De beste dumbells voor thuis

Top 5 beste dumbbells voor thuis

Verschillende gewichten en dumbells in een sportschool welke ook goed thuis te gebruiken zijn

Ben jij iemand die liever thuis sport of kost het je teveel tijd en moeite om naar de sportschool te gaan? Met een setje dumbells kom je een heel eind. Dumbells zijn ideaal om thuis vele verschillende oefeningen uit te voeren en zo je spiermassa te vergroten.

Wel handig dat je aan de slag gaat met de juiste dumbells of met het juiste gewicht. Wanneer je met het juiste gewicht dumbells traint zorg je niet alleen dat je spiermassa effectief toeneemt, je voorkomt ook dat je vervelende blessures oploopt.

In dit artikel bespreken we de 5 beste dumbells voor thuis die op dit moment te verkrijgen zijn. Op overzichtelijke wijze zie je wat de voordelen en nadelen zijn van ieder dumbell set.

1. Schroef dumbbell set

In de categorie beste dumbbells voor thuis hoort de verstelbare schroef of klem dumbbell zeker thuis. Deze dumbbell set is perfect om te kijken welk gewicht voor jou werkt. De schroefbout maakt het mogelijk om gewichtsschijven toe te voegen of juist weg te halen.

Het gewicht per verchroomde dumbbellstang betreft 1,5 kilo. De beschikbare gewichtsschijven, per dumbbell, gaan van 0,5 kilo tot 5 kilo. Omdat je er bij deze gewichten voor kunt kiezen om met 2 kilo te trainen of juist met 10, 15 of 20 kilo per dumbbell te trainen, bepaal je zelf de intensiteit van de training. Dit maakt dat deze dumbbell set zowel geschikt is voor de beginnende trainer, als de meer gevorderde trainer.

Kortom: deze dumbell set is onmisbaar als je (thuis) op een eenvoudige manier je lichaam wilt trainen. Deze dumbells kun je los van elkaar gebruiken of tegelijkertijd.

Omdat de verschillende onderdelen van deze dumbbell set gemaakt zijn van een hoge kwaliteit gietijzer, betekent dit dat gesproken kan worden van duurzame producten die zeker langere tijd meegaan.

Een ander argument waarom dit in onze ogen de onbetwiste nummer één moet zijn is dat deze gewichten makkelijk zijn op te bergen. Zeker wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt geloven we dat dat ook zeker meeweegt in het beslissingsproces.

LET OP: Bij Bol.com zijn deze dumbbells verkrijgbaar in sets van 20 kg, 30 kg en 40 kg. Mochten de sets van 30 kg en 40 kg uitverkocht zijn, kan je wellicht uit de voeten met het dumbbellset van 20 kg (later kan je eventueel ook nog losse gewichtsschijven bijbestellen).

Verstelbaar gietijzeren dumbell set. Verschillende gewichtsschijven (tot 40 kilo)

2. Verstelbaar Tunturi dumbbell set

In de categorie beste dumbells voor thuis zijn deze gewichten het meest makkelijk te gebruiken en te verstellen. Deze dumbells zijn voorzien van een innovatief mechanisme wat het mogelijk maakt om gemakkelijk en super snel te wisselen tussen het aantal kilo’s waarmee je wilt trainen.

Het verwisselen van gewichten bij deze dumbells voor thuis is ongeveer 10 x sneller ten opzichte van de meeste andere dumbells. Wanneer je lekker aan het trainen bent is niks fijner dan dat je door kunt pakken en kunt wisselen tussen een verschillend aantal kilo’s. Je hoeft je training dus niet langdurig te onderbreken.

Deze gewichten zijn te gebruiken door beginners, maar ook door de meer ervaren sporters. Je kunt namelijk zelf het gewicht en de intensiteit bepalen. Wil je effectief en snel verschillende dumbell oefeningen uitvoeren voor maximaal resultaat? Dan zijn deze dumbells iets voor jou!

En ja, deze dumbbells zijn nogal prijzig, maar aan de andere kant zijn ze natuurlijk wel verstelbaar waardoor je niet tien verschillende dumbbell sets hoeft aan te schaffen. Bijkomend voordeel is dat deze dumbbells dan ook weinig ruimte in beslag nemen binnenshuis en dat je nooit meer rondslingerende gewichten tegenkomt.

Daarmee behoort deze dumbbell set ook tot een van de betere sets die op dit moment te verkrijgen zijn. Check HIER wat de meest voordelige prijs is op dit moment.

Laat de dumbells niet te vaak of te hard vallen. Dit kan namelijk het mechanisme beschadigen. Deze dumbells zijn over het algemeen iets groter dan doorsnee gewichten.

Tunturi Dumbbellset 25 kilo

3. Hexa dumbbells

Wanneer je geen zin hebt om gelijk veel geld uit te geven, dan zijn deze dumbbells de beste optie. Dit is wel afhankelijk van het aantal kilo’s waar je voor kiest. Wanneer je meerder sets Hexa dumbbells hebt, kun je deze stapelen.

De Hexa dumbbells hebben namelijk zes hoeken. Dit voorkomt ook dat de dumbbells bij je thuis gaan rollen. Daarbij zijn deze dumbbells voorzien van een rubber coating. Dit voorkomt schade aan je vloer, muur of waar dan ook.

Daarbij kunnen deze dumbells ook tegen een stootje en maken ze niet veel lawaai (ten opzichte van andere gewichten) wanneer je ze laat vallen of op de grond legt. Ook kun je deze dumbells op de vloer leggen en vervolgens push-ups uitvoeren zonder dat de dumbells gaan rollen. De handvatten van deze gewichten zijn verchroomd en zijn voorzien van een goede grip.

Wel is het zo dat wanneer je vele verschillende Hexa dumbbells hebt of aanschaft dat dit veel ruimte in beslag gaat nemen. In verhouding in ieder geval meer dan de bovengenoemde dumbbells. Een compleet Hexa dumbbell set is duur en duurder in verhouding tot verstelbare of schroef dumbbell sets.

Hexa dumbells. Het gewicht wat hier op de afbeelding te zien is is 5 kilo. Handige dumbells/gewichten om thuis mee te trainen

4. Vaste rubberen dumbells LifeMaxx

De rubberen dumbells van LifeMaxx die je hierboven ziet zijn ook uitermate geschikt voor thuis gebruik. Zoals je kunt zien zijn deze gewichten niet verstelbaar. Op de afbeelding zie je dumbells van 16 kilo, maar deze variëren van 1 kilo tot en met 60 kilo.

Deze dumbbells zijn voorzien van een duurzame rubbercoating en de handgrepen zijn van hoogwaardige kwaliteit met een fijne knurling. Deze dumbbells zijn van oorsprong bedoeld voor intensief en commercieel gebruik. Wanneer je deze gewichten aanschaft weet je in ieder geval zeker dat je er heel lang plezier van zult hebben.

Wanneer je weet welke spieren je wilt trainen en weet hoeveel gewicht je daarvoor nodig denkt te hebben, dan zijn deze gewichten een hele goede en fijne optie. Maar wil je perse thuis sporten met de dumbells en variëren met de gewichten dan wordt dat met deze dumbells al snel een dure hobby. Je hebt dan namelijk meerdere dumbell sets nodig.

Wanneer je één set dumbbells hebt dan neemt dat set niet zoveel ruimte in beslag. Ga je echter voor meerdere sets, dan gaat je dit al snel veel ruimte kosten of zorgt dit voor een rommelig beeld in je huis. Dan zou je er nog voor kunnen kiezen om een bijbehorende dumbbell toren aan te schaffen.

Maar als je dat allemaal van plan bent raad ik je aan om de bovengenoemde verstelbare dumbells aan te schaffen en anders naar de sportschool te gaan. Daar hebben ze vaak ieder willekeurig gewicht liggen.

Vaste rubberen dumbells van LifeMaxx. Deze gewichten zijn 16 kilo per stuk.

5. Tunturi dumbell set met opbergrek

Met de verschillende gewichten die je terugvindt in dit dumbbell set kun je vele verschillende oefeningen uitvoeren voor het versterken van je rug, nek, armen, benen, schouders en borst. Wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met dumbbells/gewichten raad ik je deze set aan.

Deze set is goed thuis te gebruiken en bestaat uit drie paar dumbells met verschillende gewichten en een opbergrek voor de gewichten. Deze verschillende gewichten vormen de basis voor iedere krachttraining.

De dumbells hebben zes hoeken wat ervoor zorgt dat ze niet gaan rollen wanneer je ze ergens neerlegt. In de basis heb je hier voor een mooie prijs een aantal gewichten waar je veel oefeningen mee kunt uitvoeren inclusief een handig opbergrek.

Wel moet gezegd worden dat de kwaliteit van de dumbells hoogwaardig is, maar de kwaliteit van het opbergrek wat minder. Maargoed… het gaat uiteindelijk om de gewichten.

Tunturi dumbell set inclusief handig opbergrek. Dumbells en gewichten voor thuis en voor beginnners.

Totaaloverzicht dumbbells

Nu zou het kunnen dat vanwege de drukte een (groot) deel van de bovenstaande dumbbells niet leverbaar is. Mocht je toch op korte termijn aan de slag willen met gewichten, dan kan je het totaaloverzicht aan dumbbells van Bol.com of het totaaloverzicht aan dumbbells van Fitwinkel.nl bekijken.

Isolatie oefeningen met dumbbells

Wanneer je hier bent aangekomen weet je als het goed is welk soort dumbells het beste bij jou passen. Mocht dit gebied voor jou vrij nieuw zijn dan willen we je ook graag een eindje op weg helpen. Wanneer je aan de slag gaat met de gewichten raden we je aan om te beginnen met een aantal isolatie oefeningen.

Bij isolatie oefeningen leg je de focus op één spiergroep en train je deze spiergroep dus optimaal. Een hele effectieve en fijne isolatie oefening is de biceps dumbell curl. Goede compound oefeningen zijn de dumbell row en de dumbell pullover.

Verder raden we je als laatste isolatie oefening de dumbbell fly aan voor het verkrijgen van grotere borstspieren. Klik op de blauwe tekst om alles over de oefeningen te lezen om zo maximaal te kunnen profiteren en optimale spiergroei te kunnen garanderen.

Compound oefeningen met dumbbells

Daarnaast kun je met dumbells ook verschillende compound oefeningen doen. Voor het trainen van je schouderspieren adviseren we je de dumbbell shoulder press. Een compound oefening welke meer gericht is op het trainen van grotere borstspieren is de incline dumbbell press.

Let op en focus je vooral niet alleen op het trainen van je biceps. Je triceps zijn namelijk groter. Wil je dus snel resultaat boeken, dan doe je er ook slim aan om tijd te besteden aan het trainen van je triceps.

Een complete dumbbell workout

Onlangs hebben we een complete dumbbell workout met 15 verschillende dumbbell oefeningen samengesteld. Al de bovengenoemde isolatie- en compound oefeningen komen hier onder andere in terug. Bij deze dumbbell workout ligt de focus op het trainen van volle grote bovenarmen en voor het trainen van een groot, breed en gespierd bovenlichaam. De verschillende dumbbell oefeningen zijn gericht op het trainen van biceps, triceps, rug, borst, en schouders.

Biceps dumbell curl. Een isolatie oefening die zeer effectief is voor het laten groeien van je spierballen

(Artikel voor het laatst bijgewerkt op 21-07-2023)

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149