmee Practice Happy With Yoga zijn mede dankzij Covid-19 populairder dan ooit. Bij het platform sluiten zich dan ook nog dagelijks nieuwe Yogi’s aan opzoek naar de meest gezonde, krachtige en gelukkige versie van zichzelf.

Wat zeggen anderen?

Een slager die zijn eigen vlees keurt is minder betrouwbaar dan een slager die het vlees laat keuren en beoordelen door zijn klanten. Daarom zijn we in eerste instantie ook opzoek gegaan naar een aantal reviews van andere gebruikers van de Practice Happy With Yoga cursus. Positieve reacties vinden was totaal geen uitdaging. De enkele ”negatieve” ervaringen die we zijn tegen gekomen gingen over het algemeen over het feit dat mensen erachter kwamen dat Yoga toch niet echt wat voor ze bleek te zijn. Onderstaand vind je in ieder geval wat reacties van een aantal blije Yogi’s:

In eerste instantie was ik ietwat huiverig voor een abonnementsvorm, want ja er wordt wel iedere maand een paar euro van je rekening afgeschreven. Maar ik merk dat dit voor mij juist werkt als een stok achter de deur. Sinds ik de stap heb gemaakt heb ik geen dag meer overgeslagen (met uitzondering van de weekenden). De cursus zit ook echt super in elkaar: overzichtelijk, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Ik ben fan!

Jorieke28

Ik was wat sceptisch voordat ik begon aan de cursus, maar ik ben helemaal om. Ik kan zelf bepalen met welk type lessen ik aan de slag wil en kan ook aangeven hoelang een les mag duren. Het mooie is ook dat je waar en wanneer je ook maar wilt aan de slag kunt. Dat maakt dat ik zelfs op vakantie niet verzaak. Absolute aanrader wat mij betreft!

Bassie.jp

Zweverig en voor een ”ander soort” mensen? Ik dacht er voorheen hetzelfde over totdat ik me stoute schoenen heb aangetrokken en gewoon aan de slag ben gegaan met Practice Happy With Yoga. Ik ben positief verrast en ik merk dat ik even helemaal tot mezelf kan komen na een drukke werkdag. Ojaa, en ik ben een man 😉 (ik dacht dat het meer voor vrouwen was, maar dat had ik ook mis) Groetjes Japie.

Jaap1991

Ik heb een abonnement op het prachtige Happy With Yoga platform! Sinds ik op het platform kan sta ik elke dag op de mat, afhankelijk van de tijd die ik heb of hoe ik me voel vind ik altijd wel de geschikte les.

Carine

Wat zijn de voordelen van Happy With Yoga?

Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding?

Wij kunnen niet in jouw portemonnee kijken, maar wat ons betreft krijg je met de lessen van Practice Happy With Yoga wel degelijk waar voor je geld. Voor een vast bedrag per maand van €12,50 heb je onbeperkt toegang tot meer dan 200 verschillende lessen binnen de cursus in verschillende lengtes, stijlen en intensiteit. Je kunt ook kiezen om per kwartaal of per jaar af te rekenen (dat scheelt een paar euro).

Voor de gemiddelde Yogales elders betaal je al snel meer (en dan ook nog eens per les). De lessen zijn te volgen via je telefoon, tablet, pc en zelfs via je smart tv. De Yogalessen worden gegeven door absolute kenners en ervaringsdeskundigen die hun strepen inmiddels hebben verdiend. Rolf en Melanie zijn dan ook personen die hun vak verstaan en waar je daadwerkelijk iets van kan leren.

Kom je er, na een maand Yogalessen volgen, toch achter dat het niets voor jou is dan kan je het abonnement dezelfde maand nog opzeggen. Wel heb je al voor een hele maand betaald dus is het slim om dit dan te bedenken voordat de nieuwe maand begint. Voor beginners zullen we daarom altijd een maandabonnement aanraden. Kom je er na een paar maand achter dat dit het helemaal is voor jou, dan kan je beter voor een kwartaal of jaar abonnement kiezen.

  • Voor een maandabonnement betaal je €12,50 per maand
  • Voor een kwartaal abonnement betaal je €35,- per kwartaal (en dus €11,66 per maand)
  • Voor een jaarabonnement betaal je €120,- per jaar (en dus €10,- per maand)

Eindoordeel: is Practice Happy With Yoga een aanrader of niet?

Als je onze gehele review van Practice Happy With Yoga hebt doorgenomen dan weet je waarschijnlijk ook al wat we op deze vraag zullen antwoorden. We hebben Laura (de reviewster) zelden zo positief gehoord over een product of dienst. Verrast door het grote aantal lessen en door de manier waarop wordt lesgegeven door mensen die weten waar ze over praten, vindt zij Pratice Happy With yoga ”een absolute aanrader”.

Zowel Rolf als Melanie stralen kalmte en rust uit tijdens de online lessen die ze geven en dit werkt enorm ontspannend zo verteld Laura. Het mooie is ook dat binnen de Practice Happy With Yoga omgeving zo nu en dan nieuwe inhoud wordt toegevoegd. Dat betekent dat je steeds nieuwe informatie en lesmateriaal krijgt aangeboden. Dit maakt de Practice Happy With Yoga een cursus for life!

Onze eigen ervaring leert dat het platform goed in elkaar zit, enorm gebruiksvriendelijk is en de lessen kwalitatief inhoudelijk ook sterk zijn. Daarbij is de Practice Happy With Yoga cursus geschikt voor zowel beginners alsook voor de meer gevorderde Yogi’s. Het maandabonnement is maandelijks opzegbaar, wat het erg laagdrempelig; toegankelijk maakt en dus ook zeker aan te raden voor de beginner. Klik op een van de onderstaande devices en start vandaag nog!

Practice Happy With Yoga cursus voor telefoon, tablet, pc, smart tv
B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149