Sportartikelen voor thuis

Top 5 sportartikelen voor thuis

Sportartikelen voor thuis. Dumbells, fitness elastiek en de ab roller. Met deze sportartikelen bouw je snel en effectief spiermassa op.

Je sport liever thuis dan in een sportschool? Dan kun je goed trainen met alleen je lichaamsgewicht. Wel is het zo dat je daar snel op uitgekeken raakt of bepaalde spiergroepen niet of minder goed kunt trainen.

Sportartikelen kunnen je daar goed bij helpen. In dit artikel heb ik mijn persoonlijk top 5 sportartikelen voor thuis op een rijtje gezet. Waarom precies deze sportartikelen? Dit zijn zijn betaalbare sportartikelen die ook nog eens zorgen voor snel zichtbaar resultaat.

De sportartikelen die je in dit artikel tegen gaat komen, gaan je helpen bij snelle en effectieve groei van je spiermassa. Hiervoor hoef je namelijk niet per se naar een sportschool. Ook zorg je ervoor dat de drempel super laag is om te beginnen met sporten.

Voor een paar euro kun je al beginnen! Van het geld dat je na een paar maanden kwijt zou zijn aan je sportschool kun je ook alle onderstaande sportartikelen voor thuis aanschaffen. It is up to you!

Dumbbells

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik aan sportartikelen voor thuis denk, denk ik gelijk aan dumbbells. Met dumbbells kun je veel verschillende spierversterkende oefeningen doen. Met dumbbells kun je krachttraining doen, fitnessen maar ook bodybuilding. Je kunt je borst flink oppompen met dumbbells, maar je kunt je biceps er ook goed mee trainen. Daarnaast kun je met dumbbells ook goed je rug, triceps, nek en schouders trainen. Ben je een beginner dan is dit echt een aanrader. Maar voor de meer ervaren sporter zijn dumbbells ook top om fit en in shape te blijven.

Met dumbbells kun je verschillende isolatie oefeningen uitvoeren.

De dumbbells die ik zelf gebruik en persoonlijk ook mijn voorkeur hebben zie je op onderstaande afbeelding. Wanneer je een beginner bent kan ik je deze dumbbells zeker aanraden. Je kunt namelijk zelf het gewicht waarmee je wilt trainen bepalen. Je kunt beginnen met een lege stang a 1,5 kilo en je kunt tot maximaal 28 kilo gewicht opbouwen met deze dumbbells. Reken maar dat je snel resultaat gaat zien.

Heb je ervaring met het gebruiken van dumbbells of juist niet? Bekijk de beste dumbbells voor thuis om te kijken welk type dumbbells het beste bij jou en je training passen.

Hieronder vind je een video waarin Chris Heria een aantal goede en zeer effectieve oefeningen laat zien door enkel dumbbells te gebruiken.

Kettlebell

Naast dumbbells vind ik de kettlebell ook zeker vallen onder de categorie ‘sportartikelen voor thuis’. Met de kettlebell kun je je supergoed focussen op bepaalde spiergroepen, maar je kunt er ook heel goed je hele lichaam mee trainen. De kettlebell gaat je helpen bij het effectief opbouwen van spiermassa en het vetverbrandingsproces. Met intensieve kettlebell oefeningen kun je binnen 20 minuten zelfs 400 calorieën verbranden.

Kettlebell oefeningen zorgen ervoor dat je je fitter gaat voelen en meer explosief wordt. De kettlebell work-out is vooral ook bedoeld om meer explosief te kunnen trainen. De kettlebell in combinatie met een juiste voeding gaan je helpen om snel overtollig lichaamsvet te verliezen. Want ja een goede voeding is natuurlijk ook erg belangrijk om snel droog te worden. En nu denk jij bij een goede voeding misschien dat je alleen nog maar gezonde groentes mag eten, maar dat is niet zo. In het Droog Trainen Protocol wordt uitgelegd hoe het precies zit.

Om gelijk goed van start te gaan adviseren we je een van de onderstaande opties:

de 5 kettlebells om te kopen voor thuis

De bovenstaande kettlebells zijn geschikt voor personen:

  • Die nog nooit een kettlebell hebben vastgehouden.
  • Die niet nieuw met het begrip, maar nog wel beginner zijn.
  • Die meer ervaren zijn met kettlebells.
  • Die er vaak en veel mee hebben getraind.

En ja, de bovengenoemde kettlebells kosten je een paar tientjes, maar je hoeft maar één keer een kettlebell aan te schaffen die je vervolgens voor de rest van je leven kunt gebruiken. Dus als je het zo bekijkt, valt het ook wel weer mee. Verder hebben we ook nog een kettlebell workout voor de beginner opgesteld met 6 verschillende oefeningen om spiermassa op te bouwen.

Aanvullend vind je hieronder een video van The Body Coach TV met een aantal extra voorbeeldoefeningen die je kunt uitvoeren met een kettlebell.

Fitness elastiek

Bij sportartikelen voor thuis kan naar mijn mening een fitness elastiek ook niet aan je collectie ontbreken. Met de fitness elastiek kun je veel verschillende oefeningen uitvoeren en spieren trainen. Wanneer je thuis bijvoorbeeld geen sportbankje hebt maar toch je borst wilt trainen dan is dat ook op te lossen met een fitness elastiek. Je plaatst het elastiek bovenaan achter je rug en houd het elastiek met beide handen stevig vast. Vervolgens ga je push ups uitvoeren en je zult er al snel achter komen wat het effect is. Ook kun je het elastiek bevestigen aan iets stevigs in je huis op hoofd hoogte om vervolgens ‘cable fly’s’ uit te voeren. op deze manier train je ook voornamelijk je borst.

In de video van Merijn krijg je deze en een aantal andere oefeningen te zien die je thuis met het fitness elastiek kunt uitvoeren. Nu zijn dit slechts een aantal oefeningen en er zijn er nog veel meer. Dus zoek vooral op YouTube nog even verder om jouw favoriete workout te vinden met de fitness elastiek.

Verbeter je kracht, het uithoudingsvermogen en de spiermassa van zowel je boven- als je onderlichaam met deze fitness elastiek!

Ab roller

Onder de categorie sportartikelen voor thuis hoort ook zeker de ab roller. Omdat de ab roller zo klein is kun je het ding overal mee naartoe nemen en kost het je nauwelijks opslagruimte. Met dit kleine apparaat train je voornamelijk je buikspieren. Ook zorgt dit sportartikel voor thuis ervoor dat je spiermassa toeneemt en dat je spieren goed doorbloed blijven. Uitvoering is wel heel belangrijk bij de ab roller. Dat is belangrijk om snel het gewenste resultaat te realiseren maar ook om vervelende blessures te voorkomen. Daarnaast kost een ab roller slechts enkele euro’s. De meeste koop je namelijk nog voor geen twee tientjes.

Ook hebben we een compleet artikel gewijd aan het trainen van je buikspieren met een ab roller. Dit is de ab roller die ik zelf gebruik (zonder de schuimrubberen handvatten) en die ik je van harte aan kan raden:

Om je een beeld te geven bij hoe je de oefening het beste kunt uitvoeren om snelle spiergroei te stimuleren en blessures te voorkomen heb ik de onderstaande video van ATHLEAN-X bijgevoegd.

Foam roller

Wanneer je hard aan het trainen bent geweest met de bovengenoemde sportartikelen voor thuis, moeten je spieren natuurlijk ook weer herstellen. De foam roller gaat je helpen om dit proces te versnellen. Wanneer je bezig gaat met een foam roller geef je je spieren eigenlijk een massage. Met dit apparaat zorg je ervoor dat je bepaalde oefeningen beter kunt uitvoeren en dat je range of motion ook beter wordt. Hierdoor bouw je aan je spieren op een hoog kwaliteitsniveau.

Klik hier voor de beste foam rollers.

Foam roller behoort tot de categorie sportartikelen voor thuis en geeft je een massage en zorgt ervoor dat spierpijn afneemt

Naast dat de doorbloeding van je spieren verbeterd door de foam roller, zorgt het apparaat er ook voor dat knopen en verklevingen in je spieren (door het sporten) worden verwijderd. Wanneer je nog nooit bezig bent geweest met een foam roller kan het pijnlijk zijn en aanvoelen als een zware massage. Dit betekent zeker niet dat het slecht is voor je lichaam, maar je lichaam even moet wennen en haalt er alleen maar voordelen uit.

Je kunt de foam roller gebruiken als warming up, tijdens het trainen, als cooling down en tegen spierpijn.

Hieronder heb ik een video van TriggerPoint bijgevoegd waarin wordt uitgelegd hoe je een foam roller het beste kunt gebruiken en wat het doet met je spieren.

Natuurlijk hoef je al deze artikelen niet aan te schaffen en kun je ook prima beginnen door te trainen met je lichaamsgewicht. Denk aan push-ups, squats, planking, dips, sit-ups. Daarover lees je alles in het artikel thuis sporten of in onze 15 minuten full body thuis workout.

(Artikel voor het laatst bijgewerkt op 20-07-2023)

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149