buikspieren zichtbaar maken

Wanneer worden je buikspieren zichtbaar?

Vrouw waarvan buikspieren zichtbaar zijn (laag vetpercentage)

Benieuwd wanneer jouw buikspieren zichtbaar worden? Dit verschilt voor mannen en voor vrouwen. In dit artikel krijg je handige tips en informatie over de factoren.

Ook lees je in dit artikel wat het belang is van de juiste voeding, wat invloed heeft op je vetpercentage. Met de bruikbare tips, kan je het percentage snel naar beneden brengen. Daarnaast gaan we het ook nog even hebben over de kracht van sporten.

Vertel ik je in dit artikel niks wat je nog niet wist? Goed nieuws! Dan ben jij al op weg naar die zichtbare sixpack.

Bij welk vetpercentage worden je buikspieren zichtbaar?

buikspieren zichtbaar maken

Één ding is zeker; wanneer je vetpercentage en BMI te hoog zijn ga je je buikspieren nooit zien. Het vetpercentage is je totale lichaamsgewicht min de vet vrije massa. Onder vet vrije massa vallen:

 • Spieren
 • Botten
 • Pezen
 • Vocht
 • Weefsels
 • Organen etc.

Wanneer jouw buikspieren zichtbaar worden, heeft dat dus alles te maken met je vetpercentage. Je kunt fanatiek gaan sporten en daar zal je spiermassa ongetwijfeld van toenemen. Maar als daar nog een laag vet overheen zit, dan zie je er uiteindelijk nog steeds geen sixpack.

Bij mannen komt de sixpack naar voren met een vetpercentage tussen de 10 en 15%.
Bij vrouwen wordt de sixpack zichtbaar tussen de 13 en 17%.

Dit hogere vetpercentage bij vrouwen heeft te maken met de gebieden waar ook vet wordt opgeslagen. Dan heb ik het over de billen, borsten en heupen.

Wist je trouwens dat je jouw vetpercentage ook flink omlaag kunt brengen door de dat te beginnen met een gezond ontbijt?

Wat is de invloed van voeding?

Wil je van je love handles af en je buikspieren zichtbaar maken? Dat begint het dus bij het omlaag brengen van je vetpercentage. En hoe je dat? Met voeding!

Voeding is misschien wel het belangrijkste onderdeel om je buikspieren zichtbaar te maken. Om het vetpercentage omlaag te brengen zijn koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijk. Jouw voedingsschema moet voor 40% uit koolhydraten, 40% uit eiwitten en voor 20% uit vetten bestaan. De uitspraak ‘abs are made in the kitchen, not in the gym’ is niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Gezonde voeding voor het beter zichtbaar maken van buikspieren

Je valt af wanneer je structureel minder energie (energietekort) tot je neemt dan dat je verbrand tijdens het sporten. Wanneer je meer energie tot je neemt dan verbrand (energieoverschot), kom je dus aan. En dat willen we nu juist niet.

En nee je valt niet om van de honger als je minder gaat eten. Dit heeft vooral te maken met een stukje mindset.

Je moet een knop omzetten om minder of anders te gaan eten. Dat heb je toch ook gedaan toen je het verstandige besluit nam om naar de sportschool te gaan? Nou waar wacht je nog op? Ga die buikspieren van je zichtbaar maken! En wel vanaf vandaag!

Om het je wat makkelijker te maken hebben we tips die jou gaan helpen om gezond te blijven eten. Want één keer gezond eten is voor niemand moeilijk, maar de uitdaging zit hem juist in het volhouden.

De invloed van sporten op je buikspieren

Buikspieren krijg je niet vanzelf, dus moet je er ook een klein beetje voor werken. Het ideale scenario is drie keer per werk sporten. Daarbij maakt het niet uit. of je dit in de ochtend of avond doet. Daarnaast hoef je niet per se naar de sportschool, maar kan je ook makkelijk thuis sporten.

Als je op verschillende dagen trainen, kun je ervoor kiezen om per dag een andere spiergroep te trainen. Zo zorg je ervoor dat de spiergroep die je vandaag getraind hebt morgen kan rusten omdat je dan weer een andere spiergroep traint. Op die manier voorkom je ook dat je spiergroep overbelast raken en je blessures oploopt.

Nu betekent het niet meteen dat met één keer per week sporten niks gebeurd. Het effect is dan alleen een stuk minder en je moet er dus langer voor werken voordat je buikspieren zichtbaar worden.

Om je buikspieren zichtbaar te maken kan ik krachttraining aanraden. Krachttraining zorgt ervoor dat je in korte tijd veel calorieën verbrand en snel spiermassa opbouwt. Daarnaast wil ik ook adviseren geen buikspieroefeningen te doen. Tenminste niet voordat je je vetpercentage hebt gereduceerd. Bij het vet verlizen gaan buikspieroefeningen je namelijk niet (of nauwelijks) helpen.

Als je dan toch je buikspieren wilt trainen, ga dan eens planken. Wil je weten wat de invloed is van planken op je buikspieren? En als je een stapje verder wil gaan, dan kan je het buikspieren schema gebruiken.

Deze zomer nog een sixpack?

Als het gaat over afvallen of het beter zichtbaar maken van je buikspieren is de meest gestelde vraag zo’n beetje: Welk vetpercentage heb je nodig voor een sixpack? En eigenlijk is het ook nog niet zo vreemd. We willen namelijk allemaal wel zo’n wasbordje, maar we willen er eigenlijk niks of bijna niks voor doen.

En inmiddels ga jij misschien ook inzien dat dat onmogelijk is… Onmogelijk? Niks onmogelijk! Het is namelijk mogelijk om met minimale inspanningen, maar vooral door heel gericht bezig te zijn de sixpack deze zomer nog tevoorschijn te toveren.

Nu niet afhaken en denken ‘daar heb je het zoveelste succesverhaal’. Want het klinkt nu misschien als een sprookje, maar dat is het niet! Er zijn jou inmiddels al duizenden mensen voorgegaan. En nu weet je misschien nog steeds niet waar ik het over heb.

Ik heb het natuurlijk over het Droog Trainen Protocol! In het Droog Trainen Protocol krijg je een kant-en-klaar stappenplan en schema’s voor het trainen welke jou onder andere gaan helpen bij het zichtbaar maken van je buikspieren.

En we kunnen erover meepraten aangezien onze auteurs Bernd en Laura de protocollen volledig hebben gevolgd. Voor de persoonlijke reviews kan je op de onderstaande afbeeldingen klikken.

Het droog trainen protocol gaat je helpen bij het zichtbaar maken van je buikspieren
Het droog trainen protocol gaat je helpen bij het zichtbaar maken van je buikspieren

Het Droog Trainen Protocol gaat ervoor zorgen dat die blokjesbuik weer zichtbaar wordt en jij deze zomer nog enorm kunt flaneren op de stranden!

Wanneer je vandaag nog inschrijft, profiteer je ook nog eens van een enorme korting. Je krijgt dan namelijk het volgende:

 1. Voedingsschema (ter waarde van €47,-)
 2. Krachttraining en cardio (ter waarde van €47,-)
 3. Progressie meten en het plan bijstellen (ter waarde van €27,-)

En als bonus:

 1. Handige macrocalculator (ter waarde van €37,-)
 2. Trainingsschema voor in de sportschool en voor thuis (ter waarde van €37,-)

Ben je een vrouw klik dan HIER voor de persoonlijke review! Ben je een man klik dan HIER of op de groene knop hieronder.

B-Sportif
B-Sportif

Welkom bij B-Sportif! Hier deel ik mijn passie voor sport, krachttraining en effectieve workouts. Ontdek inzichten over optimale sportprestaties, nuttige sportoefeningen en voedingsadvies om jouw doelen te bereiken. Of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet, B-Sportif is jouw gids voor een actieve levensstijl. Samen gaan we de uitdaging aan en tillen we jouw sportieve ervaring naar een hoger niveau. Ready to elevate your game? Let's get B-Sportif! 💪🏋️‍♂️ #BSportif #SportLifestyle

Artikelen: 149