opdrukken met een push-ups board

Sterker worden in je armen met een push-up board

Sterker worden in je armen kan op vele verschillende manieren. Je kunt je armen in de sportschool trainen, maar ook gewoon vanuit huis. Maar hoe zorg je er nu voor dat je precies die oefeningen doet waardoor je daadwerkelijk verschil gaat zien?

Want ja, je wilt sterker worden in je armen, maar tegelijkertijd wil je natuurlijk ook zichtbaar resultaat behalen in andere spiergroepen. Dit is goed mogelijk en zelfs vanuit huis. Met een push-up board kan je thuis ook lekker knallen en verschillende spiergroepen aanpakken: schouders, borst, triceps, rug.

Push-up boards zijn eenvoudig te gebruiken en geschikt voor iedereen omdat voor het trainen enkel je eigen lichaamsgewicht benodigd is. In dit artikel vertellen we je meer over het effect van push-ups, we leggen je uit wat een push-up board is, hoe deze werkt en je krijgt een complete work-out.

Sterker worden in je armen met het push-up board. Op deze afbeelding zie je een man die aan het opdrukken is.

Waarom push-ups?

Push-up oefeningen zijn de basis, maar wel enorm effectief en overal uit te voeren. Wanneer je push-ups wilt uitvoeren hoef je niet per se in de sportschool te zijn en het maakt eigenlijk niet uit of je op vakantie bent, op je werk of ergens anders.

Wanneer je sterker wilt worden in je armen zijn push-ups the way to go. Daarbij train je met je eigen lichaamsgewicht en dat kan iedereen doen. Dat maakt deze oefening geschikt voor zowel mannen als voor vrouwen en voor beginners en gevorderden.

Wat is het effect?

Push-ups maken je niet alleen sterker in je armen, je ziet ook enorm snel het resultaat ervan. Wanneer je voor het eerst gaat opdrukken kan het best tegenvallen en zal het nog even wennen zijn. Je traint natuurlijk wel met je eigen lichaamsgewicht.

Wanneer je elke dag een aantal push-ups doet, zal je elke dag een stukje sterker worden en binnen een week tot tien dagen ga je ook al de eerste resultaten zien. Met name in het begin zal je merken dat je borstspieren en de spieren in je armen groter worden, wat maakt dat je ook gelijk lekkerder in je vel gaat zitten.

Calorieën verbranden

Het lijkt wel of iedereen zich deze dagen focust op het verbranden van calorieën. Wij vinden dat je dit op een leuke manier moet kunnen doen en dat het effectief moet zijn. De Push-up is daarvoor de oefening. Het uitvoeren van push-ups is vrij intensief waarbij je lichaam relatief snel calorieën zal verbranden.

Tijdens het opdrukken wordt energie verbrand doordat je je lichaam laat zakken en vervolgens nieuwe kracht moet leveren om je lichaam weer omhoog te krijgen. Wel is het belangrijk dat je met enige regelmaat push-ups uitvoert wanneer je veel calorieën wilt verbranden.

Per 20 push-ups verbrand je ongeveer 10 kcal. Aan de andere kant is het wel zo dat hoe meer kilo’s je bij je draagt, des te zwaarder de push-ups zijn. En hoe zwaarder de push-ups, des te meer calorieën worden verbrand en sterker je in je armen wordt. Echter, wanneer de push-ups zwaarder zijn, zal het aantal herhalingen ook een stukje lager liggen.

Push-up board

 • Train verschillende spiergroepen
 • Sterker worden in je armen
 • Makkelijk op te ruimen
push up board kopen

Je spreekt verschillende spieren aan

Tijdens het opdrukken train je met name je biceps en triceps, maar ook nog een aantal andere spieren:

Met push-ups train je schouders, borstspieren, triceps en rugspieren. Op deze afbeelding zie je een man die aan het opdrukken is.
 • Borstspieren
 • Spieren in je onderrug
 • Schouderspieren
 • Buikspieren
 • Spieren in je onderarmen

Door regelmatig push-ups uit te voeren zullen al deze spieren sterker worden waardoor je lichaam in zijn totaliteit krachtiger wordt en jij jezelf een stuk fitter zult voelen. Tijdens het opdrukken worden je borstspieren al flink opgepompt en ook worden je buikspieren en je onderrug direct aangesproken. En doordat je met push-ups je triceps al traint, kun je met de bench press ook meer kilo’s wegdrukken.

Conditie gaat verbeteren

Naast dat je sterker zal worden in je armen, je verschillende spieren traint, extra calorieën gaat verbranden, zal je conditie ook verbeteren door push-ups. Opdrukken is vrij intensief voor je lichaam waardoor je hart veel bloed naar je spieren moet pompen.

Je hart- en bloedvaten moeten dus aan de bak. Door consistent op te drukken zal dit je algehele bloedsomloop verbeteren en zal dit ook resulteren in een betere algemene fysieke conditie.

Wat is een push-up board?

Eigenlijk verklaart de naam van een push-up board precies wat het is: een plankje met handvatten waar je mee kunt opdrukken. Wanneer je sterker wilt worden in je armen moet je dit apparaat hebben. In het plankje zitten gaten waarmee je met de handvatten verschillende opdrukstanden kunt positioneren.

De verschillende kleuren op het plankje vertegenwoordigen elk een andere spiergroep. Wanneer je de handvatten op de rode lijnen vastzet, train je je schouders, op de gele lijnen train je je rug, met groen train je triceps en met de blauwe lijnen je borstspieren. Erg handig en gebruiksvriendelijk dus!

Met het push-up board kun je in negen verschillende posities trainen. Ook is het apparaat gemakkelijk op te ruimen en mee te nemen. De handvatten zijn eenvoudig los te klikken en het bord kan ingeklapt worden.

Zowel de onderkant van het push-up board als de handvatten zijn voorzien van antislip materiaal. Dit zorgt ervoor dat je voldoende grip hebt en dus veilig kunt trainen.

Push-up board ideaal voor thuis sporten. train schouders, triceps, borst en rug. Met dit apparaat zal je sterker worden in je armen.

Push-up board workout

Zeker ook voor de beginnende sporter die sterker wil worden raden we het push-up board aan. Het is slim om langzaam op te bouwen en aan de slag te gaan met een trainingsschema. Toen we onderzoek deden naar het push-up board stuiten we via YouTube al snel op de onderstaande video.

In de onderstaande video krijg je een complete push-up board workout die je thuis kunt uitvoeren. In de video worden de borstspieren, tricepsspieren, rugspieren en schouderspieren getraind:

 • Rugspieren (vanaf 2:57)
 • Tricepsspieren (vanaf 4:27)
 • Rugspieren (vanaf 5:55)
 • Schouderspieren (7:03)

De push-up challenge zou je ook kunnen uitvoeren met het push-up board.

Reviews

Ik heb dit bord aangeschaft om in shape te blijven tijdens deze partiële lockdown en het is geweldig. Ik doe thuis niet zo snel een workout, maar door dit bord ben ik echt gemotiveerd om mijn dagelijkse push-ups te doen.

Shelley1102

Hartstikke fijn product om push ups mee te doen, ik had geen idee dat je met bepaalde houdingen andere spieren kon trainen! Aanrader voor iedereen!

Richardvdl1986

Makkelijk ding, maakt de dagelijkse workout een stuk uitdagender en effectiever. Value for money.

Robret

Ik gebruik deze nu ongeveer 2 weken en push-ups gaan veel beter en krijg beter resultaat, na de training voel je het beter aan je spieren.

Vanste

Het push-up board werkt goed. Je voelt goed dat je je spieren hebt gebruikt. Ook zijn er veel mogelijkheden. Ik wordt hier heel blij van.

Masra69

Ook voor beginners?

Als beginner trainen met een push-up board om sterker te worden in je armen? Juist! zouden wij zeggen. Wanneer je snel meters wilt maken en effectief wilt trainen (vanuit huis) is een push-up board precies dat wat je zoekt. En natuurlijk zal het in het begin allemaal wat onwennig aanvoelen.

Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met je nieuwe push-up board kan het goed zijn dat dit lichtelijk gevoelig is voor je handen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat je knijpkracht nog niet of nauwelijks is ontwikkeld. Naast de genoemde spiergroepen welke je traint met een push-up board heeft het dus ook een positieve uitwerking op de kracht in je handen.

Wanneer je nog een beginner bent zou het ook goed kunnen dat je armen gaan trillen na een paar push-ups. Dat is helemaal niet gek en heeft er alles mee te maken dat je armspieren opeens flink aan de bak moeten en de balans moeten bewaren. Wanneer je met de bovengenoemde push-up board work-out aan de slag gaat zullen deze verschijnselen vrij snel verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Start morgen al!

Het effect van het trainen met een push-up board is groot en de drempel om te beginnen is laag. Waarom? Wanneer jij vandaag besluit om een push-up board aan te schaffen, kun je hier morgen al mee aan de slag. Daarbij is het aanschaffen van een push-up board geen aanslag op je portemonnee want de apparaten kosten relatief weinig. Een abonnement bij de sportschool is al snel duurder (en dat moet je ook nog eens elke maand betalen).

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149